Професия "учител"

• 500 246
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 430
  • Балчик
Аз да ви се оплача, да ми олекне.  Simple Smile И двата дена ще сме едни и същи квестори с колегите в единственото училище в общината, в което ще се провежда ДЗИ. Прекъсват ми отпуската. При толкова много учители, можеше поне само единия ден да съм. Остават ми цели 24 дена отпуск, ще изгорят половината. Sad

ДЗИ-то ще е в съседно село. Два поредни дни в 5 часа да ставам за 2 калпазани. Simple Smile Поне съм в коридора, а не в зала.
Не че чак толкова ми пречи де, но и с това местене в друго училище, няма да мога да ползвам отпуск в началото на септември.

# 2 431
  • Ямбол
И аз ще съм квестор, но само в петък.
При вас вече е известно кой къде ще е? На мен никой не ми се е обадил. Да взема да се завъртя край училище да питам, къде са ме разпределили.
Искам най-после да се падна резерва или в коридора. Писна ми да ги вардя сто часа...

# 2 432
  • Балчик

При вас вече е известно кой къде ще е? На мен никой не ми се е обадил. Да взема да се завъртя край училище да питам, къде са ме разпределили.

Да, още миналата седмица дойде разпределението. Peace

# 2 433
  • Пловдив
Джема, а не можеш ли по график да си вземеш дните до края на декември?

# 2 434
На нас не ни разрешават да си ползваме отпуската през учебно време, но ни разрешават да я прехвърлим догодина и я слагаме в новия график и в учебно време, там със заявления и промяна в графика, едно чудо бумаги. Аз имам натрупана също, но моята е разрешена за ползване, бях в болнични 6 месеца. Трябва да я взема в рамките на 2 години от връщането. Иначе една грипна и се е постопила драстично, все има  кога да се вземе. Ако нещо спешно се наложи пак ни дават платен, нещо изследвания за нас, за близък и такива подобни Peace. Не ни е лош Директора Wink

# 2 435
  • Ямбол
Току-що ми се обадиха и на мен да ме осведомят къде ще съм квестор. На матура по география ще съм в петък.

# 2 436
  • Балчик
Там е работата,чене мога да ги използвам всичките. Повече от 10 дни не могат да се прехвърлят. А по Коледа и есенната ваканция едва ли ще са повече от 5-6 дни.

# 2 437
  • Пловдив
При нас през учебно време отпуска ползват колегите, които като Джема имат голям остатък. Но не наведнъж, разбира се, а примерно всеки месец си пускат по седмица. Обикновено това са колеги, които имат часове в горен курс и участват задължително в някакви комисии.

# 2 438
  • в огледалото на живота
Възпитателите са задължително с педагогическо образование и са учителите на занималнята. Ако са учители на ученици до четвърти клас, образованието трябва да е начална училищна педагогика. Нагоре може и какъв да е учител да стане възпитател.
Да изпозвам отговора ти ако е възможно и да задам допълнителен към него:
Когато се търси възпитател и е упоменато -прогимназиален курс след 5 клас каква е неговата функция?
Занималнията не е ли до 4клас?Това за основно училище става въпрос/до 8клас/
И още няколко въпроса,ако е удобно....
1.Ако си на срочен договор,след изтичането му ползваш ли платен годишен отпуск?В какъв размер?
2.Ако си неспециалист по дадена дисциплина/лекторски часове по чл.114/имаш ли право на такъв след изтичането на договора?

Предварително благодаря на всички включили се  Hug

# 2 439
  • Пловдив
Ние сме СОУ и в среден курс имаме един възпитател. Преди години бяха повече, но колегите се пенсионираха и доколкото дочух, шефът е решил да закрие тези места. Функцията на колежката е същата като на възпитателите в начален курс - помага на децата за домашни работи и уроци.

Сега по другите въпроси. Срочният договор е точно такъв - срочен. След изтичането му или се прекратява, или се удължава - за още една година или за постоянно, това си зависи от съответния директор. Отпуската се ползва през времето на договора. Ако той не бъде удължен, оставащите дни следва да се изплатят. В другия случай остават за ползване до края на календарната година. Вторият въпрос малко не ми стана ясен - дали имаш право на отпуска, или право на договор?

# 2 440
  • в огледалото на живота
tonitabrandtner,благодаря ти за поясненията   bouquet Разбрах всичко   bouquet
Относно последния въпрос , питането ми беше дали ако съм назначена на срочен договор като неспециалист след изтичането му имам право на платен отпуск?

# 2 441
  • Пловдив
На отпуск имаш право само по време на самия договор. Ако обаче си лектор, а не на редовно място, по всяка вероятност няма да ти се полага.

# 2 442
и моето питане е за 5-8 клас иначе.

devi4ca искаш да кажеш преди изтичане на договора. след изтичане на договора няма как нищо да ти дадат (логика).

# 2 443
  • в огледалото на живота
Отново благодаря за отговора  Hug
dwayne,ами аз не знам защо си мисля/може би погрешно/,че по време на учебна година няма право да се взема отуск.т.е полага се след приключването ѝ.... newsm78  но не съм и запозната де,затова питах.
В случая повечето места са на срочен договор.Като за начало.
По важното обаче е  работното място  Peace

# 2 444
  • Пловдив
Моят шеф пуска срочните договори от 01.09 до 31.08. - така смята, че е редно, така го прави. През учебно време наистина не се ползва отпуска, но пък през годината винаги има ваканции и неучебни дни, когато се ползва платения отпуск. Ето сега например през октомври ще има избори и понеделникът след тях ще е неучебен ден - очаквам тогава да сме в отпуска.

Само се надявам, че говориш за редовно място, а не за лекторско, защото ако ще си само лектор, там по друг начин стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт