Професия "учител"

• 500 228
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 580
Ами при мен са от един от Технически университет София:peace: и беше доста отдавна за сега не знам. Но аз мисля, че ти отговорих какво можеш да преподаваш. Ако някой конкретен предмет те интересува - питай. Но съм категорична, че трябва да стъпиш на инженерни дисциплини, половин норматив и после да допълваш с другите. Аз съм специалност електронна техника и микроелектроника.
Благодря, правилно ли те разбирам, че имам право да преподавам Информатика и ИТ само и евентуално допълване на норматив с Математика.
Не, нямаш право да преподаваш само информатика, можеш да допълваш с нея Peace. Точно това ти обясних, имаш право на норматив от инженерните ти предмети, информатиката е към общообразователните като математиката.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 21:24 от sisitons

# 2 581
Ами при мен са от един от Технически университет София:peace: и беше доста отдавна за сега не знам. Но аз мисля, че ти отговорих какво можеш да преподаваш. Ако някой конкретен предмет те интересува - питай. Но съм категорична, че трябва да стъпиш на инженерни дисциплини, половин норматив и после да допълваш с другите. Аз съм специалност електронна техника и микроелектроника.
Благодря, правилно ли те разбирам, че имам право да преподавам Информатика и ИТ само и евентуално допълване на норматив с Математика.
Не, нямаш право да преподаваш само информатика, можеш да допълваш с нея Peace. Точно това ти обясних, имаш право на норматив от инженерните ти предмети, информатиката е към общообразователните като математиката.
специалността ми е Компютърни системи и технологии  newsm78 Излизам компютърен инженер. Затова мисля, че основния норматив трябва да е от тези предмети.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 11:01 от titinka

# 2 582
titinka обикновено инженерите от КСТ си намират много по-добра, и по-заплатена работа, защо търсиш работа като учител? Само от чисто любопитство, не че имам нещо против  Peace

# 2 583
В по-малките градове дори и за програмист не се намира лесно работа и заплатите не са като в София.Тази година и по информатика изглеждат по-малко местата в сравнение с предните.

# 2 584
Ясно. Благодаря. Иначе по темата имам колега инженер от КСТ, който има педагогическа правоспособност и работи като учител по информатика и ИТ. Но за него си знам защо работи това де  Grinning

# 2 585
titinka обикновено инженерите от КСТ си намират много по-добра, и по-заплатена работа, защо търсиш работа като учител? Само от чисто любопитство, не че имам нещо против  Peace
bbfan e отговорила точно. Тук работа няма, а местенето в друг град е невъзможно Sad

# 2 586
В по-малките градове дори и за програмист не се намира лесно работа и заплатите не са като в София.Тази година и по информатика изглеждат по-малко местата в сравнение с предните.
Не не се намира, то няма такава. Програмистите са основно в големите градове, да не кажа, София и Варна и тук там Пловдив Peace

# 2 587
Понеже и аз съм от този район - да кажа. За В. Търново - не знам, но за всички останали места е смехотворно твърдението, че кандидатстват по 40-50 човека. Няма толкова много хора... А и трудно се намират педагози, които да искат да работят... За селата - съвсем..

Приятел тази година кандидатства с английски език. Средно за едно място се събират около 30 кандидатури. По български и литература също знам, че дори една папка не стига да побере всички документи и за тази специалност папките с документи са по две и по три. Средно излиза, че около 40-50 кандидата се борят за едно място. Говоря за Пловдив специално. Другаде не знам как е. Може би по селата наистина има недостиг на кадри, защото почти никой няма с охота да приеме да се забие някъде в някое диво село, да не му се поемат пътните, а освен всичко друго голяма част от тези позиции са и лекторски, защото разполагат с много малко паралелки, някъде са и по една на випуск. Излиза, че работиш само да си поемеш пътните. Затова може би по такива региони наистина има глад за учители, но в големите градове е точно обратното. Наскоро по новините съобщиха, че в София например за позиция с английски се събират около 60 кандидатури.

# 2 588
  • Пловдив
И като влезеш в една група в ДГ какво точно ще правиш с децата? Те не са само бърсане на задници и носове, пазене да не падне, следене дали се е нахранило и пеене на песнички.  ooooh!
Направо ме втриса. Дано, дано, дано няма надеждичка да те вземат.

Колеги, простете.

Колежке , казвам го с най-добри чувства, без грам да се заяждам, но все пак моля те, не сравнявай пеенето на песнички с бърсането на дупета.

# 2 589
Напротив, сравнимо е. Ти се обиди в качеството си на музикален педагог, за какъвто въпросната потребителка, убедена съм, не е й чувала, че влиза в ДГ. Пеене на песнички го прави всеки без грам музикална култура и образование.
В крайна сметка ми се е налагало и на живо, и във форума да обяснявам, че не с колегата учител не сме "лелки", а педагози, посрещнато от  Shocked

# 2 590
  • Някъде по Дунава
Дори в един малък град като Свищов се случи че на 1-2 места за съответното място(възпитател начален етап) се събраха 30-тина човека. Пиша от собствен опит, тъй като и аз кандидатствах, така че не само в големите градове се събират много кандидати.

# 2 591
Пеене на песнички го прави всеки без грам музикална култура и образование.

В часовете по музика в ДГ и училище ли?Интересен факт...  Whistling

Скрит текст:
Само като си представя колко време и енергия ми отнема да търся определени или неопределени песни, да избирам, да конвертирам,да свалям , да обработвам, да  качвам ...... и всичко това без изобщо да съм припарила все още до класната стая....  Whistling А подготовката на аранжиментите с музикалния инструмент? А тържествата?А празниците?И не са едно и две за учебната година  Rolling Eyes Като наближи подобен момент, изведнъж музикалната учителка става най-търсената и се започва активно с извънкласната дейност...  А тя е просто един външен лектор на точно три паралелки, който УЖ идва за малко да "попеят" децата...

# 2 592
  • Пловдив
Елфи, мисля, че Касита имаше предвид точно това, за което пишеш. И аз мога да пея песнички, обаче това изобщо не ми дава идея, че ще се справя в класната стая или в градинската група в сравнение с теб или ЗлаВещица, които сте музикални специалисти и това ви е работата.

# 2 593
Добре де, интересно ми е как точно става пеенето на тези песнички?То не са само песничките.Има си и ритми за овладяване.А свиренето на инструмент?Защото пеене без свирене е почти невъзможно, особено пък в ДГ.Децата имат нужда от нещо стабилно, което да звучи ,а не да си тананикат с госпожата нещо си  Crazy
В училище пък е съвсеем друго.Там си е цялостно обучение по музика и пеенето на песнички е само един от елементите на часа  Rolling Eyes

Просто ми стана обидно за принизяването на предмета, чрез нелепото му нареждане до бърсането на д...та  Tired

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 21:48 от elfi4ka

# 2 594
  • Пловдив
Елфи, по същата логика аз мога да попитам как става извършването на другите дейности в групата в ДГ, за които в ПУП най-малкото са учили, а пък потребителката е завършила История и география? Защото тази дискусия се оформи точно от питането на това момиче.

Общи условия

Активация на акаунт