Професия "учител"

• 500 138
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 895
  • Пловдив
В "Подкрепа" при майчинство и болнични се плаща символично по 50 стотинки членски внос.

# 2 896
Явно при нас само си правят каквото си искат, всъщност покрай вас питах шефа на СБУ за нашето училище, каза, че докато сме в майчинство трябва да ни вземат 1лв, да ама не, касиерката ме отряза и каза 1% -3,40. След историята с отпуските не ми се занимаваше изобщо. Миналата година повдигнах въпроса, вдигна се една патардия, откъде накъде 48 дена, като не съм била на работа и т.н. Шефката на синдикатите за града се занимава с моят случай и уж се бяха съгласили. Да ама само за пред нея явно, защото сега, когато искам да си взема натрупаната отпуска пак съм пред същият проблем. Ако до краят на седмицата не склонят, явно пак ще трябва да й се обадя, но вече ме е малко страх от последствията  newsm43 От няколко години била тази практика и една от колежките, след като е повдигнала въпроса, си останала с 30дена отпуска, но и с товарене с допълнителни задължения до дупка, защото изобщо се е осмелила. Мен какво ли ме чака, почвам да си мисля да си претрая и аз  newsm78

# 2 897
  • в моя гьол
Подай си заявление за отпуск с пълния размер дни и, ако пак ти се опънат, поискай мотивите за отказ в писмен вид.

# 2 898
Аз не разбрах нещо - хем си член на синдиката, хем имаш право само на 48 дни годишно? При нас при членство дните се увеличават на 62 (ако нямаш деца или имаш едно дете) или 64 ( при две деца). Два пъти съм излизала в отпуск по майчинство, двата пъти съм си ползвала всички натрупани дни - т.е. по 62/64 годишно. Това с 30-те дни е манипулация, търси си правата!!!

# 2 899
Говорим по принцип, за членове на синдиката са 8 дена, тях си ми ги дават, та общо 38 вместо 56. Нали съм в майчинство, да имам 1 дете, за 1 нямаме допълнителни дни.

# 2 900
  • Пловдив
Mysti, явно при вас и синдикатът не си е на мястото, щом се стига до такива ситуации.

За Подкрепа и аз потвърждавам, че по време на майчинство е 50 стотинки, защото точно сега имаме колежка в майчинство и по този начин си поддържа членството.

# 2 901
  • Ямбол
И при нас вече има синдикат. Някои по-възрастни колеги, които са пред пенсия го сформираха, но влязоха и други.
Последва вълна от недоволство откъм ръководството. Сега всички членове биват тормозени завоалирано. Много е неприятно, обаче не се даваме.

# 2 902
  • Пловдив
А какъв беше поводът да се сформира, ако не е тайна? От предни твои постове съм останала с впечатление, че и без синдикати сте имали достатъчно добри условия и договорености с ръководството на училището.

При нас има синдикати от много време и нашият шеф много се допитва до тях, те също взимат отношение по някои въпроси. Но това вече си е просто изградено като начин на работа през годината.

# 2 903
Колко стаж трябва да имаш, за да си член на синдикатите?

# 2 904
  • Пловдив
Няма изискване за стаж

# 2 905
  • Ямбол
А какъв беше поводът да се сформира, ако не е тайна? От предни твои постове съм останала с впечатление, че и без синдикати сте имали достатъчно добри условия и договорености с ръководството на училището....
Бяха, но в последно време взе да става леко прецакващо ту с отпуските, ту с разни извънредни плащания. А иначе официално е заради осемте заплати при пенсиониране.

# 2 906
Не съм чула до сега за отпуск 64 или 62 дни, при нас синдикалните членове ползват 56 дни. Освен това ако имате 64 дни ще се налага да ги ползвате през учебно време , на нас това не ни е разрешено, а лично аз мисля , че не е и редно. Peace Колежките по майчинство си ползват болничен колкото нас, т.е. 48 или 56 дни.

# 2 907
  • Пловдив
Да, и аз за пръв път чувам за толкова дни. В Пловдив са 57 - имаме 9 дни от синдиката. Освен ако не е нещо на местна почва.

# 2 908
При нас са толкова - 48 без членство + 14, ако си член, + още 2, ако имаш поне 2 деца, но това, последното си е по КТ. Не мога да кажа дали е на местна почва. По време на майчинството, до колкото си спомням, не съм плащала членски внос. През учебно време не може да се ползват дни от платената отпуска. Но не може да станеш член веднага при започване на работа, искаше се известен трудов стаж.

# 2 909
  • Луната ни пази
При нас са толкова - 48 без членство + 14, ако си член, + още 2, ако имаш поне 2 деца, но това, последното си е по КТ. Не мога да кажа дали е на местна почва. По време на майчинството, до колкото си спомням, не съм плащала членски внос. През учебно време не може да се ползват дни от платената отпуска. Но не може да станеш член веднага при започване на работа, искаше се известен трудов стаж.
Това явно е допълнителна договорка или на общинско ниво, или само на училищно. Възможно е! Ние имаме например договорени 5 дни за прегледи при лекар, които обаче за друго не могат да се ползват.

Общи условия

Активация на акаунт