Професия "учител"

• 493 993
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 970
  • Ямбол
Аз пък не разбирам каква е тази врътка с щата. Един щат има определен норматив часове. Няма друг щат по същия предмет, който да е с повече часове. В този смисъл смятам, че има нарушение. Ние по математика и информатика имаме 648 часа норматив и всичко над него са лекторски часове.

# 2 971
И аз съм на 648, но лекторските ми водят до промяна в щата. Ние юли не можем веднага да излезем отпуск, поне до 15 сме на работа. Иначе промяната е в зависимост от броя лекторски, не знам как се смята и никой не знае... освен директор и счетоводител.

# 2 972
  • Пловдив
Лекторските не променят щата. Те се плащат отделно (на бройка за месеца). И нямат нищо общо със заплатата.
Виж, ако има недостиг има промяна на щата, редуцира се процентно спрямо липсващите часове. Пуска се допълнително споразумение в началото на учебната година и трае една учебна година до следващата, когато се вижда отново дали ще има недостиг или някаква промяна.

# 2 973
  • Балчик
Нали вече цитира законовото основание, вижте предната страница. Аз затова и попитах какво е то, защото явно се прилага това в училищата.

# 2 974
Е как да кажа по-ясно, че ни се редуцира щата септември и юли, нямам какво да обяснявам повече, след като минават финансови ревизии и всичко е о кей значи може и така , а не да пускаш всеки месец лекторси. Това при нас е от 3 години преди пускахме.

# 2 975
Здравейте! Влизам с един въпрос, на който така и не намерих отговор- отпускът по майчинство счита ли се за педагогически стаж и по- точно влиза ли в тези 10г за старши учител или се изключва?

# 2 976
Здравейте! Влизам с един въпрос, на който така и не намерих отговор- отпускът по майчинство счита ли се за педагогически стаж и по- точно влиза ли в тези 10г за старши учител или се изключва?
Не влиза.

# 2 977
Защо да не влиза? Нали щом майката е на трудов договор времето на майчинството се зачита за стаж? Мен също ме интересува този въпрос? Ако наистина не се счита за педагогически стаж,в кой нормативен документ е посочено?

# 2 978
  • Пловдив
Ако преди майчинството се работи като учител се счита за педагогически стаж и влиза в 10-те години за старши учител.

# 2 979
  • Ямбол
Няма логика да се зачита - стаж по специалността се трупа, когато упражняваш професията си, а не когато не я упражняваш.

Ако преди майчинството се работи като учител се счита за педагогически стаж и влиза в 10-те години за старши учител.
На мен не ми го зачитат.

# 2 980
Е, то, ако преди майчинството работи като кранист, ясно е, че няма как да бъде учител.

# 2 981
  • Пловдив
Имам 3 деца. Родени  90-та, 95-та и 05-та година. От октомври 93-та година работя непрекъснато като учител и в момента имам 21 години и 7 месеца педагогически стаж.

# 2 982
На много колежки не го зачетоха, така че съм сигурна, но къде го пише не знам, знам че е стаж, но не е педагогически. Зачита се за пенсиониране, но не за "старши" учител.

# 2 983
  • Ямбол
Е, то, ако преди майчинството работи като кранист, ясно е, че няма как да бъде учител.
Аз съм работила и друго освен учител, но точно преди второто майчинство бях учител.

Имам 3 деца. Родени  90-та, 95-та и 05-та година. От октомври 93-та година работя непрекъснато като учител и в момента имам 21 години и 7 месеца педагогически стаж.

Имаш ли нещо като текст, от където да става ясно, че майчинството се зачита?

# 2 984
Никъде не намерих нищо по въпроса черно на бяло, май ще се окаже, че в едно училище зачитат, в друго не, най-добре да се пита в министерството на образованието, или в това на труда и социалните грижи.

Общи условия

Активация на акаунт