Професия "учител"

• 494 405
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 075
Същата.Поне в нашето уч.

# 3 076
  • Луната ни пази
Записвам се за сега. Въртят ми се разни идеи и въпроси в главата, но още ги обмислям.

Аз за възпитател каква е минималната заплата?
По закон разлика няма. Ако някъде има, то тя е неправомерна.

# 3 077
  • Ямбол
530 колкото и на учител.

# 3 078
530 колкото и на учител.
Това е без удръжки, обаче!

# 3 079
Здравейте!
Одобриха ме за учител в ЧУ "Дружба". Искам да попитам някой бил ли е там (като работник, а защо не й като родител, имащ наблюдения и говорил с колеги). И изобщо всеки, който има мнение, ще се радвам да го сподели.
Темата тук е отпреди 7-8 години
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329852.30;topicrefid=20
Попаднах и на това:
http://bgrabotodatel.com/company/8156
В интерес на истината ми бяха казали, че се плаща на изработен от мен час, но обещаха, че ще получавам цяла заплата след 1 година изпитателен срок. И вярно ли е това за неговорящите бг език - на интервюто преди ме попитаха какво правя, ако има дете, което не говори БГ език, аз отговорих, че досега не ми се е случвало подобно нещо и не отделих голямо внимание на въпроса. Едва сега си давам сметка защо е бил.
Благодаря!

# 3 080
  • Ямбол
530 колкото и на учител.
Това е без удръжки, обаче!
Никога не се коментира и цитира заплата след удръжки, защото тя за всеки е различна. Аз говоря за основна заплата. И е без прослужено време и лекторски също.

# 3 081
  • София
Здравейте!
Одобриха ме за учител в ЧУ "Дружба". Искам да попитам някой бил ли е там (като работник, а защо не й като родител, имащ наблюдения и говорил с колеги). И изобщо всеки, който има мнение, ще се радвам да го сподели.
Темата тук е отпреди 7-8 години
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329852.30;topicrefid=20
Попаднах и на това:
http://bgrabotodatel.com/company/8156
В интерес на истината ми бяха казали, че се плаща на изработен от мен час, но обещаха, че ще получавам цяла заплата след 1 година изпитателен срок. И вярно ли е това за неговорящите бг език - на интервюто преди ме попитаха какво правя, ако има дете, което не говори БГ език, аз отговорих, че досега не ми се е случвало подобно нещо и не отделих голямо внимание на въпроса. Едва сега си давам сметка защо е бил.
Благодаря!

А ти какво ще преподаваш?
1 година изпитателен срок е некоректно. Предполагам и ТД няма да ти дадат. Пък и в Обеля 2, пък и ...
Аз доста бих се замислила дали да почна.

# 3 082
Начален етап.
И в държавните училища е срочен договор за 1 година. Тук даже имам осигуровки и лятото.
Обеля не ми е далече, от квартала съм.
Казаха, че ще ми дадат ТД, на минималната учителска заплата, но без ваканциите. Иначе работното ми време ще е от 08:30 до към 16:30ч, но ще ми заплащат само часовете, които имам по направленията, без английски, музика, информационни техники (по около 22 часа седмично).

# 3 083
  • Ямбол
Това щом е без ваканциите и само изкараните часове, вероятно ще си на граждански договор и на лекторски.

# 3 084
530 нето или бруто? Каква е разликата между учител и възпитател?

# 3 085
  • Майничка
Това щом е без ваканциите и само изкараните часове, вероятно ще си на граждански договор и на лекторски.

Или ТД по чл.68, ал.1, т.2, пак с лекторски.

# 3 086
  • Ямбол
530 нето или бруто? Каква е разликата между учител и възпитател?
Основна заплата никога не се е обявява като нето. Не само при учителите. Единствено при неграмотните хора с основно образование, които не могат да разберат за какво става дума, някои работодатели им казват нетната заплата.

Възпитателят е учител, който помага на учениците да си подготвят уроците, когато са на занималня.

# 3 087
Благодаря   bouquet
Срещала съм заплатите да се обявяват точно така, дори за престижни позиции. Доста некоректно, според мен, но се случва.

# 3 088
Прощавай, анонимен, но в крайна сметка каква горе-долу ще ти се падне заплатата?

# 3 089
По-важно е дали ще се оправи с децата защото в начален курс не е никак лесно.А и без стаж нямаш голям избор.

Общи условия

Активация на акаунт