Професия "учител"

• 500 102
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 135
  • Пловдив

Зададох въпросите си с цел да получа адекватен отговор, но както изглежда до тук всички се ловят за това, че в дипломата ми не пише заедно с археология и история, или пък само история. Пак ще напомня, че педагогическа трудоспособност като квалификация не е посочена като изискване. Оставам с впечатление, че ако бях завършила просто история щяха поне на интервю да ме поканят, но май не са запознати с обучението по археология. Не са наясно какво се изучава изобщо.

Задавате въпроса си с цел да получите това, което искате като отговор. Не ни обиждайте, всички отговори са напълно адекватни, отговарят на въпросите Ви и освен това отговарят защо са Ви казали, че не отговаряте на изискванията.

Никой не е длъжен да е запознат с обучението по археология, при всяко назначение се иска определена специалност и този, който приема документите е длъжен не да изучава какво имате в дипломата, а дали имате необходимата специалност, която е дадена като изискване.

# 3 136
 Благодаря за отговорите,  ако е задължителна дори и за средните класове, това би била наистина основателна причина да ме отхвърлят.
 Получих обаждане и ми бе обяснено, че наистина това е причината да ми бъде отхвърлена кандидатурата.
В такъв случай не знам как са назначени мои колеги като учители, но както и да е. Получих отговорът, който търсех, а именно искрен и безпристрастен!

# 3 137
  • Пловдив
Колегите ти най-вероятно са назначени като нередовни учители.

# 3 138
  • Ямбол
Колегите ти най-вероятно са назначени като нередовни учители.
Или са изкарали педагогика допълнително, или не е имало други кандидати, като последното е много малко вероятно.

На мен ми е интересно, при съкращаване, има ли значение бакалавър и магистър или който е най-малко удобен?

# 3 139
  • Пловдив
Все си мисля, че махат този, който е най-малко удобен.

# 3 140
На мен ми е интересно, при съкращаване, има ли значение бакалавър и магистър или който е най-малко удобен?

По принцип първо "излитат" хората с по-ниската образователна степен, но на практика си е лично решение на директора.

# 3 141
  • Пловдив
Би трябвало да има изработени критерии при съкращение.

# 3 142
  • Ямбол
Бакалавърът не е синдикален член, магистърът е. Ако изхвърчи магистърът, директорът дава ли обяснение на синдикатите?

# 3 143
  • Пловдив
Директорът е длъжен да уведоми  синдикатите, че ще съкращава. И с това се приключва. Преди години се искаше разрешение, но с последния кодекс на труда само е длъжен да уведоми.

# 3 144
  • Балчик
При нас  предстои съкращение на един колега и директорът каза, че ще съкрати този който е "професионален бакалавър", защото има най-ниска степен, другите две са със степен "магистър".
Но между "бакалавър" и "магистър", мисля ще изберат по-удобния.

# 3 145
Сега се сещам и още нещо: след последните промени преди години, повечето специалности с педагогика бяха орязани с цел печалбарство. Т.е.: аз съм завършила филология, обаче съм бакалавър. Моите учители са магистри. Тогава е било така: филологията е 5 години, завършва се с образователна степен "магистър" и всички придобиват педагогическа способност. Реално сме с еднакви програми (материалът не е намален, само времето, за което се преподава), а сме с различен ценз. Както някъде споменах, във ВТУ филологията дори не е предпоставка за придобиване на педагогическа правоспособност, тя върви като отделен модул специализация. Да, има магистърски програми по Френска филология, 1 година струва колкото 4-те за бакалавър. Програмата е безумна: 70% от предметите са на български, изпитват ви преподаватели от катедра "Българистика", защото, нали, от изключителна важност е учителят по френски да е учил цял семестър Библията или да разказва за Молиер на български, след като 2 години по-рано, в по-ниската образователна степен, го е чел и защитавал в оригинал.

# 3 146
Според мен е редно да изберат по-доказалият се, по-кадърният и т.н. При нас така биха направили!  Peace

# 3 147
Защо бакалавъра не е синдикален член?

# 3 148
  • Ямбол
Защото не е пожелал да бъде такъв.

# 3 149
Аха, стана ясно.

Общи условия

Активация на акаунт