Професия "учител"

• 500 100
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 150
  • Майничка
... Тогава е било така: филологията е 5 години, завършва се с образователна степен "магистър" и всички придобиват педагогическа способност...
Не беше задължително, освен ако самият университет не е с педагогически профил. Завършила съм 94та СУ, 5г.,автоматично приравнени на магистър, но от целия випуск с френски едва 20-на души взехме допълнително педагогически модул, беше си по желание.

# 3 151
  • Пловдив
Може би се бърка с ПУ, където всички вземат педагогически профил. Но то си зависи от университета.

# 3 152
И аз ще си търся работа като учител тази година, имам 2 години стаж, но не съм си написала магистърската теза и реално не съм магистър. Дано намеря и успех на всички, които търсят !

# 3 153
Всяка година става все по-трудно да се намери място,децата намаляват.Сега изглежда търсят основно начални и тук там по английски/български или информатика но заради кризата и там вече има доста кандидати.В София може и по-лесно да се намира ама в провинцията става все по-трудно.И навсякъде си на срочен договор,постоянно си в напрежение ще те оставят ли или не.

# 3 154
  • Пловдив
Ами то където и да започнеш, си на срочен договор - не е само в училищата.

# 3 155
Да но много учители ги държат по няколко години на срочен и то до 30 Юни.Редното е да е с 6 месеца изпитателен период и после или постоянен или те освобождава.А не да те държи по няколко години до 30 Юни.Ясно че така спестяват пари но по тази логика дай и тези дето са на постоянен всичките да минат на срочен до 30 Юни-така ще им е още по-изгодно на директорите.

# 3 156
В училището, което напуснах, точно това се практикуваше- срочен договор от 15-ти септември до 30 юни, после на борсата. И така по пет години, или докато не писне на колегата.
Отделно, че ги назначаваха след началото на учебната година, за да не вземат някакви премии.

# 3 157
  • Ямбол
Отидоха в миналото вече тези договори до 30 юни. Задължават ги да пускат до 30 август и после, ако го освободи, няма право да го вземе отново, а ако го вземе, ще трябва да се пусне безсрочен договор, т.е. срочният преминава в безсрочен. Държавата прекрати тези практики, защото на практика безработните отиват на борсата и получават обезщетение.

Тук се усеща недостиг вече на учители по много направления - информатика, английски, БЕЛ, математика.

# 3 158
Е, как да са отишли в миналото, като и моят договор беше до края на май, после ми предложиха да отида на борсата и от 15-ти да ме вземат отново.

# 3 159
  • Пловдив
А пък ако някои директори още го правят това нещо, толкова ли не може да се пусне сигнал към ИТ, РИО или който е отговорен да следи тези данни?

# 3 160
  • Ямбол
Е, как да са отишли в миналото, като и моят договор беше до края на май, после ми предложиха да отида на борсата и от 15-ти да ме вземат отново.
За тази година ли става дума? Ако да, сигнализирай в ИТ. Ще има санкции.

# 3 161
Всяка година става все по-трудно да се намери място.
  Аз пък наблюдавам точно обратното. И не говоря само за нашето училище, а и за съседни. В нашата женска пофесия Hug постоянно някой забременява, премества се заради деца....и т.н.Не познавам безработен колега. Peace

# 3 162
За тази година ли става дума? Ако да, сигнализирай в ИТ. Ще има санкции.

Не ме касаят, да сигнализират колегите, които се навиха на този вариант. Аз им казах отдавна и с кеф "сбогом".

# 3 163
  • София
Стиснете ми едни палци, че си намерих абсолютното място! Praynig

# 3 164
Ще ти стискам палци  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт