Професия "учител"

• 500 244
  • 4 520
  •   2
Отговори
# 3 285
  • Пловдив
Честно казано, предпочитам си материалната книга

# 3 286
  • Ямбол
Тъкмо да кажа "юхуу" и като започнах да чета, замръзнах на "ю".

А сега да видим, тези, които не си нанасят редовно материала, какво ще правят.
Ще падне голямо ровене по дневници кой къде нанесъл или не нанесъл. Проверките ще са интересни по този казус.

# 3 287
Най страшно е друго, ние сме на кабинетна система и всеки час вземаме дневник. И ти си дежурен, трябва да си намериш дневника, колегата не го донася, на ученици има заповед да не се дава. Не знам как ще е май ще издирваме дневници след 6 ти час иначе лошо, ама наистина лошо....
П.П. Да не говорим, че ако попадне в ръцете на физкултурник, забрави за дневник цял ден, хахах  Party

# 3 288
  • Ямбол
Ние не сме на кабинети, освен компютърните, и пак си носим всеки час дневник. Дневниците през междучасията стоят в учителската. Ако някой е дежурен, осведомява се кой е колегата в класа и си взима дневника от него в коридора или в стаята, ако не е излязъл.
Моето мнение, че това нововъведение няма да улесни, а ще натовари учителите. И то в час. Надявам се бързо да свикна. Неудобство ще е при нас, когато делим класовете на групи в часовете по ИТ и информатика. Ако не успея да взема дневника, после кой знае кога ще се добера до него.

# 3 289
  • Балчик
Да му е яка гърбина на тоя, който ще следи взетите лекторски. Голямо ровене ще падне.
Графата ще стигне ли за две-три теми, когато класът се дели на групи? Simple Smile

Честито на тези, които пишат програмата в книгата.

# 3 290
  • Ямбол
...
Графата ще стигне ли за две-три теми, когато класът се дели на групи? Simple Smile
...
Това е интересен казус. Една ли ще е темата или ще са две? Понякога има различия. В материалната пишехме две теми.

# 3 291
  • Пловдив
Лили, ние още през юни бяхме чули за това - имаше някакво писмо получено в училище. Има и при нас колеги, които забравяха даже в материалната книга да си пишат темите, да видим сега как ще е. Отделно и при нас има проблемите с разнасянето и намирането на дневниците. Пък като се засичат лекторските, ще е още по-зле положението.

Последните три години аз писах нашата материална книга - не ми тежеше кой знае колко.

# 3 292
И аз влизам в групи, и на мен ми е интересно как ще става в този случай newsm78 Лекторски нямам, да се оправят тези които имат  Mr. Green нали бях в майчинство, имат навика, който го е нямало известно време не му дават лекторски, алал да са им, както се казва Единственото хубаво е, че няма да пиша материалната книга - тежеше ми много 32 паралелки, много групи, и 60 учителя е няма такова писане  ooooh! само че се редувахме в писането.

# 3 293
  • Ямбол
И аз имам спомен, че се говореше за това и тогава коментирахме, че обемът на дневниците ще стане двоен. Сега не ми изглежда да са увеличили нещо. Махнали са графата за домашна работа и за без такава. Ще трябва да прегледам по-подробно измененията на тази наредба 3, че току виж изникнало още нещо.

# 3 294
  • Пловдив
Аз пък се чудя колегите по БЕЛ как ще си събират темите, защото обикновено са дълги.

# 3 295
  • Ямбол
Особено, ако сложат изискване да се изписват целите думи и наименование, както е в делата.
И ако натоварят класните да следят за попълването на дневниците....
Щото при нас досега мъмренето беше към класните, ако има липсващи подписи.

# 3 296
  • Луната ни пази
Аз пък се чудя колегите по БЕЛ как ще си събират темите, защото обикновено са дълги.
Те и нашите по история не са по- малки.  Peace
Аз проблем с намирането на дневника нямам, единствено в края на срока и годината зачезва, че всеки докато си напише каквото има да пише Simple Smile

# 3 297
  • Пловдив
За другите предмети не споря, но тъй като съм със специалност БЕЛ и АЕ, та помня какво изписване беше по БЕЛ. При нас и по ФВС съм виждала дълги теми.

# 3 298
  • Луната ни пази
За другите предмети не споря, но тъй като съм със специалност БЕЛ и АЕ, та помня какво изписване беше по БЕЛ. При нас и по ФВС съм виждала дълги теми.
Аз също не споря, просто отбелязвам, че определено ще бъде проблем, ако не стига мястото. При нас проблем ще е и при езиците. 3 класа се делят на 4 ри езика, отделно по английски са две групи, които учат различен материал. Това къде ще се изписва в дневника ми е много чудно. Иначе при нас материалната книга се пишеше от главния дежурен за деня. 36 паралелки сме, от тази година 37 ще бъдем. Имаме две материални книги. Проверката на лекторските я правеше помощник директора. Сега предполагам ще я възложат на класните тази задача...поне така дочух в училище онзи ден. Още съм в отпуска.

# 3 299
  • Пловдив
При нас си има определен човек, който проверява лекторските. Материалната книга преди я пишеха възпитателите, в момента имаме само един. Та понеже и ние имахме последните 4 или 5 години две материални книги, едната я пишеше възпитателката, другата - аз. Като се свикне, не е толкова зор.

Общи условия

Активация на акаунт