Професия "учител"

• 499 553
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 750
  • Ямбол
Имам въпрос. при реализирани икономии, някой кара ли ви да съставяте критерии за разпределение на тази средства като ДТВ? Не трябва ли това да е фиксирано във вътрешните правила за работна заплата?

# 3 751
  • Пловдив
Няма критерии, директорът определя на кой колко. Уведомява синдикатите и се допитва до тях, но не е длъжен да се вслушва в мнението им.
Нашият вчера ни извика, каза, че дава на всички по една основна заплата, като на новоназначените ще е по-малко, защото са работили само 3 месеца. Оставаха още 10 000 и ни попита дали да ги раздели и тях или да купим нещо. Тъй като си оправяме училището и учителската стая казахме, че предпочитаме са се купят столове, хладилник, микровълнова, два нови компютъра с принтери, за да можем да работим нормално.

# 3 752
  • Балчик
Вчера имахме ПС и ни съобщиха, че ще ни връчат карти за самооценяване, с критериите за диференцираното. След това тези карти ще ги окачат на видно място, за да се сравняват с дадените точки от комисията и ако има разлика, подлежало на дискутиране. Само при нас ли е тая глупост?

# 3 753
При нас днес мина общинския кръг на олимпиадата и съм меко казано шокирана  #2gunfire Не ме е срам да призная, че ние с колежката се затруднихме сериозно на поне 1/4 от въпросите и едва ли бихме се справили, ако ключа с отговорите не беше пред нас. Сещате се, че учениците нито са имали ключ пред себе си, нито имат нашите знания, да не говорим и за притеснението, което може да са имали.

Въпросите - изсмукани от пръстите, отвлечени от материала .. аз се притеснявах, че е прекалено рано и може да сложат неизучен материал - ами те не само сложили, ами имаше и доста въпроси, които изобщо не са предвидени за изучаване, дори и в профилирана паралелка.  Tired

Не знам кои умни глави мислят въпросите, но много ме е яд, защото учениците се бяха много мотивирали и усилено ги подготвях и решавахме тестове през последните две седмици и накрая нещо подобно доста ще им срине мотивацията .. ще е цяло чудо да имаме класирани на втори кръг, с изключение само на един-двама ученици, за които се надявам да са прескочили необходимия минимум.

# 3 754
  • Ямбол
Надявам се, че ви е ясно, че олимпиадите не са върху учебния материал и така трябва да бъде.
Също се надявам, че не коментирате същото, което и тук, с учениците.

# 3 755
  • Пловдив
Ключът с отговорите не се ли спуска след състезанието и не се ли дава само на проверяващите?

# 3 756
  • Балчик
Надявам се, че ви е ясно, че олимпиадите не са върху учебния материал и така трябва да бъде.
Също се надявам, че не коментирате същото, което и тук, с учениците.

То това вече ѝ беше казано веднъж.
Само на мен ли ми прави впечатление на вечно мрънкаща и недоволна? Извинявам се за изказаното мнение, но с такова впечатление оставам.

# 3 757
  • Ямбол
Аз съм със същото впечатление.
Аз пък знам кои мислят въпросите. Преди две години националната  олимпиада по география беше в нашето училище и имах честта да се запозная с организаторите. Отделно от това, всяка година наши ученици минават различните кръгове и винаги имаме такива на национална.

И аз съм била начинаещ учител, ама такова мрънкане не помня да съм бълвала.

# 3 758
  • Costa Rica
Ключът с отговорите не се ли спуска след състезанието и не се ли дава само на проверяващите?
Да. И е особено сладко, когато децата са посочили верния отговор, а ключът твърди съвсем друго. И когато учител с доста стаж се опитва да те убеди, че фразата despite the fact that е грешна.

Примерче от току-що миналата олимпиада по английски. И, да, коментирах го с учениците. Да не би да трябва да ги предпазваме от факта, че част от вътзрастните "авторитети" са идиоти?

# 3 759
  • Ямбол
Delphine von Ü., има огромна разлика между това да коментираш сгрешен въпрос или отговор и това да коментираш, че материалът не бил учен и че въпросите били изсмукани. Второто излиза повече като оправдание за учителя, че не се е сетил, че на олимпиада се дават въпроси не върху учебния материал. В такъв случай може да падне единствено реномето на учителя, защото има други ученици, които се справят.

# 3 760
  • Луната ни пази
Олимпиадите по принцип са по- високо ниво на трудност. Общинските кръгове са по- трудни от ДЗИ. За Общинските кръгове по история и география въпросите се изготвят от експертите в РИО, за областните и националния- експерти от МОН. Освен това по география имаме група 10-12 клас, което означава, че учениците от 10 клас не биха могли да се справят. Аз например ученици от 10 клас на олимпиада не пускам. Тази година в списъка си имам само едно дете от 10 клас, което много настояваше и обеща, че ще прегледа уроците напред. Освен това решаваме тестовете от предходните години не само от нашата област, а и от други (експертите си разменят вариантите), което дава стабилна подготовка и минимум изненади. Маргарита когато придобие опит, ще разбере тези тънкости, но се надявам експертът и да не чете тук и да не е прочел поста и.
Сгрешени въпроси/ отговори и ние сме срещали, обикновено се обаждаме в РИО и грешката се поправя (пак става въпрос за общински кръг).

# 3 761
Докато темата е олимпиади и география , никак не ми стига времето да навляза в географията , а ми трябва определено за олимпиадата по астрономия.Дано до края на ваканцията ми остане време и това да прегледам.В 5 и 6 клас доста деца решиха да участват.

# 3 762
Извинявам се, ако звуча мрънкаща, но всичко това рефлектира върху учениците, поради което доста се ядосвам.

Напълно съм наясно, че се очаква едно по-високо ниво на трудност, но въпреки това имаше неоправдани въпроси. Докато с колежката разглеждахме вариантите по класове и двете бяхме страшно изумени от едно основно нещо - не може деца в 5 клас, които са кажи речи 10-годишни, да ги товариш с термини като апретура, мелиорация и детерминизъм, които са заложени за изучаване чак 10 клас.

За старшата група вече е по-разбираемо да има по-сложни неща, там се предполага, че и те самите вероятно си набавят информация от други източници, но при малките ученици е нелепо.

# 3 763
  • Ямбол
Тази година за първи път ли се срещат такива термини в олимпиадата?

# 3 764
Margarita1976 щом по информатика на първи кръг в група 4-5клас се дава материала, който изучавам в профил информатика в 10 клас, значи може да се дава всичко. Разбира се, ако дам задачите на същите ученици в 10 клас не всички ще се справят  Grinning  Свиквай, явно нямаш опит с олимпиадите. За група B 9-10 клас, от 3 задачи едната аз не мога да я реша, но има деца, които с другите две си минават на втори кръг, а има и такива, които решават и третата.

Общи условия

Активация на акаунт