Професия "учител"

• 499 546
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 795
mitimama, регистрирайте се в сайта на Просвета и си изтеглете оттам.  Peace

# 3 796
От няколко дни яко са ни погнали за извинителните бележки. Задължително да са от личен лекар, иначе да не сме си позволили да извиним отсъствие. При въпрос на колежка, може ли да извинява при положение, че в нейния клас се случва да дават и не от личен лекар, но след това родител се обажда да потвърди за отсъствието и бележката, директора като се развика  ooooh!  Той щял да определя правилата, а не ние, никой да не си позволява да извинява без печат на личен лекар, че го грозяла опасност  ooooh! Какво пък толкова може да направи? Да ни уволни ли? Безумно е!

Не знам всъщност какво толкова се впрягат с тези бележки, пределно ясно е, че едно 80% от тях са фалшиви, било то и с печат на личен лекар, особено в 11-12 клас такива хвърчат на поразия.

# 3 797
Не са фалшиви нашите, но личните им дават, като се примолят и те им дадат със стара дата какво да правят, ние ги юрнахме. Явно от горе са нещата, вече не извинявам посмъртно, хич не ме интересува, няма родител, няма никой, само бележка ме интересува. Аз си скъсих живота и 5 дена само пиша и бриша, а тия да си ги нямаме, 3 дни от родител и край Peace

# 3 798
Не са фалшиви нашите, но личните им дават, като се примолят и те им дадат със стара дата какво да правят, ние ги юрнахме. Явно от горе са нещата, вече не извинявам посмъртно, хич не ме интересува, няма родител, няма никой, само бележка ме интересува. Аз си скъсих живота и 5 дена само пиша и бриша, а тия да си ги нямаме, 3 дни от родител и край Peace
Аз съм класна на 11 клас и един от моите е син на лекарка, та въпросната снабдява целия клас с бележки и то пък хитра на всичкото отгоре, почти половината клас е записан при нея като личен лекар. А както се сещате синчето й върти търговия в училище с бележките и става една ..  ooooh!

# 3 799
  • Ямбол
Какъв е проблемът тогава? Нали имат бележки, учителят не е компетентен да дава становище фалшива ли е бележката или не е. Тя е документ, който служи за извиняване на отсъствия.

# 3 800
Какъв е проблемът тогава? Нали имат бележки, учителят не е компетентен да дава становище фалшива ли е бележката или не е. Тя е документ, който служи за извиняване на отсъствия.

Гневът на директора не беше породен от моя клас, а към всички го каза. Изумлението ми просто дойде от факта, че за него бележка, която не е от личен лекар, не е приемлива, което мисля, че не е така. Ето в моя клас - като са им от личния лекар, та все едно са изрядни  ooooh! Но както и да е ...

Чудя се да не идват на проверка в скоро време от РИО или някоя друга институция, че ни затягат толкова.

# 3 801
  • Ямбол
Директорът може да се гневи на много неща. Учителят обаче не може да си позволи да не приеме документ, който е медицинска бележка на основание гнева на директора, който пък не може да е над закона. Та - да си се гневи колкото иска, защо изобщо задавате такива въпроси.

# 3 802
  • Пловдив
Бележка, която не е от личен лекар се приема, доколкото е  законна. Не съм сигурна точно колко дни бяха, но мисля ,че 3 могат да се извиняват от класния и 5 от директора по семейни причини при бележка от родител. Ако тези дни се надхвърлят директорът има право да се гневи и да откаже да ги признае.

# 3 803
  • Балчик
Този път ще се изкажа като родител. Няма директор, който ще ми каже, че бележката на детето ми издадена от специалист, хирург, очен , зъболекар и т.н, не се признава, само защото те не са му лични лекари. Номерът може да мине само пред родител от малцинствата.

# 3 804
  • Майничка
Личните лекари също отсъстват, при което ги заместват техни колеги. Други пък са в групови практики и преглежда този, който е на смяна. Специалист и зъболекар също имат право да издават бележка за отсъствия. Който има съмнения - да си проверява дали въпросният ученик е вписан в журнала за прегледи за съответния ден.

# 3 805
В закона пише бележката да е заверена от медицинското лице в училище Peace, фалшивите не минават.

# 3 806
В закона пише бележката да е заверена от медицинското лице в училище Peace, фалшивите не минават.
В кой закон ? При нас родителите подават декларации за бележките.

# 3 807
Кой може ППЗНП-
Чл. 38. (чл. 136 от ППЗНП) (1) Ученикът може да отсъства от училище по уважителни причини:

1. при представяне на медицинска бележка или документ от спортния клуб, в който членува;

2. до 3 дни в една учебна година с уведомление от родителя;

3. до 7 дни в една учебна година с разрешение на директора на училището въз основа на писмена молба от родителя.

(2) Издадените медицински бележки на учениците с всички задължителни реквизити ще се приемат след заверка от медицинското лице на училището.

(3) От треньорите в клубовете по спорт, в които членуват учениците, ще се изисква да изпратят в училище график за провеждане на тренировките, съпроводен с поименен списък.

# 3 808
  • Майничка
Това за декларации от родителите за първи път го чувам.
В гимназията на дъщеря ми се е случвало медицинската сестра да се обади на издалия я лекар, ако има съмнения, че бележката е фалшива.

# 3 809
Това с декларация от родител, моите 11 клас така хубаво го фалшифицират, че не искам да го коментирам. Явно е прието в някакъв вътрешен правилник, но е доста необмислено. Учениците ми  си подписват родителите с голям успех.

Общи условия

Активация на акаунт