Професия "учител"

• 496 029
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 470
  • Майничка
Т.е., в училище са регистрирали фиктивна група /защото срокът за регистрация по дейности беше до 12-ти/ и сега трябва да я напълнят? Изобщо не би следвало да го правят, без налични заявления от желаещи ученици, със съгласие на родителя. И не виждам как някой би задължил точно 25 деца да ходят точно на пеене.
При нас регистрирахме групи с по трима-четирима желаещи, сега се появиха допълнителни мераклии, все още можем да ги вмъкваме, но първоначалното ядро си го имаше.

За плащането - не сме го коментирали още, то всичко на педал става от началото на учебната година, но предполагам, че отчитането и плащането ще стават към края на учебната година, като повечето проекти. Вече започнахме да се уговаряме с разни фирми за фотокопирни услуги за откриване на "сметка" и фактуриране веднъж на 2-3 месеца, че веднъж бяха избили рибата с томче фактури по 2-3лв.

# 4 471
  • Пловдив
Ами не е точно така, просто както казах ме нямаше докато са почнали да работят по проекта. И преди два дена едно момиченце ме спира и ме пита "Госпожо, вие ли ще сте ни на музиката след обяд?" при което аз  Shocked Питам за какво става въпрос , детето естествено не е наясно и от класната разбирам, че ще има музика и ще идва някакъв външен лектор. И аз яхнах метлата и овършах в училище. Каза ми се, че никой не искал и затова извикали. И при положение, че ме намериха в Румъния да ме питат за майстор за теракот дали познавам и в Италия за нещо, което също съвсем не беше свързано с работата ми ми стана съвсем криво като чух думите "Ами не се сетихме, че ти може да вземеш часовете по музика". Е, за кой по дяволите сте се сетили при положение, че аз съм учителят по музика в училището. Та така де, леко се поскарахме и в резултат вчера ми връчиха проекта, а предното междучасие и цялата документация да я оправям  Laughing Има достатъчно кандидати.

# 4 472
Здравейте пак,в моето училище имаме пререкания относно следния въпрос дали майчинството се брои за учителски стаж и дали след промените в закона от 2007 година всички години стаж след 2007 ти се зачитат за педагогически стаж?

# 4 473
Благодаря на включилите се по моя въпрос.В крайна сметка се спрях на 12 лв за 2 часа по 40 мин,всеки час в отделен ден.

# 4 474
Има ли някой информация в последната предучилищна група в градината има ли лимит за извинените с амб. бележка от лекар отсъствия?

# 4 475
Мисля,че няма лимит.

# 4 476
Магистратура без нито един ден практика,всички уроци които би следвало да се провеждат в ДГ сме ги правили на лист хартия,държавната ни практика беше изнасяне на 3 урока с деца (тогава единствено сме влизали в групите).
Кандидатствах в една ДГ,където ми обясниха че имам възможност евентуално може би да работя при тях по замесване ако им се наложи някой ден и след като изкарам хикс брой часове по замесване имам право да се явя пред комисия за да се докажа и евентуално след това да работя като учител.

# 4 477
  • Майничка
... дали след промените в закона от 2007 година всички години стаж след 2007 ти се зачитат за педагогически стаж?

Ако е педагогически или близък до такъв - да, ако не е - не.

# 4 478
  • Ямбол
Аз пак да питам за тези пари, които се плащат на класните. Ако в деня, в който по график за втори час на класа през месеца се е паднало неучебен ден, редно ли е да се намаляват парите за класните?

# 4 479
Аз пак да питам за тези пари, които се плащат на класните. Ако в деня, в който по график за втори час на класа през месеца се е паднало неучебен ден, редно ли е да се намаляват парите за класните?
Пишеш го друг ден от седмицата.Ч асът не се губи- мести се Simple Smile

# 4 480
До сега ги губехме, сега новият Директор ще проверява как да е , наистина няма логика и да си болен после пак си вършиш работата Peace

# 4 481
# 4 482
  • Пловдив
До сега ги губехме, сега новият Директор ще проверява как да е , наистина няма логика и да си болен после пак си вършиш работата Peace

Но като се върнеш на работа ще си я свършиш  Laughing

# 4 483
  • Ямбол
Пишеш го друг ден от седмицата.Часът не се губи- мести се Simple Smile
При положение, че има утвърден график, мога ли да го пиша в друг ден? Аз си мисля друго - в КТД-то чл. 36 (6) пише, че за водене на задължителна документация, консултиране на родители, деца и ученици, се изплаща допълнително трудово възнаграждение в следния размер:
1. на класните ръководители, членове на синдикатите, в дневна и вечерна форма на обучение в училищата - не по-малко от 30 лева месечно.
Никъде не пише, че заради невзет час може и да е по-малко, както беше досега при нас.

# 4 484
Пишеш го друг ден от седмицата.Часът не се губи- мести се Simple Smile
При положение, че има утвърден график, мога ли да го пиша в друг ден? Аз си мисля друго - в КТД-то чл. 36 (6) пише, че за водене на задължителна документация, консултиране на родители, деца и ученици, се изплаща допълнително трудово възнаграждение в следния размер:
1. на класните ръководители, членове на синдикатите, в дневна и вечерна форма на обучение в училищата - не по-малко от 30 лева месечно.
Никъде не пише, че заради невзет час може и да е по-малко, както беше досега при нас.
В нашето училище такава е практиката. Моят ЧК2 е вторник, той се пада неучебен, преди 15.09. Писах го на 16.09, след това всички са във вторник.
При нас е така и всички колеги правим това!

Общи условия

Активация на акаунт