Раждане вкъщи 17

• 30 716
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
... Да ражда кой както си иска и ако иска...
Не, не може. Значи това, което аз разбрах е, че всички, които се интересуват от раждане вкъщи, независимо асистирано или не, не са в състояние да го правят. Да говоря бавно, както се каза по-напред... един вид са невменяеми (нали така се казва на хората, които не могат да вземат решения за себе си?). Затова както каза Бубка е тук, а и всички други. Защото те са авторитети по раждането вкъщи. Ехееей, колко такива са "изръшнали". Всичко ще кажат, нищо няма да крият. Не че знаят,де. Ама това е друг въпрос. И за да помогнат, така да се каже, да се вземе правилното решение за себе си. Защото още веднъж повтарям, желаещите да раждат вкъщи са един вид невменяеми. Всъщност, имам предложение. Вземете се съберете всички "защитници" на безопасните раждания, направете един списък с имената и поискайте да бъдат обявени за невменяеми. Така тази тема ще изчезне и току-виж сте се пренесли нейде другаде.
От цялата работа обаче, направо се плаша, като гледам, че "защитниците" на безопасните раждания имат и деца. Боже, спаси тези деца! (не че съм набожна, но импулсивно ми идва тази молба). Има тук напр. едно попълнение, което от друга тема (съвсем лека - за пердета) ми е позната като страшно заядлива, нетърпяща в никакъв случай друго мнение, което си е направо терор. Ами какво се случва с детенцето и? Ами на другите "майки", мъкнещи от 1000 дола вода, само за да измислят нов стар довод, как тези, които искали да раждат вкъщи, пък после ходели в болница, вместо да отделят времето си за дечицата си. Те са толкова важни, че седнали да мислят за моето дете...
С две думи ще кажа ( и с надеждата, че най-накрая ще се намери някой да наложи правилата на форума и в тази вече имаща отчаяна нужда от това тема), че голяма част от списващите тук, са си направо ненормални и ме е страх, че се разхождат свободно по улиците. Гордеят се даже и незнайно защо си въобразяват, че някой ги е назначил да вземат решения вместо други хора.

# 61
Аз лично ще продължавам да повтарям - както видя, влезна една нова майка, която не беше напълно наясно, зададе въпрос, на който й се отговори с няколко неистини. Тук съм, за да ги опровергая. Харесва ви или не, това е положението.

Добре е да има повече хора като теб... Във всяка тема поне по 2-3-ма, назначени служебно да опонират на останалите, когато някой заблуден задава въпрос и му се отговаря еднопосочно...  Laughing 

г-жа Претенция, не се ли радваш, че някой мисли за твоето и на детето ти здраве (тъй като явно ти не го правиш)? Друго си е да се спусне всенародния спасител и да ти "подшушне" (поне по 3 пъти на всяка страница) правилното решение... Не разбирам защо наричаш това "терор"...  Mr. Green

# 62
  • Boston, MA
Глупости, да. Много, много смешно, да. Всеки да ражда както си иска, но след като е запознат с истинските рискове.

А тук ясно се забелязват две тенденции - 1. Неистина (рискове няма) и 2. Самозаблуда с цел поставяне на Преживяването на Раждането пред безопасността за бебето (може и да има рискове, но аз съм вегетарианка/антиваксинистка/йогистка/... и на мен няма да ми се случи).

И за последно искам да ви кажа, че раждането е само един бързоотлитащ момент. Да отгледаш, да възпиташ човек, е трудно и продължава през целият ви живот. Сещам се за тия моми дето толкова време и внимание отделят на подготовка и вълнение за сватбата си, а забравят, че зад нея има цял живот брак.  Grinning

# 63
  • Варна
И за последно искам да ви кажа, че раждането е само един бързоотлитащ момент. Да отгледаш, да възпиташ човек, е трудно и продължава през целият ви живот.

И да допълня, че в през цялото това време едва ли ще успеете да се грижите за здравето на децата си сами, въпреки цялата ви отговорност, избор и бла-бла. Поне на един лекар ще се наложи да сте благодарни докато дишате, защото е помогнал на детето ви.
Или?

# 64
Всеки да ражда както си иска, но след като е запознат с истинските рискове.

Ето това повтарям няколко години, но във връзка с ваксинирането... Всеки да ваксинира детето си с каквото си иска, но да е запознат с истинските рискове от това... Сигурна съм, че ти можеш да го кажеш и обратното... Точно там е работата... Според всеки от нас, заблудени са тези, които мислят различно... Разликата е, че ако аз се закотвя в темата ЗА ваксините и напомням на всеки заблуден за рисковете от тях, ще получа доживотен бан без въобще да ми се чудят...

# 65
stelt77, един бърз поглед назад показва, че участваш в темите за ваксини в Здравословния подфорум.

Още не си банната, ми се струва.

Така или иначе, теми само в подкрепа или само против нещо, ми се струват безсмислени. Въпросът  в спора е да не се преминават определени граници твърде често.

# 66
jp, ти разбира се, отново не четеш...  Laughing   Написах "ако се закотвя", както се случи с няколко потребителки тук, а не ако минавам от време на време... След предупреждения от модератор гледам да не пиша... А веднъж получих 3-месечен бан само защото копирах страничните реакции на Приорикс без да добавям думичка към тях (не е като да съм се заяждала).... Може да ти е кеф да опонираш и противоречиш на всяка моя дума, но по-добре от теб зная какво би последвало ако отварях очите на всички заблудени, както се опитвате да правите в тази тема...

# 67
jp, ти разбира се, отново не четеш...  Laughing   Написах "ако се закотвя", както се случи с няколко потребителки тук, а не ако минавам от време на време... След предупреждения от модератор гледам да не пиша... А веднъж получих 3-месечен бан само защото копирах страничните реакции на Приорикс без да добавям думичка към тях (не е като да съм се заяждала).... Може да ти е кеф да опонираш и противоречиш на всяка моя дума, но по-добре от теб зная какво би последвало ако отварях очите на всички заблудени, както се опитвате да правите в тази тема...

Ми нямам идея защо са те баннали - във всички случаи това е си е решение на модераторите. Не намирам смисъл и да изследвам творчеството ти, за да правя догадки в какво си прегрешила.

Вярвам, че ако нещо не харесва на модераторите, имат начин да го кажат.

Аз със сигурност смятам, че по всяка тема трябва да се пише от всички страни.

# 68
Глупости, да. Много, много смешно, да. Всеки да ражда както си иска, но след като е запознат с истинските рискове.

А тук ясно се забелязват две тенденции - 1. Неистина (рискове няма) и 2. Самозаблуда с цел поставяне на Преживяването на Раждането пред безопасността за бебето (може и да има рискове, но аз съм вегетарианка/антиваксинистка/йогистка/... и на мен няма да ми се случи).

И за последно искам да ви кажа, че раждането е само един бързоотлитащ момент. Да отгледаш, да възпиташ човек, е трудно и продължава през целият ви живот. Сещам се за тия моми дето толкова време и внимание отделят на подготовка и вълнение за сватбата си, а забравят, че зад нея има цял живот брак.  Grinning
Аз пък смятам, че е абсолютно несериозно да взимаш каквито и да е важни решения в твоя живот ( защото за мен как идва детето ми на белия свят е също толкова важно, колкото и как го възпитавам и отглеждам и не смятам да се примирявам с неща, които считам за неприемливи, само защото е "кратък момент"), та .. аз смятам, че сериозни решения не се взимат от информация във форум. Може да те насочат, да чуеш за нещо ново, но в никакъв слуай не се взимат само въз основа на тази информация. Не смятам, че участниците в един форум са длъжни да гарантират изчерпателността на това, което пишат. В крайна сметка форумът е , за да си кажеш личното мнение.

# 69
А на мен този форум ми е дал много... Когато големият ми син беше бебе, тук четях всичко, свързано с отглеждането му... Естествено, решенията не ги вземах от прочитането на няколко потребителски поста... Напротив, четях много, всичко, което успявах да открия по интересуващата ме тема, а информацията тук е огромна... Не спях по цели нощи, за да взема решението си на базата на възможно повече информация и чужд опит... Имам вяра повече на чуждия опит, отколкото на платени статии в разни докторски или други сайтчета... Педиатрите не ми казваха нищо, а и не знаех за какво да ги попитам, преди да се регистрирам тук... След това нямаше нужда да ги питам, защото имах достатъчно информация, за да взема обосновано решение...

# 70
.. аз смятам, че сериозни решения не се взимат от информация във форум...

А откъде събираш информация, за да вземеш сериозно решение?

Ще ти цитирам едно изказване на изявена защитничка на раждането у дома - "избягвах да чета информация, която би ме разколебала, за да не се натоварвам".

Проблемът е, че в някаква (различна за всеки) степен ние, хората, избираме да чуваме това, което искаме да чуем.

В този смисъл - дори една фактическа грешка или лъжа по отношение на безопасността на домашните раждания не е чак толкова вредна - колкото поставянето на ореол около тях и пакетирането на идеята в емоционално въздействаща форма.

Оттам-нататък - е, ще се учудиш колко хора ще пренебрегнат фактите, дори да ги ударят по главата - щом не искат да ги видят.

И да, смятам, че много важни решения са взимани, взимат се и ще се взимат на основа на написаното в този форум. Включително и по здравословни въпроси.

# 71
...А тук ясно се забелязват две тенденции - 1. Неистина (рискове няма) и 2. Самозаблуда с цел поставяне на Преживяването на Раждането пред безопасността за бебето (може и да има рискове, но аз съм вегетарианка/антиваксинистка/йогистка/... и на мен няма да ми се случи).
Като казах ненормални, ето точно изказвания от този род имах предвид.
Вари го, печи го, все си е същото.
Скъпа, да ти пожелая ли да разбереш как станах "антиваксинистка"? А, и също повода, заради който  попаднах в темата за раждане вкъщи? Ще скочиш на нокти, нали? Не искаш дори и да знаеш. Само си пеете едни и същи мантри, които наистина доказват, че нещо не сте в ред. Ама вие вярвате ли си въобще и чувате ли се какво пишете наистина тук? И откъде толкова свободно време, че да губите и нашето? Ма хич не ги разправяйте, че ви е еня за бебчето от 6.май. Такова садистическо отношение може само едно да докаже...
Страшно се накефих на сравнението на гълтането с раждането. А пък отровните гъби пак само доказват колко е трудно разбираема цялата тема за закотвили се тук персони.

# 72
...Проблемът е, че в някаква (различна за всеки) степен ние, хората, избираме да чуваме това, което искаме да чуем.
Оттам-нататък - е, ще се учудиш колко хора ще пренебрегнат фактите, дори да ги ударят по главата - щом не искат да ги видят...
Браво! Та, казваш, ти ваксинираш децата си, нали? Но за теб не може да се каже, че четеш избирателно, знаеш всички рискове от ваксините, но въпреки това си спокойна, че да вкараш чистокръвни отрови директно в кръвта на детето ти е съвсем безопасно, защото...?
Малко офф топик, ама много си противоречите, бееее.
И някой моля да ми каже къде да пиша за посещението си при акушерка, която води раждания вкъщи в Италия??? Явно тази тема не е за това...

# 73
Браво! Та, казваш, ти ваксинираш децата си, нали? Но за теб не може да се каже, че четеш избирателно, знаеш всички рискове от ваксините, но въпреки това си спокойна, че да вкараш чистокръвни отрови директно в кръвта на детето ти е съвсем безопасно, защото...?
Малко офф топик, ама много си противоречите, бееее.

Всъщност, не - не съм ваксинирала засега детето си - точно заради опасения от странични ефекти. Все още не съм решила как ще процедирам по въпроса - и, честно казано, ми е трудно да взема решение - точно защото не чета избирателно.

Кой си противоречи - че не те разбрах?

# 74
На 1г. и 8м. няма всички задължителни по закона ваксини??? Защо ли не вярвам? За да няма наистина нито една ваксина на тази възраст в Бг, трябва да е наистина много болно (за което се извинявам, че въобще подхванах темата, ако е така). Въпреки всичко се надявам да е здравичко.

Общи условия

Активация на акаунт