Раждане вкъщи 17

• 30 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
На 1г. и 8м. няма всички задължителни по закона ваксини??? Защо ли не вярвам?

В какво вярваш - не е мой проблем.

# 76

Доколкото разбирам,ти си благодарна на лекарите,че са спасили детето ти,което от лентичката ти се вижда,че е родено преждевременно.
Разбирам и,че вижданията ти за домашно раждане са силно повлияни от субективното ти преживяване.
Може би сьщите тези лекари ще ти кажат защо се е стигнало до преждевременно раждане. Peace

# 77
Доколкото разбирам,ти си благодарна на лекарите,че са спасили детето ти,което от лентичката ти се вижда,че е родено преждевременно.
Разбирам и,че вижданията ти за домашно раждане са силно повлияни от субективното ти преживяване.
Може би сьщите тези лекари ще ти кажат защо се е стигнало до преждевременно раждане. Peace

И аз, и лекарите знаем. Това важно ли е за темата?

И не - мнението ми за неасистираното раждане беше същото и преди моето раждане.

# 78
  • Boston, MA
Нито фамилиарничене, нито обиди могат да променят фактите.

Анекдотични доказателства от сорта на "Как Пенка стана антиваксерка" или "Как Ганка роди в къщи, сама, тройка близнаци със седалищно предлежание", са точно това - анекдотични доказателства. Колкото и емоция да вложиш в обяснението.

# 79
Този отговор е уклончив и не дава точна информация на въпроса как на 1г.8/6м. едно здраво дете не е ваксинирано с нито една ваксина. Ще отговориш ли на пряк въпрос?
Всъщност ето така всеки път се извъртате. Просто се фръцвате и избягвате точен отговор.

# 80
...Анекдотични доказателства от сорта на "Как Пенка стана антиваксерка" или "Как Ганка роди в къщи, сама, тройка близнаци със седалищно предлежание", са точно това - анекдотични доказателства. Колкото и емоция да вложиш в обяснението.
Shocked Shocked Shocked
Да коментирам ли въобще?!!! Без коментар.
 Дано новодошлите в тази тема, ти прочетат наистина коментарите, за да влязат в час колко ти са "ценни" знанията!

# 81
  • Boston, MA
Още един факт - искаш да си максимално информирана, но се пулиш на един термин. Не го ли разбираш? И ако не - как някой да ти има вяра за "информацията", която предоставяш?

# 82

И аз, и лекарите знаем. Това важно ли е за темата?

И не - мнението ми за неасистираното раждане беше същото и преди моето раждане.
Може би именно затова.

# 83
Този отговор е уклончив и не дава точна информация на въпроса как на 1г.8/6м. едно здраво дете не е ваксинирано с нито една ваксина. Ще отговориш ли на пряк въпрос?
Всъщност ето така всеки път се извъртате. Просто се фръцвате и избягвате точен отговор.

Ми не е ваксинирана - защото съм имала основания за притеснения (както Christian посочи - е родена по-рано). Кое толкова те притеснява? То ваксинирането не се случва автоматично - все пак родителите взимат решение.

Не разбирам повишения ти интерес - нито грубия тон, с който изискваш обяснения.

И, всъщност - защо не свалиш капаците си и да се огледаш малко. Светът не се дели на две прости групички хора - "естественички" и "лошите". Ако въобще ме разбираш...

# 84

Може би именно затова.

А може би не.

# 85
Хоп, jp, здравей!

Искаш ли да ти обясня колко много рискуваш като отказваш да ваксинираш детето си? Какво мислят лекарите за отказа ти? Преждевременното раждане е причина да се отложат ваксините до 6-месечна коригирана възраст, но не и повече, ако детето е здраво, така че от какво се притесняваш? Не вярваш на лекарите, че ваксините са безопасни и абсолютно нужни? Имаш някакъв лош опит с ваксини - от близки, познати или пострадали от ваксини съседи?

# 86
Още един факт - искаш да си максимално информирана, но се пулиш на един термин. Не го ли разбираш? И ако не - как някой да ти има вяра за "информацията", която предоставяш?
Само това е,Бубке. Както винаги си права. Продължавам да не коментирам. Ти сама се коментираш. Joy
...Не разбирам повишения ти интерес - нито грубия тон, с който изискваш обяснения. ..
Уф, сега ще стана още малко по-груба, което избягвам, но как бихте се опомнили, че е време да се остави темата по темата, а не срещу нея. Та, сигурна съм, че лъжеш. Днес в България, за да не е ваксинирано едно дете, пък било то и преждевременно родено, трябва да е мнооого болно. При здраво дете, родителят го чака тежка борба с институциите, което ти просто няма как да си го направила. Ако беше, щеше да си къде-къде по-толерантна към списващите тук. И всъщност въобще нямаше да се занимаваш.
Стелт, какво знаеш ти? Толкова е лесно да се откажат ваксини. И то цели почти 2 г. в Бг. "Все пак - родителите вземат решение." Как лъсва, че можем и да блъфираме!

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 22:54 от г-жа Претенция

# 87
Та, сигурна съм, че лъжеш. Днес в България, за да не е ваксинирано едно дете, пък било то и преждевременно родено, трябва да е мнооого болно. При здраво дете, родителят го чака тежка борба с институциите, което ти просто няма как да си го направила. Ако беше, щеше да си къде-къде по-толерантна към списващите тук. И всъщност въобще нямаше да се занимаваш.

Щом държиш да си вярваш - какво мога да направя аз... Наистина си сложила много дебелите капаци.

ПС Между другото, е елементарно да провериш постовете ми в подфорума за Недоносени. Ако е толкова важно за теб де - че му отдели цяла страница в темата за Раждане вкъщи...

А, и елементарното възпитание изисква като наречеш някого "лъжец", да се извиниш - особено ако всъщност не си схванала ситуацията правилно. (Тази способност пък се нарича "интелект".)

# 88
А, цяла страница...То вече 10 теми се пишат врели-некипели, та аз една страница съм заела с теб.
Де да знам, като че ли не ми се губи времето да ти чета историята сега. Но ще го имам впредвид.
Както и Бубка отбеляза вече, много ми е трудно да схващам разни ситуации. Но нали все пак съм поддръжничка на раждането вкъщи. Забравихте ли, че според вас не би трябвало да разсъждавам като нормален човек (като вас  hahaha)?

# 89
jp, за недоносените ни е ясно, както видя и от моя пост... Отложили са ви ги за 6 месеца, после какво се случи? Да не би да си попаднала на лекари, които са против ваксинирането на здрави деца? Би ли споделила с нас, ще си ни от помощ, нали към това се стремиш?

Съгласна съм с г-жа Претенция, относно толерантността... Аз съм изключително толерантен човек, но съм такъв, защото към мен се отнасят досадно нетолерантно... Ако ти, jp, отказваш имунизации и си против лекарското мнение за тяхната необходимост, ако всекидневно се сблъскваш с хора като теб, които се опитват да ти помогнат и да те вкарат в правия път, то щеше да разбираш повече хората, които искат нещо по-различно от общоприетото за нормално и полезно... Туй то...

Общи условия

Активация на акаунт