Раждане вкъщи 17

• 30 641
  • 743
  •   1
Отговори
# 660

Рискьт при раждане остава един и сьщ независимо дали си в болница или у дома! Това за не знам кой пьт го пиша.
Питах 2 пьти,сега пак ще те попитам.

Каква е гаранцията в болнична обстановка при усложнение да има добьр край за всички?
Ако имаме 100%,то рискьт при усложнение ще е 0%  

Ама не говорим за гаранции. Гаранции няма за нищо в този живот. Мисля, че сме наясно по този въпрос или не? Няма "100%", никой не твърди, че има. Така по-ясно ли е? Съсредоточи се в разговора малко, ако обичаш.

Не разбираш ли значението на думата "риск"? Simple Smile Ще ти помогна.

"Риск при раждане" не значи нищо. Рискът е вероятността да се случи нещо неприятно. Усложнение, смърт, лошо време на сватбата ти.

В този смисъл - рискът при раждане да завали дъжд не ни интересува. Рискът да възникнат усложнения е важен. Рискът за смърт бебето накрая, обаче, е най-важен за нас. Нали така?

Та пак бавничко повтарям - при възникнали усложнения къде рискът за неблагоприятен изход от раждането е по-голям - в болница или у дома. Демек, пак бавно - къде вероятността от смърт или дълготрайни негативни последствия за майката и детето е по-голяма - когато усложненията вече са налице?

Хм...думичката ДЕМЕК трябваше да я погледна какво означава.
Бавничко викаш...
Хайде тогава да извадим риска да вьзникнат усложнения при едно раждане пьрво.Ок?
Дай ти,ако искаш процентите,за да няма недоразумения.

# 661
Надявам се детската смъртност при Christian да не се дължи на факта, че избира алтернативни терапии...

Пак ли започваш персонално да се заяждаш без да кодирам поведение извьн мозька ти?

Само питам- казваш, че се е случвало. Какви изводи си направи? Има ли разлика в усещането когато си поел неразумен риск и когато си направил всичко както трябва?

Изобщо склонен ли си да отчетеш разлика в преценката?

Чудя се и как се е чувствал човекът, приканил Цвети да не си слага лошите сърдечни тонове на сърце...

# 662
Надявам се детската смъртност при Christian да не се дължи на факта, че избира алтернативни терапии...

Пак ли започваш персонално да се заяждаш без да кодирам поведение извьн мозька ти?

Само питам- казваш, че се е случвало. Какви изводи си направи? Има ли разлика в усещането когато си поел неразумен риск и когато си направил всичко както трябва?

Изобщо склонен ли си да отчетеш разлика в преценката?

Чудя се и как се е чувствал човекът, приканил Цвети да не си слага лошите сърдечни тонове на сърце...

Лични неща от живота ми ли те интересуват?Моите чувства,мироглед,изводи?Хм?
Знаеш ли кога човек отчита разлика?Когато има база за сравнение!
Ту спорещите и спамещите я нямат.

# 663

Бавничко викаш...
Хайде тогава да извадим риска да вьзникнат усложнения при едно раждане пьрво.Ок?

Ето, разговорът потръгна. Знаех си, че имаше смисъл да повторя десетина пъти някои обяснения.

За усложненията, не смятам да ти противореча:

Понеже и в двата вида място на раждане има еднакьв риск от усложнения,то тогава остава вьпрос на личен избор кое зло да бьде избрано.

Не виждам очевидни дефекти в това твърдение на база на това, което знам. Така че съм съгласна с теб. Както казах няколко пъти вече. Simple Smile

Да продължим какво става след като тези усложнения с еднакъв риск възникнат, а?

# 664

Бавничко викаш...

Ето, разговорът потръгна. Знаех си, че имаше смисъл да повторя десетина пъти някои обяснения.

За усложненията, не смятам да ти противореча:

Понеже и в двата вида място на раждане има еднакьв риск от усложнения,то тогава остава вьпрос на личен избор кое зло да бьде избрано.

Не виждам очевидни дефекти в това твърдение на база на това, което знам. Така че съм съгласна с теб. Както казах няколко пъти вече. Simple Smile

Да продължим какво става след като тези усложнения с еднакъв риск възникнат, а?

Ами вече 7 постинг продьлжавам,а ти стоиш  на едно място...на пьт сьм да се откажа вече Laughing

Хайде кажи ТИ какво става,ако тези усложнения вьзникнат Joy да бьде на твоя език....

"Очевидни дефекти"... Joy ще ме убиеш ти....

# 665

Ами вече 7 постинг продьлжавам,а ти стоиш  на едно място...на пьт сьм да се откажа вече Laughing

Хайде кажи ТИ какво става,ако тези усложнения вьзникнат Joy да бьде на твоя език....

Не си разбрал, че всъщност аз питам теб същия въпрос от един час? Да не съм пропуснала някъде препинателен знак или въпросителна думичка?

Я, не съм - всичко си е там... Ще се самоцитирам, че ми омръзна да пиша едно и също.

Ти казваш, че рискът за усложнения е еднакъв. Ок, аз съм склонна да се съглася.

Какво става с рисковете след това - когато усложнението е налице?

Не мисля, че питам нещо сложно или че не се изразявам ясно. Но забелязвам желание да не ме разбираш.

# 666
Акушерска грижа  включва и проследяване на бременните. Освен това включва и не както у нас УЗИ+ кръвни изследвания и мерене, но и съвети как да се храни и колко да спортува.

Ами изследването е тук някъде из темите - можеш да провериш какво счита за важно СЗО по отношение на раждането. Подсказка - спортът не беше в топ 10.

# 667

Персимон, ако аз ги изям тези неща, със сигурност ще ми е лошо цяла седмица. Човек като отвикне да яде боклуци и след това гледай какво става Simple Smile. Може би пък гумените храни правят човека по-издръжлив Simple Smile) и в този смисъл е един вид здравословно хранене.  newsm78

Не дай си Боже:)) Аз се разболявам ако ям такива неща. Какво става с децата които ги поят с аспратам и натриев глутамат? Може би порастват като хора, които искат да насилват другите да раждат в болница, по възможност секцио. Laughing

# 668
Понеже си сложила жезьла си  на главата ми,покорно ще питам друго.

Колко процента от ражданията минават без никакви проблеми?
Аз казвам 90%.Ти колко казваш?

# 669
Акушерска грижа  включва и проследяване на бременните. Освен това включва и не както у нас УЗИ+ кръвни изследвания и мерене, но и съвети как да се храни и колко да спортува.

Ами изследването е тук някъде из темите - можеш да провериш какво счита за важно СЗО по отношение на раждането. Подсказка - спортът не беше в топ 10.

ъъъ..съветите за спорт не са важни по време на бременността? #Crazy

Аз предлагам да се стимулират родилките да тренират кик бокс или катерене по лед, или алтернативно, да легнат и да не мърдат през цялата бременност.

Ето това е една от най-досадните ти черти. Ни в клин ни в ръкав изръсваш някаква стъраховита глупост, при това хващайки се за някой страничен детаил в нечие изказване. Ако ти се хване човек, разговорът приключва в трета глуха след като си обяснил на другия, колко е тъп и как не си взима лекарствата.

# 670
Понеже си сложила жезьла си  на главата ми,покорно ще питам друго.

Почна малко да ми омръзва да не ми отговаряш на въпросите. Но тъй като питаш покорно, ще се опитам да бъда отзивчива.

Та - не знам колко са ражданията без никакви проблеми. Ще ми бъде интересно да посочиш някакви факти за това число - 90%.

Бях чела едно изследване по отношение на броя на рисковите бременности. В него се твърдеше, че около 70-80% от бременностите се класифицират като нискорискови. Не знам какво значи това точно и дали се счита, че ражданията биха минали успешно без никаква намеса.

Но бих предположила, че този процент корелира с броя на безпроблемните раждания. А може и да не е така. Недоносените деца в България са 10% от всички, които се раждат. В САЩ даже мисля, че процентът е по-голям. А това са само част от проблемните случаи.

# 671
Понеже си сложила жезьла си  на главата ми,покорно ще питам друго.

Почна малко да ми омръзва да не ми отговаряш на въпросите. Но тъй като питаш покорно, ще се опитам да бъда отзивчива.

Та - не знам колко са ражданията без никакви проблеми. Ще ми бъде интересно да посочиш някакви факти за това число - 90%.

Бях чела едно изследване по отношение на броя на рисковите бременности. В него се твърдеше, че около 70-80% от бременностите се класифицират като нискорискови. Не знам какво значи това точно и дали се счита, че ражданията биха минали успешно без никаква намеса.

Но бих предположила, че този процент корелира с броя на безпроблемните раждания. А може и да не е така. Недоносените деца в България са 10% от всички, които се раждат. В САЩ даже мисля, че процентът е по-голям. А това са само част от проблемните случаи.

Мда....дано сьвсем ти омрьзне,че на там става още по сложно...

# 672

Ей, ама как допринесе за конструктивния разговор... Simple Smile Дали пък не си някой спамер и трол под прикритие? (Доста грозно, между другото - имам предвид аватара ти. Дано не си ти на него, пу-пу.)

# 673
Мисля, че двете групи обсъждащи тук едва ли ще постигнем общо разбиране за начините на превенция и отреагиране на усложнения. Познавам донякъде едните и другите методи. Първите могат да изглеждат крайно примитивни за съвременния човек, но са много неинвазивни постигайки желания резултат. Вторите са съвременно медицинско достижение и като такова са инвазивни отново постигайки желания резултат. Кои методи постигат повече, трудно може да се отгвори. Незвасимо от методите, винаги има случаи в които няма да могат да помогнат, защото няма два еднакви случая, две еднакви раждания, две еднакви майки. Най-добре би било според мен да се изчерпат неинвазивните методи преди да се премине към инвазивните в рамките на разумното време за изчакване. Разбира се тези методи трябва да се познават достатъчно добре. Някои обаче трудно се приемат. Лично аз имам много добри резултати от изоплзването на хомепатия за собственото си раждане както за мен така и за бебето. Резултатите са в графата "не може да бъде" докато човек лично не го види. Хомепатията е просто едно от средствата, които могат да се използват неинвазивно. Намирам, че винаги си струва (стига да има достатъчно време) да се приложе неинвазивен подход преди инвазивния при усложнения или за превенция на такива.  

# 674

Ей, ама как допринесе за конструктивния разговор... Simple Smile Дали пък не си някой спамер и трол под прикритие? (Доста грозно, между другото - имам предвид аватара ти. Дано не си ти на него, пу-пу.)

Важното е ти да допринесеш нещо.
Аз казах 90%,ти каза,че нямаш понятие и искаш доказателства.
Ето ти.Бьлгария е на 106 място.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rank … der/2091rank.html
Какви аватари?Ти нали не си тази на аватара си?

За най последно.
При 90% от ражданията няма никакви усложнения.
При 1% има тежки усложнения като 20% от този 1 процент завьршват летално.
8% от усложненията са леки,като само 3% от тези 8% се нуждаят от трайна мед.помощ до навьршване на 5 години.
Нещо неясно?Хайде сега си изчисли сама рискьт при усложнения.
Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт