Раждане вкъщи 17

• 30 641
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Аха,неудобно стана...ок.

Да питам друго тогава.

Имаме ли 100% гаранция,че при едно усложнение при раждане в болница ще има добьр край за всички?

# 646
Аха,неудобно стана...ок.

Да питам друго тогава.

Имаме ли 100% гаранция,че при едно усложнение при раждане в болница ще има добьр край за всички?

Не, не е неудобно - твърде лично е.

Защо изместваш разговора? Не говорим за гаранции. Говорим за рискове.

Ти казваш, че рискът за усложнения е еднакъв. Ок, аз съм склонна да се съглася.

Какво става с рисковете след това - когато усложнението е налице?

Не мисля, че питам нещо сложно или че не се изразявам ясно. Но забелязвам желание да не ме разбираш.

# 647
Ама чакай сега, в болницата има риск от "интервенции". Една родилка, ако е сугестирана, и един прост абокат да й сложат, може да й падне кръвното от шок и ужас.

Фантазия и идея са различно нещо. Фантазията няма връзка с реалността.

# 648
Аха,неудобно стана...ок.

Да питам друго тогава.

Не, не е неудобно - твърде лично е.

Защо изместваш разговора? Не говорим за гаранции. Говорим за рискове.

Ти казваш, че рискът за усложнения е еднакъв. Ок, аз съм склонна да се съглася.

Какво става с рисковете след това - когато усложнението е налице?

Не мисля, че питам нещо сложно или че не се изразявам ясно. Но забелязвам желание да не ме разбираш.

Тук разнищихте личния живот на тази родилка Цеци,а иначе лично било като ви питат нещо.Ок.

Пак ще попитам,оказа се,че пропускаш.

Ако ще включваме програма за рискове,то нека да включим и рискьт да спре тока в болницата,лекарят да получи инфаркт (всеки ден 4 човека в БГ получават инфаркт),удар,акушерката да падне и да си счупи кракьт на хльзгав под (болнични инциденти от този тип сьс средни травми са около 4%).

Не ме нападай Wink
Напротив,аз те разбирам,но ти явно не знаеш как се работи с определяне на риск.

Хайде щом искаш, да определим риска при усложнение у дома и при усложнение в болница.
Надявам се да извадиш отнякьде статистики,защото аз нямам достьп в момента.

Мамасита,
Цитат
Фантазията няма връзка с реалността
.
Много ценни неща изписваш... Whistling.А фантазията сама по себе си реална ли е?
Разбира се,че на някои хора само от убождане им става лошо без да са сугестирани.Децата пьк винаги плачат-може би и тях ги сугестира някой....
Ти убождала ли си някого?
Може ли един абокат да предизвика сепсис и да починеш за 48 часа?

# 649
Aми, всъщност не е задължително да подлага само своя живот на риск. Аз познавам една самотна майка, която катери върхове и то от най-високите в света, а има две деца. Ако си счупи главата в Хималаите, децата и отиват в дом. На мен тоя проспект не ми ахресва, но тя си катери. Да не говорим, че на повечето алпинисти децата им също катерят от малки.

Въпросът е, че след като едно нещо е законно, ако ще ние с теб да се спукаме от яд, че някой го прави и рискува своя и на децата си живот, проблема си е лично наш. Колкото и да не ни харесва.

Относно храненето, нищо смешно няма, по-скоро страшно. Влязох преди време в една тема "какво сервирахте днес" или нещо от този род и какво да видя...сервирали на едногодишните си деца суха супа Маги, кремвирши с пържени карофи-полуфабрикат, степче портокал и нишестено кремче ягода. Евала! Микс от най-токсичните съставки познати на човека на почти бебе. Идеален пълноценен обяд нали? Супичка, второ и десерт Sick Sick Sick. В вЕрвай, такова в дома ми няма да стъпи, камо ли на децата да го дам! И евентуално гореописаната готвачка, ще дойде да ми каже, че си излагам на риск децата?! Crazy

...

Ще ти дам пример--аз се ужасявам от алпинизма като спорт/хоби. За мене е абсолютно неоправдан риск човек да се качи на скалите и да си рискува живота за единия кеф от адреналина. Не разбирам тия жени, с деца, които рискуват да ги остаят без майка, но ходят да се катерят. ...

Грижете се за вашите си избори с децата ви, защото имам големи съмнения, че ако започна да питам с какво точно си храниш и поиш детето, с какви методи го лекуваш, ваксинираш ли го, с каква козметика го мажеш, може да се окаже, че родените вкъщи деца са в далеч по-голяма безопасност.

смешни са ти доводите, перс

един алпинист подлага единствено своя собствен живот на риск
не е тръгнал да се катери с пеленачето си
предполагам, че ако го видиш с детео на гръб да виси от някоя скала, би реагирала на момента или може би греша, ще вадиш статиситки в този момент колко скали е преборил безпроблемно???

а останалото от постинга е ти е повече от смешно
чакам с нетърпение да родиш, за да разберем с какво ти храниш, поиш и мажеш отрочето си
току-виж сме научили нещо супер важно, което не сме знаели до сега

Людмил, все повече ти влияе този ню-ейдж и то все в грешната посока
интересно твоят поклон с какво ще намали мъката на Цвети напр затова, че се предовери на хора с вяра като твоята

...
А аз защо така се заблудих, че тук няколко човека се опитват да ни убедят, че домашното раждане е много опасно и нямаме право (морално и законово) да го практикуваме в България?  newsm78
защото скачате като ужилени, затова не виждате по-далече от носовете си и не можете да вникнете в смисъла на написаното по темата

целта на коментарите ни е единствено да се обърне внимание на всички страни на домашното раждане, за да може една бременна да си прецени сама за себе си какво да прави, без да бъде манипулирана
защото онези първи 6 розови теми, бяха всичко друго, но не и обективни
а резултатът е печален, както знаем

# 650
stelt77 изобщо не ми пука как и по-какъв начин правиш или не правиш нещо, стига да не се изпадаш в излишни драматизации и генерализиране на изводите за живота като цяло. Всъщност щом пък ти харесва да трепериш дали всяко едно действие в живота ти е според вселенските изисквания, ОК. И да, правилният е в кавички, защото истината не е само една, поне за мен. За мен няма само една правда, за едно мога да съм съгласна, за друго да помисля, за трето категорично да не съм съгласна. Но да подчиня живота и мисленето си като си сложа капаци, за да гледам само в една посока.....не, не е за мен.

Понеже съм руса и нещо не ти разбирам ще искам малко разяснения... Къде и кога съм изпадала в излишни драматизации и генерализиране на живота като цяло? Къде и кога съм треперила дали всяко едно действие в живота ми е според вселенските изисквания (каквото и да означава това)? Защо смяташ, че съм си сложила капаци и гледам само в една посока (каквото да означава и това)?  Crazy   Въобще, какви глупости ми обясняваш, че нищо не ти схващам? Какво искаш от мен и от моят начин на живот? Всичко, което правя според мен е правилно... Ако не беше, нямаше да го правя... Теб питам ли те какво и защо правиш?

Mamacita Bandida, ако за теб секциото и ресекциото са по-добрият начин, аз съм ок и дори няма да си отворя устата да те разубеждавам... Да ми обясняваш, че акушерките и гинеколожките, за които говоря, са пълни с ценна информация и затова не искат да раждат нормално - е айде нема нужда...  Laughing

# 651

Persimon, да те заведа на катерене?

не, благодаря
не обичам излишни рискове, като раждане в болница/българска/ и скално катерене  Laughing

# 652
Напротив, аз не се страхувам, че след като детето ми е родено в болница, а не по вселенските канони е увредено непоправимо. Вие се страхувате, сакън да не кривнете от "правилната" поза на зачеване, от "правилният" начин на раждане, от "правилният" начин на хранене, от "правилният" начин за облекчаване на физиологични нужди...... Аз не се страхувам, защото знам, че съм смъртна. Но категорично не одобрявам ритуалните самоубийства. Вие се държите така сякаш едно парченце шоколад ще обърка вселенският разум и това ще е непоправимо.  Stop

Този пост е всъщност мъдър. Peace Simple Smile Без сакразъм:) Стават много ужасни неща с деца и възрастни и те успяват да се възстановят и да направят от себе си нещо ценно. Това, че нечие раждане е минало зле може би значи известни /или доста големи/ заруднения за бебето в живота му и може би и за майката, но всичко може да бъде поправено, по Божията милост. Което разбира се, не значи, че ще тръгна да излагам себе си децата си на неприемливи рискове защото то всичко можело да се оправи.

# 653

Хайде щом искаш, да определим риска при усложнение у дома и при усложнение в болница.

Не смятам, че е важно за темата колко мъртви деца съм видяла лично аз. Смятам, че въпросът ти има за цел единствено да ме уязви лично - което не ти прави чест. Но пък и не ме изненадва.

Та за риска - питах какво мислиш ти лично - със статистики или без. Вероятно когато твърдиш, че рискът за усложнения е еднакъв, също не говориш на база на статистики.

Та - хайде - как оценяваш риска за злощаствен изход при вече възникнали усложнения? Пролапс на пъпна връв, отлепяне на плацента, неефективна родова дейност, аспирация на мекониум - за да бъде по-конкретни, когато обсъждаме вече възникналите усложнения.

Ето нещо да ти помогне в разсъжденията:

But when complications did arise for women in this group and she needed to be transferred to hospital, her risk of losing her baby was nearly eight times higher than the national average - and 12 times higher than had she given birth at home.

....

"Essentially women who opt for a home birth face either a very successful, satisfying outcome, or a potentially disastrous one - there isn't the greyer area that you see with hospital births," says Professor Philip Steer, the editor of the BJOG.

"Women's decisions about where and how they give birth must be respected, but it is very important that they are not misled about the risks and are in a position to make an informed choice."

# 654

Не смятам, че е важно за темата колко мъртви деца съм видяла лично аз. Смятам, че въпросът ти има за цел единствено да ме уязви лично - което не ти прави чест. Но пък и не ме изненадва.

Та за риска - питах какво мислиш ти лично - със статистики или без. Вероятно когато твърдиш, че рискът за усложнения е еднакъв, също не говориш на база на статистики.

Та - хайде - как оценяваш риска за злощаствен изход при вече възникнали усложнения? Пролапс на пъпна връв, отлепяне на плацента, неефективна родова дейност, аспирация на мекониум - за да бъде по-конкретни, когато обсъждаме вече възникналите усложнения.

Не си измисляй,че искам да те уязвя лично!
Ти пьрва заговори какво е да умре дете пред теб.Е,пред мен е умирало не едно дете и знам много добре какво е.Затова те питах за твоя опит,след като говориш за това с такава увереност и я даваш за пример.Друго ли се оказа?Ок.
И те моля,не ме занимавай с мнението си за мен.Не ме интересува.

Цитат
Вероятно когато твърдиш, че рискът за усложнения е еднакъв, също не говориш на база на статистики
.
Ето това изречение ми показва,че не знаеш как се определя този риск.

Рискьт при раждане остава един и сьщ независимо дали си в болница или у дома! Това за не знам кой пьт го пиша.
Питах 2 пьти,сега пак ще те попитам.

Каква е гаранцията в болнична обстановка при усложнение да има добьр край за всички?
Ако имаме 100%,то рискьт при усложнение ще е 0%  

ПС  Чудесна статия,благодаря.И професорьт го казва ясно:
Women's decisions about where and how they give birth must be respected, but it is very important that they are not misled about the risks and are in a position to make an informed choice."

Това изречение важи за всяка терапия и интервенции в медицината и както повечето знаем,в България не се спазва.

# 655
  • Пловдив
stelt77 , прочети си публикациите преди да родиш.  Peace Такава драма беше, добре че вече не си я спомняш.   Wink Освен това аз изобщо, ама изобщо не искам да ти казвам как да живееш. Щом пък изобщо нямаш и съмнение относно правилността на действията ти. Аз не съм толкова безкритична към себе си, допускам, че може и да сгреша....понякога, но щом това, което ти правиш е правилно иначе нямаше да го правиш, браво на теб, че нямаш съмнения. На това аз му викам капаци, пък ти както искаш така му викай......иииии не си длъжна да ми даваш отчет. Съжалявам ако така си го разбрала.

# 656
Надявам се детската смъртност при Christian да не се дължи на факта, че избира алтернативни терапии...

# 657

Рискьт при раждане остава един и сьщ независимо дали си в болница или у дома! Това за не знам кой пьт го пиша.
Питах 2 пьти,сега пак ще те попитам.

Каква е гаранцията в болнична обстановка при усложнение да има добьр край за всички?
Ако имаме 100%,то рискьт при усложнение ще е 0% 

Ама не говорим за гаранции. Гаранции няма за нищо в този живот. Мисля, че сме наясно по този въпрос или не? Няма "100%", никой не твърди, че има. Така по-ясно ли е? Съсредоточи се в разговора малко, ако обичаш.

Не разбираш ли значението на думата "риск"? Simple Smile Ще ти помогна.

"Риск при раждане" не значи нищо. Рискът е вероятността да се случи нещо неприятно. Усложнение, смърт, лошо време на сватбата ти.

В този смисъл - рискът при раждане да завали дъжд не ни интересува. Рискът да възникнат усложнения е важен. Рискът за смърт бебето накрая, обаче, е най-важен за нас. Нали така?

Та пак бавничко повтарям - при възникнали усложнения къде рискът за неблагоприятен изход от раждането е по-голям - в болница или у дома. Демек, пак бавно - къде вероятността от смърт или дълготрайни негативни последствия за майката и детето е по-голяма - когато усложненията вече са налице?

# 658
Надявам се детската смъртност при Christian да не се дължи на факта, че избира алтернативни терапии...

Пак ли започваш персонално да се заяждаш без да кодирам поведение извьн мозька ти?

# 659
Аз ли нещо съм проспала?

Явно. Simple Smile

На първо четене се сещам за един доклад на СЗО, който бях поствала тук по отношение на майчината и детска смъртност. В него се твърдеше, че липсата на акушерска грижа е сред основните причини за смъртността. Това във връзка с неасистираното раждане
Акушерска грижа  включва и проследяване на бременните. Освен това включва и не както у нас УЗИ+ кръвни изследвания и мерене, но и съвети как да се храни и колко да спортува.

Персимон, ако аз ги изям тези неща, със сигурност ще ми е лошо цяла седмица. Човек като отвикне да яде боклуци и след това гледай какво става Simple Smile. Може би пък гумените храни правят човека по-издръжлив Simple Smile) и в този смисъл е един вид здравословно хранене.  newsm78

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 14:59 от Berend Botje

Общи условия

Активация на акаунт