Раждане вкъщи 17

• 30 645
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Ментова,
Надявам се правиш разлика между знания за здравето и знания по икономика.
На мен нито икономика,нито счетоводство ми трябва,ако имам и знам как да поддьржам здравето си.
Но на всички ни е известно,че здравето е само в рьцете на медицината (по политически причини) и именно затова обучението по здраве е нищожно или никакво.

Никой не твьрди,че рискьт у дома е по мальк.Мисля,че това се изясни още в предишната тема.

Раждането само по себе си е природно-естествен и необходим елемент за нашето сьществуване.Както дишането.
Никой не отрича,че раждането крие риск.
Независимо кьде раждате рискьт от самото раждане остава един и сьщ.
При домашното раждане се рискува при усложнение да не се окаже своевременна помощ.
При болнично раждане има вьзможност да се овладее дадена усложнена ситуация (ако все пак не е предизвикана от самият персонал) и да се спаси детето и майката (например плацента превия,асфиксия,руптура на матката и тн).
При болнично раждане има обаче и риск да бьдеш ненужно осакатен.
Мисля,че думата ненужно отвори този спор тук.

# 46
  • Варна
Ти имаш интуитивното и социално-формирано убеждение, че е опасно да се ражда вкъщи и пишеш тук за да разубедиш нас-заблудените. Няма да проработи, обаче тази ти благородна идея. Wink Simple Smile

О, не, не вас, в никакъв случай Ако накарам някоя нова потребителка, заинтересубала се от домашното раждане у нас (неасистерано, щото асистирано няма) да се замисли, ще бъде чудесно.
И не ме разбираш правилно - идеалният вариант за мен е активно естествено болнично раждане - без намеси, без никакви излишни процедури, с уважение и любов към родилката, с респект към майчиния ѝ инстикт. Толкоз. Не ни трябва тепърва да налагаме асистираното домашно раждане, което си крие рискове, защото у нас няма нито традиции, нито условия. Засега.
В Хонландия се е наложило по твърде прозаични причини - икономически. По-евтино е.

# 47
Oх, горките потребителки, които без помощта на няколкото постоянни трола тук (ти не си точно в тази категория, ти си по-ново попълнение), няма да намерят истината и ще се заблудят. ooooh! Мисля, че в дестина теми се изказаха всички видове доводи по стотина пъти, всяка. Не е ли време да бъде оставена темата за тези, които се интересуват от нея, а не са тук да спасяват заблудените? Сега може да е ред да идат в тема за секциото да разкажат какви са рисковете, които майка ти е казала, че има от тази операция, защото съм срещала тук жени, и то образовани, които си мислят, че това е по-безопасният и полезен начин за раждане и за тях и за бебето. Помогни им, спаси ги и тях отзаблудите им. Приеми, че тук всички са спасени вече. Laughing

Хубаво, разбирам защо за теб това /активно болнично/ е идеалното раждане, аз самата съм съгласна с това, но това не е темата по въпроса. Отвори една тема за това как да се превърнат болничните раждания в такива каквито искаме, и аз може да пиша там, да не ти липсвам Sunglasses

Ти имаш интуитивното и социално-формирано убеждение, че е опасно да се ражда вкъщи и пишеш тук за да разубедиш нас-заблудените. Няма да проработи, обаче тази ти благородна идея. Wink Simple Smile

О, не, не вас, в никакъв случай Ако накарам някоя нова потребителка, заинтересубала се от домашното раждане у нас (неасистерано, щото асистирано няма) да се замисли, ще бъде чудесно.
И не ме разбираш правилно - идеалният вариант за мен е активно естествено болнично раждане - без намеси, без никакви излишни процедури, с уважение и любов към родилката, с респект към майчиния ѝ инстикт. Толкоз. Не ни трябва тепърва да налагаме асистираното домашно раждане, което си крие рискове, защото у нас няма нито традиции, нито условия. Засега.
В Хонландия се е наложило по твърде прозаични причини - икономически. По-евтино е.

# 48
  • Куциндрел
Няма дебили сред домашно-раждащите -напротив статистиката показва, че са по-високо образовани и от по-висока социална класа.
Да, дебилите са сред защитниците на домашното раждане, които не раждат вкъщи.

# 49

Няма дебили сред домашно-раждащите -напротив статистиката показва, че са по-високо образовани и от по-висока социална класа.

то и д-р Лектър е високо образован аристократ
но това не му пречи на "заниманията"

както и това не попречи тук да се стигне до смъртен случай  заради нечие възвисено самозабравяне

Кристиян, по повод на идиотското ти сравнение на раждане и хранене и опасността от задавяне
една идейка - започни кампания: "Да научим всички келнери да правят трахеотомия на клиентите си"
ще имаш успех и то голям  Joy

# 50
Два пъти влизам да чета новини за последната седмица и двата пъти две бебета починали в болница. Два случая за седмица?! Относно определенията по-горе, подобни изказвания, наистина дават информация единствено за човека, който ги е направил. По този въпрос ще се съглася с Персимон.

# 51
Да, дебилите са сред защитниците на домашното раждане, които не раждат вкъщи.

И най-вече тия, които въобще не раждат.

# 52

Мхм, като девойката, дето родила плацентата, ама била спокойна, че тя доставя кислород на посинялото й недишащо бебе...

"Не, мерси" - ще кажа аз на това образование. И интелект. Simple Smile

# 53
  • Варна
Два пъти влизам да чета новини за последната седмица и двата пъти две бебета починали в болница. Два случая за седмица?! Относно определенията по-горе, подобни изказвания, наистина дават информация единствено за човека, който ги е направил. По този въпрос ще се съглася с Персимон.

Това у нас ли?
Всеки ден чета новини и не съм попадала на подобна нобина. Слава богу!

# 54
http://www.bmj.com/content/330/7505/1416.full

Статия в Бритиш Медикъл Джърнал за домашното раждане. Пълен текст.

Изводи от изследването:

Conclusions

Planned home birth for low risk women in North America using certified professional midwives was associated with lower rates of medical intervention but similar intrapartum and neonatal mortality to that of low risk hospital births in the United States.

Планираните домашни раждания, при ниско-рискови жени в северна Америка, с помощта на сертифицирани акушерки, е свързано с по-нисък риск от медицински интервенции и сходни показатели за смъртност по време и след раждането, с тези на нискорисковите болнични раждания в САЩ.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 00:13 от persimon

# 55

Това у нас ли?
Всеки ден чета новини и не съм попадала на подобна нобина. Слава богу!
Да, у нас, в България. Аз не чета, обикновено. Просто тази седмица два пъти влизах да видя какво ново и два пъти попадам на такива неща.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 15:34 от Berend Botje

# 56
  • Boston, MA
Лично аз съм ето затова в тази тема - за да не можете да продължавате да повтаряте лъжите си!

...
Не е вярно, че домашните раждания са по-опасни, тъкмно наопаки. Виж началната тема, в която е дадена информация по въпроса. Има един метааланиз, който показва, че домашните раждания са по-опасни и хиляди други, които показват точно обратното. Всеки цитира това, което по му харесва, дори то да е опровергано и отхвърлено от специалисти от цял свят.  Peace

Това проучване се базира на сравнение между ябълки и круши, обсъждахме го вече, но нека пак да го повторим, за новодошлите.  Laughing

http://www.bmj.com/content/330/7505/1416.full

Статия в Бритиш Медикъл Джърнал за домашното раждане. Пълен текст....

# 57
  • Boston, MA
... Независимо кьде раждате рискьт от самото раждане остава един и сьщ.
...

И това не е вярно. Просто не е вярно, фактите не подкрепят тези твърдения.

Прегледите с ултразвук дори се смятат за фактор-причина за преждевременно раждане.
http://www.midwiferytoday.com/articles/ultrasoundrodgers.asp

Директно от устата на Ина Мей, всесветовно признато научно светило?

# 58
Добре де, аз ли нещо не разбирам? Темата е за тези, които искат да раждат вкъщи или се интересуват от този вариант, та дори и това да е по-рисковано... Какво значение има в крайна сметка... След като ще изпадаме в подробности, нека открием най-безопасният начин на раждане и да заклеймим всички останали... Ако статистиките покажат, че секциото е най-безопасният вариант, ще скочите ли срещу желаещите да раждат вагинално?  Thinking   В темата не знам колко пъти се повтори едно и също и когато няма какво вече да се каже, се подхваща пак темата кое е по-рисково и хайде всички отново на въртележката... Да ражда кой както си иска и ако иска...

# 59
  • Boston, MA
Да бе, какво като е по-рисковано. Дори и с цената на бебешки живот, ще съм родила превъзходно. Нарцисизъм в най-висша степен.

Аз лично ще продължавам да повтарям - както видя, влезна една нова майка, която не беше напълно наясно, зададе въпрос, на който й се отговори с няколко неистини. Тук съм, за да ги опровергая. Харесва ви или не, това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт