Раждане вкъщи 17

• 31 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Каква мълва, какви контролирани изследвания? Когато приятелка ми каже, че детето й е изпаднало в кома след Пентаксим, казваш да не й вярвам, но когато същата жена се обади в РЗИ, за да докладва страничната реакция и от РЗИ тя попадне в статистиката, тогава вече всичко е наред, така ли?

Това, че детето е изпаднало в кома след Пентаксим, не означава, че комата е причинена от Пентаксим. Който не разбира разликата, не би трябвало да дава съвети за ваксини, абсолютно.

Извинявай, явно не съм се изразила правилно... 3-месечното бебе е изпаднало в кома от Пентаксим, няколко пъти на командно дишане и куп други екстри... Обаче ти не се притеснявай, на теб няма да се случи, а ако се случи, то отново не се притеснявай, защото явно сте генетично обременени...  Peace

# 136
Правилно попита Бубка - защо този подфорум е така средновековен, защо се плаши от опоненти и ги гони "другаде"? Тук почти всяка тема е само за последователи. Не е това идеята на един форум, нали?

Средновековие е и да издигаш крепостни стени, за да се бориш с несметните врази, напиращи отвсякъде.

Ще ти кажа нещо за този подфорум, което не е толкова дълбока тайна... Той беше създаден именно, защото в Здравословни проблеми се водеха безспирни битки на всякакви теми, които не бяха полезни за никого, защото се пълнеха стотици страници за изключително кратко време... Важната информация се губеше някъде там в запълненото дисково пространство... Та този подфорум раздели двете групи спорещи, за да могат да си пишат по "интереси" без да си "вадят очите" и половината модератори да ги следят денонощно... Тази тема тук не е полезна никому в този й формат и освен редовно пишещите (от 10 теми насам) едва ли някой си прави труда да чете всичко... С други думи, в алтернативния подфорум никой не се страхува от набези, просто са безполезни подобни спорове и са водени много преди да се появи въпросният подфорум, просто това е причината за него...
Това зная аз, давам думата да се изкажат инакомислещите...
Отново   202uu, макар че гледам отново има "смислен" отговор.

# 137

Тълкуване или замазване на фактите? Малко е като да изпаднеш в кома вследствие на удар от кола и някой да твърди, че е случайност и че си генетично обременена. Все едно си боклук и така или иначе е щяло да ти се случи, по-добре сега? Осъзнайте се малко.

# 138

Тълкуване или замазване на фактите? Малко е като да изпаднеш в кома вследствие на удар от кола и някой да твърди, че е случайност и че си генетично обременена. Все едно си боклук и така или иначе е щяло да ти се случи, по-добре сега? Осъзнайте се малко.

Ами според stelt77 рискът е индивидуален и просто може на всекиго да се случи. Няма 100% безопасни неща, нали? И да не ваксинираш - пак няма 100% гаранция, че това е по-добре за твоето дете.

И тъй като не вярвате на статистики, няма как да знаем конкретният случай (ако е действителен) - дали не е просто лошо стечение на обстоятелствата и изключение?

# 139
jp, моята реакция е продиктувана от конкретен бисер по-горе. Моля, не ми използвай думите.
Второ, ТИ не знаеш дали да ваксинираш или не е по-добре за твоето дете. Аз не разполагам с този лукс относно моите деца.

# 140

Ами според stelt77 рискът е индивидуален и просто може на всекиго да се случи. Няма 100% безопасни неща, нали? И да не ваксинираш - пак няма 100% гаранция, че това е по-добре за твоето дете.

И тъй като не вярвате на статистики, няма как да знаем конкретният случай (ако е действителен) - дали не е просто лошо стечение на обстоятелствата и изключение?

Гарантирам 101%, че за моето дете е по-добре да не го ваксинирам... А случаят е действителен, но така или иначе не е влязъл в статистиките, както обикновено се случва...

# 141

Гарантирам 101%, че за моето дете е по-добре да не го ваксинирам...

Не казвай голяма дума, stelt77. И много майки, при чиито деца е имало странични ефекти от ваксините, преди това са били убедени, че е по-добре да ваксинират децата си.

Ако беше толкова елементарно, нямаше да има място за спор. А животът винаги може да те изненада.

# 142

Гарантирам 101%, че за моето дете е по-добре да не го ваксинирам...

Не казвай голяма дума, stelt77. И много майки, при чиито деца е имало странични ефекти от ваксините, преди това са били убедени, че е по-добре да ваксинират децата си.

Ако беше толкова елементарно, нямаше да има място за спор. А животът винаги може да те изненада.

Точно с това няма как да ме изненада...  Laughing   Ако има нещо, в което съм убедена в този живот, то това е в безсмислеността на ваксините... Както казах, никой не карам да ходи по моя път...  Peace

# 143

Точно с това няма как да ме изненада...  Laughing   

Завиждам на наивността ти. Simple Smile

# 144
  • Boston, MA

Нищо общо няма примера ти, логиката ти е безумна.

# 145
А аз на твоята.  Confused

# 146

Нищо общо няма примера ти, логиката ти е безумна.
Сега разбра ли как изглежда твоето изказване? Именно безумно е в очите на всеки пострадал.

# 147

Това малко като в детската градина се получава. Simple Smile

Наивно е да смяташ, че имаш гаранции за нещо в този живот. Да не дава Господ, ама никой не може да ти гарантира, че в един момент няма да съжаляваш, че детето ти няма ваксина срещу тетанус, например.

# 148

Това малко като в детската градина се получава. Simple Smile

Наивно е да смяташ, че имаш гаранции за нещо в този живот. Да не дава Господ, ама никой не може да ти гарантира, че в един момент няма да съжаляваш, че детето ти няма ваксина срещу тетанус, например.

Именно. Точно както много жени са съжалили горчиво, че  са отишли да раждат в "най-добрите и най-престижните болници" при "най-добрите лекари" и сега се интересуват от раждане вкъщи. А ти им досаждаш и искаш да ги убеждаваш, че бъркат. Каква неадекватност.

# 149
Именно. Точно както много жени са съжалили горчиво, че  са отишли да раждат в "най-добрите и най-престижните болници" при "най-добрите лекари" и сега се интересуват от раждане вкъщи. А ти им досаждаш и искаш да ги убеждаваш, че бъркат. Каква неадекватност.

Аз пък се сещам поне за една жена, която горчиво съжалява, че е останала да ражда вкъщи сама по Гергьовден. Ти помниш ли я още?

Общи условия

Активация на акаунт