Раждане вкъщи 17

• 31 961
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Основният проблем в спора е липсата на база за сравнение на някои потребители.От постингите им личи пьлната липса на информация за развити страни по отношение на здравната система.
Здравната система в БГ(ако изобщо това може да бьде наречено система) е на едно от най ниските места в света.
Скоро четох статистиката в немски вестник,БГ е на 128 място по качество на услуги в здравеопазването.

Но,потреблението се рьководи от тьрсенето.
Тьй като много хора в БГ раздьждават по начиньт на някои тук-Моральт се заплаща-така се изпьлнява този икономически закон за потреблението.
Всьщност излиза,според постингите на някои тук,че родилките заслужават един вид отношението си кьм тях защото те друг вид отношение не знаят (няма я базата),не могат да сравнят,свикнали са  (от векове предавано подобно отношение-още от турско робство),мислят си,че парите купуват добро отношение и тн.
На всичкото отгоре,сьщите тези жени,които изпьлняват този икономически закон,се присмиват и иронизират други жени,които не го следват.(както и персимон отбеляза).
Ето това е интересното в тази дискусия.

Мисля,че това е основния проблем в Бьлгария.

Цитат
Мен пък ме учудва как може, някой да не може да си представи да има добро отношение към хората ако не му се плаща за това. Явно наистина обществото ни не е дорасло за идеята. Каква трагедия
.

Трагедия,която си личи веднага,когато срещнеш в чужбина бьлгарин,който реагира неадекватно на "Благодаря,моля,ако обичате".

Как си представяш раждането в Италия? Като ти станат контракциите на 5 минути и се телепортираш директно в Рим? За да родиш там, ще ти се наложи да отидеш там няколко месеца по-рано, може би към 6-ти месец, защото след това не пускат на самолета, доколкото знам.

А, нямам идея за телепортирането.

Хващането на самолетчето и раждането в чужбина беше твоя идея, забрави ли вече?

Подкрепям Ментова. Само ще добавя, че освен заплащането и материалната база, силно демотивиращо действат и част от пациентите.

И не си мислете, че лекарите не слушат псувни, обиди и закани твърде, твърде често. За обикновената липса на възпитание или проявите на вандалщина в болниците също мога да разкажа това-онова.

Защото, persimon, грубостта и лошото възпитание са проблем на цялото ни общество - не конкретно на лекарите. И този проблем се проявява и при пациентите.

От този твой постинг става ясно,че нямаш представа за обучението на лекарите.
Мислиш,че "щом те удрят,удряй и ти" важи в  тази професия?
Много си далече от реалността за някои страни.
За БГ може да си права,защото се вижда,че лекарите ви там точно на тези принципи работят.
Явно етика и конфликтмениджмьнт не е в програмата на бьлгарските студенти. Peace

# 241
  • София
Основният проблем в спора е липсата на база за сравнение на някои потребители.От постингите им личи пьлната липса на информация за развити страни по отношение на здравната система.
Кого визираш?

# 242
Кого визираш?

Всички,които не познават точните принципи на здравните ситеми и социалната система на страни от ЕС и тези с привилегии кьм ЕС като Германия,Австрия,Холандия,Англия,Лихтенщайн,Швейцария,Швеция,Норвегия,Дания,Франция,Италия,Испания.
знаят много добре кои са те в тази тема!

# 243

От този твой постинг става ясно,че нямаш представа за обучението на лекарите.
Мислиш,че "щом те удрят,удряй и ти" важи в  тази професия?
Много си далече от реалността за някои страни.
За БГ може да си права,защото се вижда,че лекарите ви там точно на тези принципи работят.
Явно етика и конфликтмениджмьнт не е в програмата на бьлгарските студенти. Peace

Christian, израснала съм в лекарско семейство. Хората са си хора - независимо какво е обучението.

Вземи един швейцарски лекар и го остави за 6 месеца да живее в България и да работи в българска болница.

Нека сутрин като си взима такси, таксиджията да го измами със сметката, да му дими в лицето, да му дъни чалга на ухото. После в кафето да го гледат на кръв без да отвръщат на поздрава му.

В болницата да се окаже, че отделението му е нападнато от бълхи (това го видях преди 2 седмици на живо), апаратурата не работи, а нервен подпийнал мургав баща налита на бой.

И всичко това за заплата от около 500 лева.

Ами след 6 месеца няма да е същия човек. А след десет години?

Наивно е да омаловажаваш ролята на средата при формиране на определено поведение.

Иначе съм съгласна, че в образованието на нашите лекари като че ли са пропуснати soft skills.

ПС Ето една статия по темата за средата, която много харесвам.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 10:12 от jp

# 244
Казах, че АЗ нямам проблем да родя на хубаво място безплатно. Никъде не съм казала, че всички българки нямат тоя проблем, това беше ТВОЯ идея. Айде не обърквай своите мисли с моите, плеасе Laughing.

Да, виждам, че си съгласна, че ако не си плати някой той не заслужава добро отношение, и че докато не стигнем материаланата база на богатите страни ще трябва да ни псуват, щото то нямало друг начин, едва ли не... именно в това е трагедията-че някои хора за развили Стокхолмски синдром.

Как си представяш раждането в Италия? Като ти станат контракциите на 5 минути и се телепортираш директно в Рим? За да родиш там, ще ти се наложи да отидеш там няколко месеца по-рано, може би към 6-ти месец, защото след това не пускат на самолета, доколкото знам.

А, нямам идея за телепортирането.

Хващането на самолетчето и раждането в чужбина беше твоя идея, забрави ли вече?

Подкрепям Ментова. Само ще добавя, че освен заплащането и материалната база, силно демотивиращо действат и част от пациентите.

И не си мислете, че лекарите не слушат псувни, обиди и закани твърде, твърде често. За обикновената липса на възпитание или проявите на вандалщина в болниците също мога да разкажа това-онова.

Защото, persimon, грубостта и лошото възпитание са проблем на цялото ни общество - не конкретно на лекарите. И този проблем се проявява и при пациентите.

# 245
Може би сега, като достигнахме консенсус с "главните врагове" на домашното раждане, че положението в БГ болниците е лошо а за това, според тях оправия няма, защото всичко е финансово обусловено, а финансовото ни положение няма да се оправи скоро, а от своя страна това е основният фактор подтикнал някои жени да мислят и да се интересуват от домашно раждане, тези "врагове" могат милостиво да ни оствят намира да си дискутираме за нас интересната тема за домашното раждане, а те да си направят една нова в която да дискутират, примерно, рисковете от домашно раждане или някаква тема за това как да се подобри отношението в болниците. М, какво мислите?  Simple Smile

# 246
Казах, че АЗ нямам проблем да родя на хубаво място безплатно. Никъде не съм казала, че всички българки нямат тоя проблем, това беше ТВОЯ идея. Айде не обърквай своите мисли с моите, плеасе Laughing.

Не знам коя е тази държава, в която гражданството е достатъчно, за да ти осигури безплатно раждане, по какъвто начин го пожелаеш - с дула и т.н. Без медицинска застраховка, имам предвид. Но нека да е така. За мен не е важно да е безплатно.

Говорех за телепортирането и самолетчето - и двете бяха споменати от теб. Много важно като можеш да родиш безплатно в Австралия примерно - нали трябва да стигнеш до там...

И не казвам, че няма оправия. Просто казвам, че демонизирането на лекарите и болниците е едностранчиво и че подобренията ще дойдат постепенно - и то като част от еволюцията на цялото общество.

Не казвам, че не трябва да се борим за подобрения. Но не трябва да се мятаме от една крайност в друга.

Примерно, пътищата ни са ужасни. Това обаче не значи, че за колата ми е по-добре да я подкарам през къра - щото след 50 метра няма да имам кола.

# 247

Не знам коя е тази държава, в която гражданството е достатъчно, за да ти осигури безплатно раждане, по какъвто начин го пожелаеш - с дула и т.н. Без медицинска застраховка, имам предвид. Но нека да е така. За мен не е важно да е безплатно.

Говорех за телепортирането и самолетчето - и двете бяха споменати от теб. Много важно като можеш да родиш безплатно в Австралия примерно - нали трябва да стигнеш до там...

И не казвам, че няма оправия. Просто казвам, че демонизирането на лекарите и болниците е едностранчиво и че подобренията ще дойдат постепенно - и то като част от еволюцията на цялото общество.

Не казвам, че не трябва да се борим за подобрения. Но не трябва да се мятаме от една крайност в друга.

Примерно, пътищата ни са ужасни. Това обаче не значи, че за колата ми е по-добре да я подкарам през къра - щото след 50 метра няма да имам кола.

Виж, не знам как да го кажа по-ясно: Аз и пишещите в тази тема преди да дойдете вие, се интересуваме от домашното раждане. Положението в болниците е наистина основна причина за този интерес, но не е само той, има и други фактори. Моля-бори се за всякакви бпагородни каузи и ни остави да си говорим  за каовото на нас ни е интересно без да превръщаш тази тема в бойно поле и "за и против" домашното раждане.

# 248
Може би сега, като достигнахме консенсус с "главните врагове" на домашното раждане, че положението в БГ болниците е лошо а за това, според тях оправия няма, защото всичко е финансово обусловено, а финансовото ни положение няма да се оправи скоро, а от своя страна това е основният фактор подтикнал някои жени да мислят и да се интересуват от домашно раждане, тези "врагове" могат милостиво да ни оствят намира да си дискутираме за нас интересната тема за домашното раждане, а те да си направят една нова в която да дискутират, примерно, рисковете от домашно раждане или някаква тема за това как да се подобри отношението в болниците. М, какво мислите?  Simple Smile

Мисля, че не можеш да диктуваш на когото и да било, в коя тема и какво да пише.
Никой не ви е спрял да си дискутирате за радостите на домашното раждане.

# 249
  • София
Персимон, ти като мод на темата ли се изживяваш? Ако имаш някакви възражения - обърни се към съответните органи и нека се въздаде справедливост. Дотогава, докато няма пропуски за "Домашно раждане -15423" -  Stop

# 250
  • Куциндрел
В коя от страните в ЕС ще ти обърнат достатъчно внимание, ще получиш всичките нужни изследвания и грижи, ако нямаш здравна застраховка/осигуровка?

# 251

Виж, не знам как да го кажа по-ясно: Аз и пишещите в тази тема преди да дойдете вие, се интересуваме от домашното раждане. Положението в болниците е наистина основна причина за този интерес, но не е само той, има и други фактори. Моля-бори се за всякакви бпагородни каузи и ни остави да си говорим  за каовото на нас ни е интересно без да превръщаш тази тема в бойно поле и "за и против" домашното раждане.

Ами аз също се интересувам. Както виждаш - съвсем нормално си говорим. Може би нямаш повече какво да кажеш?

Например - положението в болниците - било основна причина. Но ти не ми отговори - защо родилите сами вкъщи не си платят за добра болница, в която ще получат исканото отношение. Разбрахме, че за тях парите не са проблем в случая.

# 252

Мисля, че не можеш да диктуваш на когото и да било, в коя тема и какво да пише.
Никой не ви е спрял да си дискутирате за радостите на домашното раждане.

В правилата за този форум, администраторите ясно за забранили този форум, както и другия, да се превръща ввъв война за и против различни теми. Писано е, че е това е форум за обмяна на информация от хора, които се интересуват от тези теми. Така, че не аз, а администраторите са ви забранили да правите, това което правите. В грубо нарушение на правилата сте. Единствената причина да нямате бан може да е, че самите администратори не харесват тази тема и са оставили спамерите да я съсипват. Това поне е моето обяснение. Така че-да, имаш право, против правилата да одрискаш тая тема отгоре додолу и така сто пъти.  Дерзай! Laughing

# 253
Напротив казах ти ясно, че не всеки може да си плати, не всеки иска да си плати, и не би трябвало да си плаща, освен всичко друго. В момента се плаща за ЛИПСА на интервенции и за добро отношение. И двете неща са напълно безплатни.  Не, не си говорим за домашното раждане, говорим си за и против домашното раждане и твоята теза винаги е против него и как то може да с еизбегне /с плащане и с раждане в Италия Crazy/ Тая тема НЕ ми е интересна, това е спам.

Ами аз също се интересувам. Както виждаш - съвсем нормално си говорим. Може би нямаш повече какво да кажеш?

Например - положението в болниците - било основна причина. Но ти не ми отговори - защо родилите сами вкъщи не си платят за добра болница, в която ще получат исканото отношение. Разбрахме, че за тях парите не са проблем в случая.

# 254
  • София
Перси, аз нямам нищо против домашно асистирано раждане. Но не ми харесва да се навяват едни митични настроения и всеки, дръзнал да не припява в общия хор, да се напъжда. Кой не скача е червен, помниш ли Laughing

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 11:16 от бъръльо-бъръльо

Общи условия

Активация на акаунт