Раждане вкъщи 17

• 30 785
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Boston, MA
Каква истина за болничното раждане? Никъде не се говори за сравнение между болнично и домашно раждане!

Имам удоволствието да работя в болницата към университета, в който преподава Eugene R. Declercq, изгледах видеото и не видях да призовава жените да раждат безотговорно в дома си. По-скоро говори за опасностите при секциото и за нуждата да има по-добра връзка между лекар/акушерка/бременна, неща, които никой не отрича.

Така че не се опитвайте да преиначите смисъла. Ако не бях обещала да се държа възпитано в тази тема, и други неща щях да ви кажа.

# 481
Последните изказвания на Людмил, Персимон и ...да не изброявам само ме убеждават, че всъщност тук останалите поддръжници на идеята имате ....да го наречем проблем. С разбирането и интерпретацията на нещата. И аз като Бубка няма да изпадам в квалификации, защото все още ми харесва да съм в този форум и не искам бан.

Но да ви слушат и следват неопитните родилки е крайно опасно за тях. Призовавам ги да не го правят  Stop, а да се допитат до трезвомислещи и образовани в съответните области хора. А тези хора, колкото и да не ви харесва са докторите и акушерките. Тука няма лекари, има незнайно откъде изпълзели самозванци.

Раждането с оргазъм е нещо крайно рядко срещано и не е сериозно да се говори за него като за задължителна норма, която всички трябва да спазим.
А атаките на Людимл към изкуственото зачеване и косвено към хората с репродуктивни проблеми вече не са интересни, а са просто грозни и отвратителни. #Crazy

Знам, че нищо от това, което пиша няма да го схванете реално, но пусто ме тегли отвътре все да се боря за справедливост.

# 482
Раждането с оргазъм е нещо крайно рядко срещано и не е сериозно да се говори за него като за задължителна норма, която всички трябва да спазим.
......
имате ....да го наречем проблем.
Раждане с оргазъм не само е рядко срещано, то е НЕВЪЗМОЖНО в болнични условия. Докторите там дори не са чували за такова нещо.

Със същото нещо се сблъсках, когато водехме бебе Самуил на рутинни прегледи при педиатърката - фактът, че той на 3 месеца е обут в обикновени гащи вместо с памперс просто не й влизаше в съзнанието -- тя реагира с отрицание, неприемане. Или както е казал шопът, когато видял жираф "Те таквоа животно нема оти е невъзможно" Защото в медицинската академия ги учат, че при бебетата до 1 годинка НЕ СА РАЗВИТИ центровете за волеви контрол върху ходенето по малка и голяма нужда.

Разказахме й как благодарение на метода ЕБХ нашето бебе остава чисто, защото умее да сигнализира нуждите си. Уви, негласно четях в очите й ... че сме с проблеми, както ти се изказа.  Всички НОРМАЛНИ хора слагат памперси на бебетата си, а ето те мъчат тяхното с разни сектантски ню ейдж методи.

ЗА себе си тя е права - как да повярва, след като през цялата си професионална практика като педиатър не е виждала 3 месечно бебе с гащи.

Тук много хора реагират така - с неприемане и съпротива на новото.

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 11:42 от Людмил

# 483
...

тук "новото" е затваряне на очите пред реалността и раждане вкъщи на всяка цена, дори ако цената е смъртта на бебето, защото не "било пациент" и "никъде не били записани правата му"

това е вашето "ново"

иначе благодаря за филма
ще го изгледам, когато имам време, защото не съм противник на всяка цена, както ви се иска, а и защото темата ми е интересна вече от години

# 484
Ти си правила изследване и знаеш колко често е раждането с оргазъм? Ще ми е крайно интересно да видя резултатите ти. Също ми е инетресно  да дадеш цитат, къде някой "задължава" теб илид руг да роди с оргазъм, че твърдиш, че ние искаме да го наложим като "задължителна норма". Аз лично съм ОК ти да родиш както искаш, и нямам претенции към теб да имаш оргазъм.

Аз призовавам хората да не слушат тези, които им казват, че нормалният начин за раждане е болничният, особено както той се случва у нас, с рутинни интервенции, ограничения, и незачитане на правата на родилката, отделяне на бебе и майка в ключовите моменти след раждането и т.н. Имам и друг въпрос--кога успя да видиш дипломите на списвашите в този форум, че разбра, че няма лекари? Ще те изнеадам, но всъщност има. Освен лекари има и други образовани хора, а най-вече такива, които не се чувстват длъжни да чакат някой друг да мисли вместо тях и да им казва какво да мислят и какво да правят.

Не съм видяла Людмил да атакува някой с репродуктивни проблеми, но явно ти се иска да изкараш човека черен, защото има нахалството да не мисли като теб по всички въпроси. Добре, че хората могат да мислят сами и имат глави на раменете си.

Последните изказвания на Людмил, Персимон и ...да не изброявам само ме убеждават, че всъщност тук останалите поддръжници на идеята имате ....да го наречем проблем. С разбирането и интерпретацията на нещата. И аз като Бубка няма да изпадам в квалификации, защото все още ми харесва да съм в този форум и не искам бан.

Но да ви слушат и следват неопитните родилки е крайно опасно за тях. Призовавам ги да не го правят  Stop, а да се допитат до трезвомислещи и образовани в съответните области хора. А тези хора, колкото и да не ви харесва са докторите и акушерките. Тука няма лекари, има незнайно откъде изпълзели самозванци.

А атаките на Людимл към изкуственото зачеване и косвено към хората с репродуктивни проблеми вече не са интересни, а са просто грозни и отвратителни. #Crazy

Знам, че нищо от това, което пиша няма да го схванете реално, но пусто ме тегли отвътре все да се боря за справедливост.

# 485
Всъщност има много, много хора, които приемат новото. Тук има 3-ма души на кръст, които вече 6 месеца не им писна да спамят темата, и създават впечателние, че има страшна опозиция и едва ли не ние сме лудите. Реално, ти знаеш най-добре, че сайтове като твоя с такава гледна точка за раждане и отгелждане на деца са на първо място в гугъл, а това е така заради хората, които посешават сайта, интерсуват се и го препоръчават на свои познати.  Знае се че в световен мащаб тенденцията е към промяна в родилните практики, и все повече жени раждат у дома си. Тези, които не искат или по някакви причини не могат да раждат у дома, предявяват "нахалството" да поставят исканията си за неотделяне от бебето, късно прерязване на пъпната връв, отхвърлят рутинни интервенции и химикали и т.н. Това показва едно огромно желание за промяна на нещата и това няма да бъде спряно. Колкото и да им е неприятно на някой хора, които си въобразяват, че те щели да определят  как ние да раждаме.  Laughing

......
имате ....да го наречем проблем.
Раждане с оргазъм не само е рядко срещано, то е НЕВЪЗМОЖНО в болнични условия. Докторите там дори не са чували за такова нещо.

Със същото нещо се сблъсках, когато водехме бебе Самуил на рутинни прегледи при педиатърката - фактът, че той на 3 месеца е обут в обикновени гащи вместо с памперс просто не й влизаше в съзнанието -- тя реагира с отрицание, неприемане. Или както е казал шопът, когато видял жираф "Те таквоа животно нема оти е невъзможно" Защото в медицинската академия ги учат, че при бебетата до 1 годинка НЕ СА РАЗВИТИ центровете за волеви контрол върху ходенето по малка и голяма нужда.

Разказахме й как благодарение на метода ЕБХ нашето бебе остава чисто, защото умее да сигнализира нуждите си. Уви, негласно четях в очите й ... че сме с проблеми, както ти се изказа.  Всички НОРМАЛНИ хора слагат памперси на бебетата си, а ето те мъчат тяхното с разни сектантски ню ейдж методи.

ЗА себе си тя е права - как да повярва, след като през цялата си професионална практика като педиатър не е виждала 3 месечно бебе с гащи.

# 486

Дрън-дрън. По времето, когато аз съм била бебе, е било съвсем нормално децата да са на гърне от много рано.

Аз съм била на гърне от третия месец, едната ми сестра - от втория и т.н. Поразпитай малко по-възрастните - може и да спреш да се изявиш като кой знае какъв новатор.

# 487
Осъзнаването, че бебето е човек чак към третия месец ли става и то само ако му обуем гащи  #Crazy Защото на мен и през ум не ми е минавало, че бебето ми не е осъзнато човешко същество, независимо, че е с памперс.  Stop

Никой не го говори за теб и бебето ти. Говорим за това, че няки хора мислят, че бебетата немогат да се сдържат, нито да си кажат и стоят в памперси до 3 годишна възраст.

# 488
  • Пловдив
За мен няма нищо необичайно бебе на три месеца да е с гащи. Въпрос на избор. Но ако някой може да ми обясни как това бебе контролира физиологичните си нужди и съобщава за тях, това би ми било интересно. Но да го прави съзнателно т.е. на бебето му се пишка, но точно в този момент мама не е до него и то стиска нуждата си докато сигнализира за нея. Иначе все едно е къде пишка бебето, дали в памперс или в гащи. Но да стоя аз цял ден над един леген с тримесечно бебе на ръце, за да не пишка в гащите..... Stop Не е по темата, може да ми се изтрие публикацията, но наистина ми е любопитно.

# 489
Но да го прави съзнателно т.е. на бебето му се пишка, но точно в този момент мама не е до него и то стиска нуждата си докато сигнализира за нея. Иначе все едно е къде пишка бебето, дали в памперс или в гащи. Но да стоя аз цял ден над един леген с тримесечно бебе на ръце, за да не пишка в гащите..... Stop Не е по темата, може да ми се изтрие публикацията, но наистина ми е любопитно.

Прочети за ЕБХ.
99,9(99)% от времето аз съм до бебето или някой друг стои при него. Не практикувам ЕБХ, но ако да, мисля, нямаше да имам проблем да разбера, ако бебето реши да сигнализира.

# 490
Какво казва Фройд за факта, че моето материалистично бебе не се различава много от това на Людмил: ЕБХ, кърмене, цялата програма (е, не съм отказвала ваксини).

Ама разбира се, че не може да имате платено и обществено прието домашно раждане, без да доказвате непрекъснато, че е безопасна опция. Не може да оставим една група хора да убива новородени и почти родени, само защото поставяте преживяването пред безопасността на детето.

Както болничното раждане се следи, така ще се следи и домашното. И там ще има рискови фактори, и противопоказания. Никое общество няма да ви остави да се пробвате да получите оргазъм, докато бебето се бори за кислород.

Колкото до оргазма, не знам за вас, но моята сексуалност е до голяма степен висш нервен процес, а не просто рефлекс от хормони и нервна стимулация. Затова един оргазъм извън интелектуалния контекст на еротичното не значи нищо. Оргазъм по време на раждане за мен би бил механичен, незначителен и незабележим. Разбира се, ако предварително му придаваш важност и си внушиш колко е велико, ще ти хареса. Обаче въпреки всичко е много глупаво висши и сложни процеси като любовта към детето, еротичния отговор, да се редуцират до мозъчна химия.

Ето един пример. Мога да извършвам една интересна операция: повдигане на двуцифрено число на квадрат по едно просто правило. Да си представим, че в единия случай извършвам операцията трезва, в другия- на една бира. И в двата случая смятам правилно, но мозъчната ми химия е различна. Значи ли това, че в единия случай мозъкът смята, а в другия- не?

# 491
http://www.dnes.bg/health/2011/10/20/razsledvat-smyrtta-na-bebe- … avstraliia.131735
http://www.optuszoo.com.au/news/breaking/wa-today/home-birther-c … aby-deaths/489064
черната статистика продължава, макар и извън БГ
и то отново с помощта на "акушерка" от типа на Клер - Лиза Барет
интересно дали Родилница са се включили в подкрепата и във ФБ
все пак им е "колега"Sick
горкото бебе, горката майка

Без да искам да се превръщам в адвокат на Лиса Барет, но има няколко неща, които е добре да се знаят, преди да се постват линкове, ей така, за спорта.
Това е случай от преди няколко години, който сега се гледа в съда. Бебето е починало по време на раждането, заради случай на тежка раменна дистокия. Това е състояние, при което може да има съвсем същия изход и в болница - и това не са някакви алабализми, това е факт. Има редица прийоми, които се прилагат, за да се роди тялото на бебето и съм абсолютно сигурна, че поне част от тях са били приложени в случая, защото в крайна сметката бебето е родено. От това, което съм чела за тази история зная, че тялото се е родило 20 минути след главата. Кой може да знае колко по-бързо е щяло това да се случи в болницата! След раждането на бебенцето, макар че е било ясно, че не е живо, са започнали да правят сърдечен масаж и обдишване, извикана е линейка. След като пристигнал спешният екип, също са започнали реанимационни действия, но бебето не е имало никакви признаци на живот. Обаче! Някой от спешния екип го е сложил в някакъв момент на монитор и той отчел някаква електрическа активност на сърцето, която обаче не е пулс. И от там се започва цялата история - живо ли е било бебето или не е било живо след раждането. Ако не е било - няма процес, ако е било - има. В случая тази електрическа активност, която реално не е пулс, се оказва решаваща, за да се повдигне обвинение срещу акушерката. Но обърнете внимание - то не е повдигнато от родителите на бебето. Те не са искали разследване. Мисля, че е нелепо ние да ги съжаляваме. Явно те са достатъчно наясно с решенията и избора си.
А ето ви и още една, абсолютно реална, за съжаление, история, наблюдавана от мен по неволя. Младо семейство, очакващи първото си дете, имат уговорка за нормално раждане в болница, с лекар. Когато идва денят, те установяват, че лекарят, с когото имат уговорка, го няма. Е, нищо. Голяма болница, много специалисти, хабилитирани лица, реанимация, неонатология - всичко е на ниво. И без техния лекар всичко би следвало да е наред. Естествено, като за първо раждане, нещата не вървят с главозамайваща скорост и екипът преценява да постави система с окситоцин. След това вече нещата не са ок -  в някакъв момент бебето се вклинява в родилния канал и няма напредък. Не съм сигурна точно какви действия са последвали, но зная, че в крайна сметка бебето е избутано обратно, родено с цезарово сечение, в много тежко състояние, и малко по-късно същия ден почива. В голяма болница. С всичките лекари, реаниматори и неонатолози там. Родителите опитват да достигнат до истината, но поне първоначалните проверки - вътрешни и външни - не показват пропуски в поведението на лекарите. За мен си остава обаче въпросът - какво би било, ако го бяха поизчакали без оскитоцин...
Е, питам, как сега да тълкувам аз тези два случая. Защо и едното, и другото бебенце, не са живи? Защо, след като има толкова апаратура и възможности в болницата, все пак и това бебе не е сега с родителите си? Може би тук има някой, който може да ми отговори...
Струва ми се, че от толкова черно-бяло разглеждане на проблема, всички участници в разговора губят. Не, не всяко раждане би било най-добре да се случи в домашни условия, и не, не всяко раждане в болница ни гарантира безопасност. Колко лесно щеше да е всичко, ако едно от двете беше категорично по-добро за всеки случай... Но не е. Това е.

# 492
В никоя болница няма да се бавят 20 минути. Болниците имат по-ефективни методи, а и са спасявали повече такива случаи. Имат повече персонал; имат окситоцин, за да не чакат по 5 мин. за контракция; правят епизиотомии и други. Имат и повече опит с диагностицирането, а и ако бременността е следена и бебето изглежда голямо, може изобщо да не се стигне до вагинално раждане.

Изобщо, бебето ще е в безопасност, майката ще трябва да навакса с един оргазъм.

Дори за тези 20 минути трябва да има процес- това, че законът не признава бебето е правен аргумент, но не и морално-философски.

Колкото за болницата- бъди сигурна, че тези лекари ще си вземат бележка и ще разследват случая. Лиса Барет умори пет и пак поема рискови случаи. Тази жена е опасен социопат.

# 493
М?
Да оставим тогава тази история с домашното раждане и да разгледаме само болничното. Та, какво казваш - нямало да чакат 20 минути. ОК. Сигурно не са и чакали. Обаче защо бебето не е живо? Ще си вземат бележка, казваш. А фактът, че вътрешната проверка не показва наличие на каквито и да е грешки? Може и социопат да е тази жена, не зная, не я познавам, нито съм свидетел на историята, но за това, което познавам от доста близо и твърдя, че е истина, какво? Те са готини и ще си вземат бележка. Браво. Вече ми е по-спокойно. 

# 494
Бебето не е живо, защото раждането е опасно нещо. Въпросът е: домашно раждане би ли го спасило? Възможността за свещи и оргазъм би ли го спасила?

Раждането е опасно и баба ми до края на живота си сънуваше кошмари- защото цял живот се е борила с тази опасност с всички методи и сили, но все пак са се случвали трагедии.

Ако беше без окситоцин, щеше ли да му премине главата през таза?

Ако беше домашно раждане, щеше ли изобщо да има възможност за секцио?

Все пак живеем във физически свят. Стават грешки. Въпросът е да не са тъпи и предотвратими и да се случват по-малко в бъдеще.

Всично останало е цинично.

Общи условия

Активация на акаунт