Хубави турски игрални филми

• 407 790
  • 817
  •   1
Отговори
# 330
Ясно, мерси Hug Все още не мога да реша дали да започна Великолепния век, предполагам, че там е Ибрахим паша, та затова повдигам темата, със сигурност от филма има какво да се научи, кастингът е впечатляващ, но струват ли си да се гледат n на брой серии newsm78

# 331
Присетих се за 'Хората на дядо ми', пуснах си и знаковата песен Гюлбахар, та поздравявам всички с нея  Grinning

http://www.youtube.com/watch?v=fkfAf_vIDQw&feature=related

# 332
Ясно, мерси Hug Все още не мога да реша дали да започна Великолепния век, предполагам, че там е Ибрахим паша, та затова повдигам темата, със сигурност от филма има какво да се научи, кастингът е впечатляващ, но струват ли си да се гледат n на брой серии newsm78

Според мен започни да го гледаш,ако не те повлече просто се откажи.  bouquet

# 333
Почнах румънските филми, ама не им е тук мястото за коментар. Дали да не си пуснем друга тема за .... ъъъ.... маргинално кино  Mr. Green Балканско, близкоизточно и прочее. Лакунче?

# 334
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Е, малко спам няма да навреди, според мен. А и филмите се броят на пръстите на едната ръка, едва ли ще има с какво да се напълни цяла тема. На мен пък ми е страшно любопитно кое си гледала и какво ще кажеш за него.  Peace Не мисля, че някой ще има против... все пак и те са били под турско робство  Joy Joy Joy  Wink

# 335
А, така! Пишем ги в категория 'османско' кино  Wink   Joy  Мене не ми пречи такъв вид спам, давай, ако някой е против да се обади  Laughing

# 336
Добреее. Гледах Любовникът и Най-щастливото момиче на света (че ми звучаха по-обещаващо и оптимистично като заглавия  Mr. Green). Честно казано, след първия мислех да не гледам повече нищо друго румънско. След турската поредица някак странно ми беше да гледам филми, в които няма умрели, смъртно болни или с разбити сърца  Laughing Но това е по-малкият проблем. Мизерията и циганията ме сдухаха. Не са като екзотичната цигания в турските или като жизнерадостната цигания при Кустурица, просто някакви зле облечени хора с кофти физиономии карат трошки в някаква сива реалност, в която нищо не се случва, Дачия Логан е връх на сладоледа, а БМВ - чудо невиждано. Звуча като блондинка, знам, ама...
Иначе ми беше забавно да открия в румънския думи като "да", "сигурА" и "мустаци", приятно изненадана бях и от богатството на езика им откъм псувни  Mr. Green Може би затова втория филм ми хареса повече, както и защото там пък съвсем нищо не се случва  Simple Smile Мисля да изгледам и още някой и друг.

# 337
 Hug Веднага те спирам да гледаш - 4 месеца, 3 седмици и 2 дни

Ще ти отвее главата с потискаща социалистическа реалност Tired. Все пак не съжалявам, че съм го гледала.  Peace

# 338
Ох, не, Чаушесковщини не ща  Confused

# 339
Да разбирам ли, че и те като нас, освен филми за 'онова' време, друго не могат да правят?  Thinking

# 340
При нас в темата за Ийит пише една румънка, та съм я питала какво мисли за киното им като цяло и в последните години. Тя каза, че правят предимно фестивално кино, трудносмиелаемо и често силно депресиращо  hahaha В общи линии - не беше никак ласкава в оценката. От гледаните филми, по-скоро съм склонна да й повярвам. Обаче като виден мазохист, няма да откажа, ако има още с превод да погледна.  Mr. Green

# 341
Пине, тия, дето ги гледах, не бяха за "онова време", но хората сякаш още си носят отпечатъка - и по лицата, и по битието, по всичко... някаква тотална смотаност, ма не от оная, дето е арт  Laughing Не знам защо ми е такъв шок да видя, че има и по-зле от нас.

# 342
още по темата   Peace

Какъвто и подем да имат, май още хляб трябва да ручат, докато настигнат поробителите  hahaha

# 343
Въх, шеметен възход  Rolling Eyes

# 344
http://www.youtube.com/watch?v=9YWvUJOQf8g 

http://www.youtube.com/watch?v=C2QOULUy7V8  по турската тема Simple Smile

обаче тук нямат грешка  Mr. Green Party

http://en.wikipedia.org/wiki/Fanfare_Cioc%C4%83rlia

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 20:14 от lacunababe

Общи условия

Активация на акаунт