Хайде МАЙ-че напъни се- по коремче обърни се! - Тема 7

• 30 037
  • 715
  •   1
Отговори
# 360
Добър вечер!

Шени, Спасдиди и ние чакаме снимки  Wink , Шени, да те сънувам, ама те мойте сънища не са показателни  Crazy И добре, че не са, че иначе на Нелката лощо й се пише  Mr. Green А и такива тривиални сънища при мен няма  Mr. Green Ако искаш мога да сънувам, че си спечелила седмица  Laughing
Марте, и мойто момиче няма бенки за сега, ама не ми се вярва да е нещо смущаващо  Peace Най-добре се консултирай де  Peace Успешна учебна година на порасналия ученик  Hug ( с него носим един и същ номер обувки  Mr. Green)
Нелли, верно бе - ква е тая депресия по никое време!?! Бързо да се измъкваш от нея  Hug
Луси, стискам палци  fingerscrossed И хич не ги мисли тез лоши предчувствия  Peace
Нандии, подозирах аз, че гладно го държиш детето  Laughing Все ми изглеждаше малко недохранена Моник, и ето - не е издържала най-накрая  Laughing
Сега като чета отговорите за кърменето започнах да се чудя добре ли вървят при нас нещата  newsm78 От две-три седмици Тияна суче по 3-4 мин максимум и така на по 2 - 2,30 - 3 часа, има и редки случаи на по час и половина  (въобще не знам как за едно и също време единия път издържа два часа, друг път три ), но по-голямата чуденка ми е - успява ли да стигне до задното мляко? Няма как да я накарам да суче повече. Просто спира, ухилва се и край. Следващото кърмене давам другата гърда (ако се сетя коя е  Laughing), дали не трябва да доизсуква първата? Ама то така едната може въобще да не влиза в употреба  newsm78 А и вчера като я теглих установих, че е качила около 400 гр за почти месец, а предните качваше по кило и нещо  Rolling Eyes
Мария, стискам палци всичко да е наред  Peace Успокой се и най-добре според мен послушай Жени, че тоя твоя педиатър както ти е препоръчал сокчета от втория месец не ми се струва много надежден  Thinking Пък това, че не си го послушала показва, че си точно обратното на некадърна майка  Peace Според мен де  Sunglasses

# 361
  • София
Maria_I, ние с такъв биберон ядем (с дупка за каши и пюрета), така че ако искаш може да пробваш.  Wink

# 362
  • Варна
Мерси, Жени, ще пробвам и с д-р Панчева да се свържа, ако проблемът не се оправи.

С термометър пробвах 2-3 пъти, свивам крачетата и т.н., ама повече не мисля да пробвам, така и така няма ефект.

Полита, мерси за стиснатите палци. Относно качването на килца, вероятно си е наред Тияна, все пак от един момент нататък ще спрат да качват по кило на месец, към годинката се очаква да са само около 10 кг, ако всеки месец качваха по кило, до годинката ще станат по 15-16 кила бухтички  Wink. Моето диване също понякога за 5 минути е нахранен, но такъв лукс с издържане 2.5-3 часа нямаме, обикновено на 2 часа и по-малко огладнява /само прави 8-9 часа пауза нощем и понякога след сутрешното хранене си доспива още 2-3 часа/.

# 363
Хау !

Цистита го почнах с антибиотик от днес, дано мине  Tired Уринала нЕма ефект  Tired

Аз съм на работа от 9 сутрин до 9 вечер и вече ми се реве- не мога да си видя детето, за форум да не говорим. Не съм чела и  не знам кога ще чета.  Tired Tired Tired

Мръъъъъъъъъъъъъннннннннннннннн!!!!!!!!!!!  Cry

# 364
  • София
Норе, а билките там няма ли ги?  Rolling Eyes

# 365
  • До морето :)
Марте, не се притеснявай. Сигурна съм, че това с бенката няма да е нищо сериозно Simple Smile Иначе и ние имаме родилно петънце на ръката
нанди, браво на Моника  Grinning Дано по-бързо да се оправи пръстчето и наистина пази лепенката. Аз чакам скоро време зърната ми така да станат  hahaha
Успешен ден на всички мами с ученици   bouquet

# 366
Поли, много се чудех какво успокоително да ти напиша.. написах даже един огромен пост, но няма да го пусна. Виж само сините буквички - това говори, че положението е повече от ОК  Peace
Сега като чета отговорите за кърменето започнах да се чудя добре ли вървят при нас нещата  newsm78 От две-три седмици Тияна суче по 3-4 мин максимум и така на по 2 - 2,30 - 3 часа, има и редки случаи на по час и половина  (въобще не знам как за едно и също време единия път издържа два часа, друг път три ), но по-голямата чуденка ми е - успява ли да стигне до задното мляко? Няма как да я накарам да суче повече. Просто спира, ухилва се и край. Следващото кърмене давам другата гърда (ако се сетя коя е  Laughing), дали не трябва да доизсуква първата? Ама то така едната може въобще да не влиза в употреба  newsm78 А и вчера като я теглих установих, че е качила около 400 гр за почти месец, а предните качваше по кило и нещо  Rolling Eyes

И все пак - пускам само частта за предно и задно от тази статия: http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/

Предното и задно мляко не представляват проблем при предлагането на двете гърди на едно хранене. На първо място, представата, че предното мляко е „нехранително” е напълно погрешна. Практически в него има точно толкова лактоза (която е много важна за развитието на мозъка)  и много повече от водоразтворимите витамини, отколкото в задното мляко.

Задното мляко съдържа просто малко по-високо количество мазнини – но калоричността му не е толкова висока, че да е единствено отговорно за наддаването на детето. Според изследванията единственото нещо, което се свързва с добро наддаване на детето, е КОЛИЧЕСТВОТО изядено мляко, а не колко капки задно мляко е поело – т.е. калоричността на задното мляко не може да компенсира недостатъчно поето количество!

Важно е да знаете също така, че не съществува някакъв магически момент, в който предното мляко да става задно – на практика нещата са същите както когато пуснете крана на топлата вода. Първо (за кратко) протича хладка вода, която постепенно започва да се затопля все повече и повече, т.е. количеството мазнини се увеличава прогресивно в хода на храненето, а не зависи от някакъв „отключващ” момент, който да трябва да се достигне, нито от определено количество изсукано мляко. Впрочем, според изследванията количеството на предното мляко е около 30% от общата порция, изяждана на едно хранене, т.е. между 20 и 40 мл в зависимост от възрастта на детето и при нормално производство на мляко.

Друг любопитен факт за предното и задното мляко е, че при големи интервали между храненията има натрупване на повече предно мляко, докато когато интервалите между кърменията са кратки, съдържанието на мазнини в кърмата е по-високо.

Затова, когато едно бебе си суче нормално и добре и започне да нервничи на първата гърда, да заспива или да се пуска самичко, това означава, че то си е поело на нея всичко, което му е нужно, вкл всичкото нужно задно мляко – и е време да му се предложи втората гърда, дори при стискане да видите, че от първата все още излизат капки и дори малки струйки.

На втората гърда  бебето може да сукне само малко, а понякога може даже да не я поиска – но е напълно възможно и да си я изсуче с удоволствие цялата, както правят голяма част от децата (повечето майки кърмят всеки път и от двете гърди от един момент нататък). Не се страхувайте да му предлагате – изпразването и на двете гърди означава двойно по-честа стимулация за тях, а това е само от полза и е единственият начин да увеличите кърмата.

# 367
Бубе, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН със закъснение! Да си жива и здрава, много обичана и гледана жена! Да те радват децата ти, а ти да ги зарадваш с една сестрица - да я пазят!  Hug  Hug  Hug

Момичета, благодаря за милото посрещане! Липсвахте ми!  Hug
Снимки не знам как да кача тук - мога само във ФБ. Там всички ли виждате?

Мартеееее, ще оцелеем душата! Ще изпратим  учениците и после егати кефа с бебоците! Стискаййййййййй!
Аз тази вечер рязах нокти на всички подред. Изрязох 12 копитца - горни и долни! Абе и аз се чудя дали не прекалих с децата?!?  newsm78

Хоупко, кВо е туй работно време? Баси, хората не се шегуват, ми направо си работят, а? Тук месечно има по 2 пъти, по 3-4 празнични дни!!!  hahaha
А ИринДа ни вълк, ни куче я иска!  hahaha

Нанди, пази се, Моничка да не гризне някоя цица!  hahaha

Не разбрах - кой е тук депресиран бе? Кое Нели?  newsm78

Maria_I,  Hug

Lussy, стискам палци за лекари и зъболекари!

# 368
Добро утро:)

Ей направо откачам вече, нямам и 15 минутки свобода.....Спасидиди, Марта, като прочета вашите постове ми олеква..........и в къщи е същата лудница:)

Хубав ден

# 369
  • До морето :)
Сега като чета отговорите за кърменето започнах да се чудя добре ли вървят при нас нещата  newsm78 От две-три седмици Тияна суче по 3-4 мин максимум и така на по 2 - 2,30 - 3 часа, има и редки случаи на по час и половина  (въобще не знам как за едно и също време единия път издържа два часа, друг път три ), но по-голямата чуденка ми е - успява ли да стигне до задното мляко? Няма как да я накарам да суче повече. Просто спира, ухилва се и край. Следващото кърмене давам другата гърда (ако се сетя коя е  Laughing), дали не трябва да доизсуква първата? Ама то така едната може въобще да не влиза в употреба  newsm78
Това все едно аз съм го писала  Laughing Най-често забравям от коя гърда съм я хранила и все давам лявата. Просто и на двете от дясната ни е най-удобно и все си мисля, че предното ядене съм дала от нея  Laughing А за качването - ние последно за 40 дни качихме 800 гр. и докторката каза, че е много добре така  Grinning Вече било нормално по 500 гр. да качваме.
Абе вашите дечурлиги седят ли на кантарите? Моята като я сложим и започва едно лудо мятане, джаскане, хващане и с докторката седим, гледаме и пишем някакви средни стойности  hahaha Че то варират в рамките на 500 гр. Стралката полудява на кантара. Някой ден ще я откачим  Mr. Green

# 370
  • Варна
Айде и тук да се похваля - днес малкият се омаза до ушите, направи ми подарък за празника - точно на днешния ден миналата година видях положителния тест Grinning. Сега аз съм щастлива, а той заспа спокоен. Ще продължа още 3-4 дни да давам лактулоза за регулиране и дано вече не чакам толкова дълго за пълен памперс. Та май засега няма да дохранвам newsm78.

Благодаря на всички за съветите, стиснатите палци и подкрепата Hug Hug Hug

Консистенцията е рядка и кашеста, не е на барабонки, нали тогава не се води запек, но пък детето очевидно се мъчеше последните дни... Странна работа.

Относно гърдите при кърмене - аз почти винаги давам и двете, като се дръпне от едната му предлагам и другата, преди даже си водех записки кога от коя гърда давам, за да започна следващото кърмене с тази, с която е приключило предишното, ама откакто започна да яде сто пъти, се отказах да водя записки и е както дойде. Една гърда предлагам само ако заспи докато суче.

# 371
Честит първи учебен ден на всички ученици и техните майчета.  bouquet
Мария И. Браво. Дано вече не те шашка така малчо.
Дзвера се събуди - отиваме да папкаме.

# 372
Айде и тук да се похваля - днес малкият се омаза до ушите, направи ми подарък за празника - точно на днешния ден миналата година видях положителния тест Grinning. Сега аз съм щастлива, а той заспа спокоен. Ще продължа още 3-4 дни да давам лактулоза за регулиране и дано вече не чакам толкова дълго за пълен памперс. Та май засега няма да дохранвам newsm78.

Благодаря на всички за съветите, стиснатите палци и подкрепата Hug Hug Hug

Консистенцията е рядка и кашеста, не е на барабонки, нали тогава не се води запек, но пък детето очевидно се мъчеше последните дни... Странна работа.

Тъкмо щях да публикувам един дълъг пост и ти се похвали.  Hug Радвам се, че нещата се развиват така добре при теб и Валентин! Вероятно няма причина за притеснения, щом консистенцията на изпражненията е ряка и кашеста, а не топчеста и твърда. Ако имаш обаче притеснения може би е добре да поговориш за това и с педиатъра на Валентин - той би следвало да е най-наясно със състоянието му. Peace

jenajena, доста ти се насъбрало и на теб покрай училището и другите ангажименти. Възможно е, както и сама си преценила и това да оказва влияние върху поведението на Маги. Ако след днешния ден и  поотминаващите тревоги покрай децата можеш да се успокоиш и да опиташ да се наслаждаваш на моментите с нея и кърменето току виж и тя тя се успокоила и възвърнала предишния си ритъм на хранене. Hug Дръж ни в течение как се случват нещата и при вас. Hug Peace

И аз тази нощ съм леко недоспала, защото Нико спа доста неспокойно, заради температурата, която вдигна следствие на ваксините вчера.  Confused Наложи се да спи отвит, за да не се претопля излишно и да спи сучейки, че да не се обезводни. Добрата новина е, че тази сутрин се събуди без температура и с пълен до козирката памперс. Simple Smile Справи се съвсем сам и съм много доволна от това. Heart Eyes

Честито на всички първолачета и успех в училище както на тях, така и батковци и каки - ученици!  bouquet

# 373
  • Варна
Уф, че съм залюхана, честит първи учебен ден на всички ученици и мами на ученици!

Тони, аз ще го обсъдя това с нашия педиатър, но причината досега да не се обърна към него, а към педиатър-роднина, е, че нашият ми говореше за даване на сокове още от втори месец и захранване с пюрета от трети и съм почти сигурна, че щеше да ме обвини, че не съм захранила... Пък не ми се влиза в излишни пререкания с него, нека си слага ваксините и да преглежда малкия и да не ми се меси в това как ще го храня... Достатъчно е, че майка ми също при всеки удобен случай /като сегашния/ ми натяква, че видиш ли, ако беше захранен, всичките му проблеми щяха да се решат с магическа пръчка Confused.

# 374
Здравейте, сладурки  Hug

Тези дни нямах никакво настроение да пиша и само ви шпионирах по малко  Embarassed
След консултацията във вторник Вики е 7 кг и 64 см Simple Smile Малката ми сладуранка я надупчиха с ваксини и следващите 2 дни направо ми се скри шапката  Crazy...Преобразиха ми детето тези ваксини!  #Cussing out Една неспокойна стана, вдигна Т и я поддържаше до тази сутрин. Беше ми криво, ама днес вече съм добре, след като и малката се събуди бодра и засмяна, каквато си е по принцип  Heart Eyes

Нещо не съм по писането тези дни...недоспала съм и ме гони една меланхолия, затова и няма да се впускам в каквито и да било писания, че ще са измъчени..

П.П Честит първи учебен ден на всички ученичета Simple Smile Винаги на този ден се чувствам много приятно и ме заливат едни приятни спомени...Даже като бял ден ми изниква първата ми раница - беше като куфар, квадратна, синя. Толкова много си я харесвах и така обичах да си подреждам в нея прилежно учебници, тетрадки. Помня даже миризмата й, както и тази на учебниците и тетрадките. Ех, спомени, спомени...

Общи условия

Активация на акаунт