Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVIII

• 62 827
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Някой по-назад беше препоръчал Séraphine (2008). Не успявам да го открия по познатите ми торент сайтове. Може ли да споделите от къде сте го намерили?

# 76
Горещо препоръчвам Hug

The Bang Bang club
http://www.imdb.com/title/tt1173687/
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=276798&hit=1

Много силна драма, базирана на действителни събития. Разказва историята на "фотографите на апартейда" - Грег, Кевин, Кен и Joаo, направили едни от най-популярните, разтърсващи и критикувани фотографии в ЮАР през този период. Филмът ми хареса заради тънката душевна линия, която непрекъснато се прокрадваше през документалистиката (направен е по книгата The Bang-Bang Club Snapshots from a Hidden War; авторът на филма може да се нарече документалист), етичните въпроси, които поставя и постоянното развитие на героите. За мен това беше драма на два полюса. От една страна бяха Те, професионалистите - фотографите, чиято работа бе да покажат конфликта на света, от друга бяха Те, "папараците", на които може би (по моята етична скала Laughing) им липсва достатъчно човечност, след като могат да понесат да заснемат горящ човек, тичащ за спасение, а убит от съсичане ooooh!. Тук отварям скоба и уточнявам, че филмът не задава присъди, не фаворизира и не поучава. Зрителят е оставен да отсъди морално според собтвената си ценностна система.
Финалът също беше много силен - на фона на голямата трагедия, бяха представени личните драми и трагедии на главните герои и жертвите, които се наложи да платят. Но най-вече се прокрадна надеждата Heart Eyes, под формата на "израстването" на човешкото и личностното озсъзнаване на "важното" в живота. 

# 77
Записвам се да ви следя. Днес (вчера?) гледах http://www.imdb.com/title/tt1235189/ и много ми хареса. Британска комедия с с мил семеен привкус и наемен убиец без извинения за герой. Препоръчвам!

# 78
# 79
  • Далече
Някой по-назад беше препоръчал Séraphine (2008). Не успявам да го открия по познатите ми торент сайтове. Може ли да споделите от къде сте го намерили?

Аз го споменах Séraphine, за съжаление не съм го свяляла от торент и не мога да помогна. Взех си го от местната библиотека. За тези, които са в САЩ и имат Netflix, там го има онлайн за гледане..

# 80

Аз го споменах Séraphine, за съжаление не съм го свяляла от торент и не мога да помогна. Взех си го от местната библиотека. За тези, които са в САЩ и имат Netflix, там го има онлайн за гледане..

О, благодаря!   bouquet Netflix нямам (а се замислям от месеци вече), но ще проверя и аз в библиотеката.  Peace

# 81
Ох, как ви завиждам за този Нетфликс.... Simple Smile

# 82
  • Там Някъде

Заповядайте:  Séraphine
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=197273&hit=1

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 21:26 от Mallena111

# 83
Благодаря, въпреки че замунда не се отваря от чужбина.

# 84

Да се запиша в новата тема.   Grinning

Започнах "Original Battle of Los Angeles" и се побърках от смях! Объркали са жанра... Първите 30 минути се смях като идиот на абсолютно всичко - ефекти, актьорска игра, сценарии, абе за каквото се сетите, и след това го спрях. Не препоръчвам, освен ако не искате да гледате един изцяло малоумен филм, но да го погледнете от забавната му страна, като мен. Laughing

"Hall Pass" / "Ергени за седмица" (2011) - с Оуен Уилсън, Кристина Апългейт. Приятна и забавна комедийка, става за разпускане.

"HDSP - Hunting Down Small Predators" / "На лов за дребни хищници" (2010) - хареса ми! Не блести с кой знае какво филмът, но актьорската игра е добра, сценарият не е нищо особено, но е някак приятен. Усетих леко напрежение докато гледах някой определени сцени, някаква меланхолия... Краят, макар и леко предвидим, ми хареса. Като за българско кино - Мн. добър 5.

"Blitz" / "Блиц" (2011) - с Джейсън Стейтъм. Не е зле филмът, динамичен е, типично британски си е, но не бих го повторила.

"Something Borrowed" / "Нещо назаем" (2011) - Също приятна комедийка, става за разпускане, макар че очаквах друг край...

"Monte Carlo" (2011) - също приятно филмче, с красиви картини от Париж, само не разбирах защо всички говорят едно такова фъфлещо, говорен дефект ли беше, акцент ли се опитваха да докарат - не знам, но беше дразнещо! Crazy

"Drive Angry" / "С мръсна газ" (2011) - с Никълас Кейдж. Не е кой знае какво, но е динамичен, не се чудех как да си оформя ноктите докато го гледах, значи става. Laughing

"True Grit" / "Непреклонните" (2010) - с Мат Деймън, Джеф Бриджис, на братята Коен. Не знаех нищо за филма, даже и кой участва, знаех единствено, че е уестърн и никак не ми се гледаше, и отлагах, отлагах, докато една вечер не го изгледах. Е, останах много приятно изненадана! И актьорската игра беше страхотна, и сценарият, абе всичко му беше страхотно!

3-те части на "The Chronicles of Narnia" / "Хрониките на Нарния" - приятно беше да ги изгледам наведнъж, една след друга, но смятам, че първата е най-добра, после малко ми се губи идеята.

И последно - 2-те части на "Tron" - скучничко ми беше. Първата я оправдавах заради годината и ефектите, но втората нямаше с какво да я оправдая, просто ми беше скучно.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 23:24 от H0uSse_Baby

# 85
  • Бургас
ПИСЪК 4   Flutter

Преди това бях изгледала първите три части и бях убедена, че тази няма да ми хареса толкова много....уви - хареса ми много повече!!!
Цялата компания остана доволна, не е кой знае какъв ужас, но има напрежение.  Laughing

# 86

Ще си позволя да ви предложа една от любимите ми работи на Родриго Гарсия, който доскоро бе непознат за мен режисьор. "Mother and child" от 2009 г. . Препоръчвам го  Peace

Току що го изгледах.Прекрасен и силен  Peace

# 87
  • Бургас
Преди малко изгледах един страхотен филм:

Да прескочиш метлата (Jumping the Broom)  Heart Eyes
http://www.imdb.com/title/tt1640484/  Peace

На мен лично много ми хареса, имаше своите забавни моменти, но не липсваше и драма....
Определено те кара да се замислиш за някои неща - отношенията между деца и родители, решението да се ожениш....

П.С. Нещото,което не ме очарова - последните няколко минути бяха прекалено банални

# 88
  • Пазарджик/Лондон
 bowuu

# 89
Някакви отзиви за
Милдред Пиърс / Mildred Pierce (2011)
http://www.potv.bg/seriali/p3_8603_0.html
и откъде да го изтегля ?

Общи условия

Активация на акаунт