Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVIII

• 62 953
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
След като прочетох книгата "Слугинята" и ми хареса средно, очаквах с нетърпение филма.
http://www.imdb.com/title/tt1454029/

За съжаление се разочаровах. Дали защото нямаше субтитри и трудничко разбирах диалекта на чернокожите от Мисисипи или защото беше сякаш записан в киносалон (чувах смях и покашляне...). Може би трябваше да изчакам по-добро качество, но независимо от това ми се стори слаб самият филм. Всичко беше прекалено изкуствено и неубедително...

# 166
  • Belgium
И аз бих гледала филма по "Слугинята", но ще изчакам по-добро качество.

Няколко филма и от мен:

Horrible Bosses (http://www.imdb.com/title/tt1499658/) - дали защото очаквах много от този филм, но не ми хареса чак толкова. Имаше и свежи моменти, дори Дженифър Анистън с тъмна коса ми допадна горе-долу, но според мен можеше да се постараят още. Само заради Кевин Спейси обаче си заслужава да се гледа  Heart Eyes

Foxfire (http://www.imdb.com/title/tt0116353/) - един от ранните филми на Анджелина Джоли преди да стане толкова известна. Много и отива да играе тинейджър бунтар, който влиза с гръм и трясък в малкото градче и разплисква езерото на застоялото съществуване. Филмът ми допадна.

The Astronaut's Wife (http://www.imdb.com/title/tt0138304/) - гледах го по препоръка от темата. Очаквах много да ми хареса, но нещо елементарен ми дойде. Прекалено предвидим край. Чарлийз Терон през цялото време плачеше истерично, почти нямаше друго в нейната роля и дори Джони Деп не спаси положението.

Гледах и още няколко филма (The Smurfs, Pirates of the Caribbean 4 и Bad Teacher), но за тях няма смисъл да пиша.

Появи се най-после Tree of Life с добро качество, дръпнах го и сега събирам сили да го гледам.

# 167
Наистина трябва да събереш  Joy

# 168
  • София
Пренасям от съседната тема, защото знам, че повечето от следящите темата са гледали филма:

Гледах "Never Let me Go" и не знам в коя тема да си напиша коментара... Бих нарекла този филм абсурд, но съм сигурна, че някой болен мозък някъде може да реши да отглежда деца по този начин... На околните на Хитлери и по - лоши идеи са идвали сигурно.
За мен морален проблем няма - утопичният свят, описан във филма, не е възможен, не е реален, не е морален, не е правилен и пр. ... Искрено се надявам да не ми се наложи да живея в такъв свят... Борбата срещу болестите на човека трябва да бъде в съвсем друга посока.
Дори не мога да приема разказа като "научна фантастика". тези от вас, с които общувам повече из темите знаят, че съм страстен фен на фантастиката, фентъзито, свръхестествените явления и т.н. подобни. Описаният свят би бил назадък на човечеството, а не прогрес. в този смисъл дори и дефинирането му като "фантастика" е невъзможен.

Чудя се какво се върти в главата на автора на новелата, за да измисли подобно нещо, макар и ограничено в рамките на съдбата на трима.

Не съм сигурна дали бих препоръчала този филм... не съм сигурна, че искам още някой да се сблъска с подобен дискурс пък било то и на кино във времето си за почивка! Светът ни и без това е достатъчно натоварен.

# 169
Много се посмях с Horrible Bosses, колкото и да беше плитък на моменти. Явно точно от такъв хумор съм имала нужда днес.
Ще се мъча да гледам Дървото на живота, че напоследък често се сблъсквам с това понятие. Да видим, ще премина ли изпитанието Simple Smile

# 170
 Гледах La maison de Nina (в p2pbg). Филмът е доста тъжен, за мен е добре от време на време да гледам такива филми, свалят ме на земята и ме подсещат, че трябва да съм благодарна за това, което имам, защото нещата биха могли да бъдат......много страшни.
 Гледах и A Little Bit of Heaven-за да съм честна-изтеглих филма заради Гаел Гарсия Бернал, не понасям Кейт Хъдсън, но нямаше как. Филма......за мен си е леко (да не кажа доста) боза. Кейт Хъдсън не знам дали заради ролята си изглеждаше толкова ужасно в целия филм или ми се върти нешо в главата, че може да е била бременна/родила около снимките на филма, но просто....на нищо не приличаше (не че това е най-важното). Яд ме е че 'зиносват' таланта на Гаел, за такива филми.

# 171

Гледах два прекрасни филма, сигурно са обсъждани вече.
Отдавна не бях изпитвала такова кино-удовоствие (макар че лях сълзи от началото до края и на двата). Не знаех, че и двата са свързани с деца, но това много ми допадна, както и основните теми в тях. Понякога изразявам мнението си с оценки и съм голяма "скръндза", но този път не се колебая за 10/10, след като ми въздействаха толкова силно и ме впечатлиха като кинематография.

"Тайният живот на пчелите" (The Secret Life of Bees)
http://www.imdb.com/title/tt0416212/

"Таралеж" (Le hérisson)
http://www.imdb.com/title/tt1442519/plotsummary

# 172
  • Belgium
svet65 прочети и книгата "Тайният живот на пчелите", както и другата книга на същата авторка - "Престолът на русалката". Прекрасни са  Heart Eyes

# 173
  • Бургас
Преди малко изгледах Дървото на живота (2011) с Брад Пит...
според мен е направен много хубаво, има много красиви снимки, но имам чувството, че много много не разбрах.....Шон Пен играе най-големия син (който всъщност умира), нали? Но от какво е умряло момчето... и как така е все още жив....
Нека някой, който го е гледал - да сподели какво е разбрал от този филм, любопитно ми е

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 18:55 от kzbsn

# 174
Пренасям от съседната тема, защото знам, че повечето от следящите темата са гледали филма:

Гледах "Never Let me Go" и не знам в коя тема да си напиша коментара... Бих нарекла този филм абсурд, но съм сигурна, че някой болен мозък някъде може да реши да отглежда деца по този начин... На околните на Хитлери и по - лоши идеи са идвали сигурно.
За мен морален проблем няма - утопичният свят, описан във филма, не е възможен, не е реален, не е морален, не е правилен и пр. ... Искрено се надявам да не ми се наложи да живея в такъв свят... Борбата срещу болестите на човека трябва да бъде в съвсем друга посока.
Дори не мога да приема разказа като "научна фантастика". тези от вас, с които общувам повече из темите знаят, че съм страстен фен на фантастиката, фентъзито, свръхестествените явления и т.н. подобни. Описаният свят би бил назадък на човечеството, а не прогрес. в този смисъл дори и дефинирането му като "фантастика" е невъзможен.

Чудя се какво се върти в главата на автора на новелата, за да измисли подобно нещо, макар и ограничено в рамките на съдбата на трима.

Не съм сигурна дали бих препоръчала този филм... не съм сигурна, че искам още някой да се сблъска с подобен дискурс пък било то и на кино във времето си за почивка! Светът ни и без това е достатъчно натоварен.
Напълно се съгласявам с теб. И моите мисли бяха такива, когато изгледах филма. Да кажем, че явлението го има (или би го имало) сред единици или дори изолирана общност, но цялото човечество напук на развитието на моралните си ценности да изпадне в такъв масов и повсеместен фашизъм ?! - никак не ми беше реално и допустимо като идея.

Като се абстрахираме от това, филмът има качества.

# 175
Хареса ми "Подозренията на г-н Уичър"/The Suspicions of Mr. Whicher - историята на разследването на едно от най-шумните престъпления във викторианска Англия.

# 176
според мен е направен много хубаво, има много красиви снимки, но имам чувството, че много много не разбрах.....Шон Пен играе най-големия син (който всъщност умира), нали? Но от какво е умряло момчето... и как така е все още жив....
Нека някой, който го е гледал - да сподели какво е разбрал от този филм, любопитно ми е
Аз всъщност така и не разбрах кой от тримата братя умря. Само разбрах, че Шон Пен е най-големият. Но защо, когато се видяха накрая той беше стар, а те бяха на същата възраст както в спомените му...така и не ми стана ясно. Иначе наистина - много красив филм.

# 177
  • в морето до колене
Аз всъщност така и не разбрах кой от тримата братя умря. Само разбрах, че Шон Пен е най-големият. Но защо, когато се видяха накрая той беше стар, а те бяха на същата възраст както в спомените му...така и не ми стана ясно. Иначе наистина - много красив филм.

Според мен по всичко личи, че е умрял вторият син, макар да не се казва как. Мисля, че за автора това не е било важно...
Всъщност за филма има отделна тема, ако някой има желание да пише по-подробно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588296.0

# 178
Според мен може би е станало нещо докато са си играли, защото нали големият постоянно се опитваше да го нарани докато си играеха. Малко на Каин и Авел ми напомняше историята, но не бях много сигурна дали съм на прав път...

# 179
Всъщност за филма има отделна тема, ако някой има желание да пише по-подробно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588296.0

Най-добре Peace  Аз все още не съм гледала филма и вече ми стана тъжно, че някой от братята умира Wink Ами тъй де, разказали сте половината филм Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт