Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVIII

• 64 347
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • bad@ss
Здравейте  Grinning
Я да ви питам феновете на френското кино, в самия край на "Бедняка Жак", Лина скача ли от скалата, или на мен така ми се струва?  Embarassed

# 196
  • София
"Елегантността на таралежа" -след книгата изгледах и филма-прекрасен!
http://www.imdb.com/title/tt1442519/
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=274929&hit=1

# 197
Доста филми изгледах по ваша препоръка. Та, така и така ви чета, ще се запиша в темата.

Любимият ми от всички препоръчани в темата е
Mother and child
. Много силен филм; не бях гледала нещо толкова добро много отдавна. Сега съм се наканила и на The burning plain  Wink

Другият ми фаворит е Stolen lives.

За Never let me go мнението ми е същото като на Ваня  Confused

What if също ми допадна - хем поучителен, хем с чувство за хумор  Simple Smile

Имаше и още изгледани, ама явно не са ме впечатлили, щом не ги помня...

За последващо гледане съм си приготвила:
Stay
All good things
Just go with it
Never forever

# 198
Гледах Drive (http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=66475), с Раян Гослинг (мисля Vanya I беше писала за него). Ако ме бяхте питали снощи, щях да ви кажа, че е един леко скучен и муден филм. Но сега още мисля за него. Въпреки, че не мога да отрека симпатиите си към главния актьор и може би това наклони филма в негова полза. А Кери Мълиган.....ми е толкова безлична, никак не му отива на този човек.

Емма, не искам да те обидя, но какво те замисли на следващия ден? Наистина, любитно ми е аз ли пропускам нещо. Снощи го гледах, но днес единствените ми мисли, свързани с филма са яд, че си изгубих времето, а напоследък рядко имам време за филми.
На мен ми се стори скучен, муден и безмислен филм.  Tired До края го чаках да започне. Изтъркана история, нищо ново не показаха като режисура или операторство. Взаимствали от тук от там по нещо, но от това филма не става шедьовър, напротив белите конци личат още повече за мен.
Не съм фен на Раян, нито не дразни, не ми е безлична и Кери, не ме и кефи де... просто ок са ми на мен, но се съмнявам, че това би променило много качеството на филма.
Въздържам се да коментирам повече, за да не изпусна сполер, някой все пак може да реши да го гледа. Аз лично не го препоръчвам.  Stop

# 199
  • София
Цитат
нищо ново не показаха като режисура или операторство.

Не е нужно всеки филм да показва нещо ново като режисура, операторство или пък сюжет. Това, че в един филм няма откритие за киното не прави филма лош.

Аз продължавам да препоръчвам "Drive" и като чета май ще има и награден фонд за него.

# 200
Цитат
нищо ново не показаха като режисура или операторство.

Не е нужно всеки филм да показва нещо ново като режисура, операторство или пък сюжет. Това, че в един филм няма откритие за киното не прави филма лош.

О, съгласна съм с това.  Peace Не съм се изразила достатъчно ясно.  Simple Smile Имах предвид, че този конкретен филм, бидейски скучен и муден за мен, не предлага никаква интересност - дори горното.

# 201
  • София
Сега разбрах.

На мен пък не ми беше муден и скучен... напротив - потопи ме в атмосферата и изобщо не усетих как мина времето в киното. Много рядко ми се случва да не си погледна часовника. Чудя се, защото доста хора го обявяват за такъв - не се заяждам.

# 202
  • в сърцето на един мъж...
Солей, благодаря, мислех си вече, че ние с мъжа ми не сме наред Embarassed Изгледахме го, тъпо и упорито до края и така и не намерих нито смисъл, нито вълнение, нито нещо, което да ми задържи вниманието Embarassed Единствено саундракът от началото беше страхотен, наведе ме на мисълта, че мога да очаквам нещо повече от филма, обаче се оказах разочарована Embarassed

# 203
За Drive и аз казах, че докато го гледах ми беше доста скучен и се чудех какъв му е замисъла на тоя филм. И пак казвам-ако ме беше питал някой докато го гледах-не бих го препоръчала на никой. Но на следващия ден....не, че съм мислила нещо конкретно за филма и че ми е променил мирогледа по някакъв начин, просто ........ мисълта за него ми вървеше на заден фон, което ме кара да мисля, че ми е повлиял по някакъв начин (не знам точно какъв). Но може и всичко да е било и заради Раян Гослинг, знам ли.....
 А относно музиката-този Анджело Бадаламенти, не беше ли свързан с Туйн Пийкс или съм в грешка?
 И за пореден път се убеждавам колко сме различни (в добрия смисъл на думата)-как на някои хора един филм ги.....разтърсва да речем и сипят суперлативи за него, а други не са успели дори да го изгледат до края. Това му е интересното на живота  Wink
 Забравих да напиша "филма си от снощи"-Green Street Hooligans(http://www.imdb.com/title/tt0385002/), напоследък ми върви да гледам филми, които изключително не са мой тип. Ама какво да се прави-съдба. Та филма въпреки сюжета си ми беше интересен. И тоя убийствен английски акцент Simple Smile)))

# 204
  • bad@ss
"Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" - поредната порция ирония, поднесена от Уди Алън( Heart Eyes) Самият Уди казва по повод на сценария: "Защото всички имаме нужда от някои заблуди, които да ни крепят. И хората, които успяват да се самозаблуждават, изглеждат по-щастливи от хората, които не го могат."
Хаос от случайни изненади, превратности, фарс и цинизъм. Остави ми едно усещане за недовършеност от... до... 
Не знам дали си струва препоръката, споделям. Може би е подходящ за следобедния чай в някой мъглив следобед  Grinning 

Дори "Каквото дойде" ми се стори по-добър.

# 205
  • в сърцето на един мъж...
Емма, да, точно с Туин Пийкс е свързан Анджело Бадаламенти. А и като гледам филмовата му музика, определено работи с един режисьор - Дейвид Линч.

# 206
  • bad@ss
Гледах Crazy, Stupid, Love. (2011). Първоначално заради Раян, оказа се обаче, че хубавичко се посмях  Laughing

Само два-три цитата:

Jacob Palmer: The skin under your eyes is starting to look like Hugh Hefner's ball sack.
    Cal Weaver: [looking at the mirror] It does.

Cal's Boss: [shrugs] Amy heard you crying in the bathroom.. We all thought it was cancer.
    Cal: Ohh... [rolling his eyes]
    Cal's Boss: Thank God man! [laughing loudly]
    Cal: Yeah, just my relationship.

Jacob: The war between the sexes is over. We won the second women started doing pole dancing for exercise.

Не се стърпях  Joy

P.S.: Killer elite в Замунда е що годе гледаем  Peace

# 207
  • In The Middle Of Nowhere
Гледах 2 филма с малко пиперлива тематика, т.е не за всеки вкус, но пък които много ми харесаха.

Снощи гледах Bruna Surfistinha (2011) филм разказващ историята на реално младо момиче от Бразилия, което наскоро прави голям бум и добива популярност с блога си, в който разказва ежедневието си на момиче на повикване. За мен този филм беше интересен и добре направен, очаквах нещо плоско, а останах доста приятно изненадана. Главната актриса е много по-хубава от истинската Бруна, за която после погледнах в нета да я видя от любопитство. Определено ме изуми с живота си и избора, който е направила, понякога се чудя как е възможно да преспиш с толкова много мъже физически, но както и да е това е друга тема. Филмът е въздействащ.

Другият - Farinelli (1994).. За мъж, оперен певец кастриран в детството си за му се запази гласа. Най-добре, ако не сте запознати с историята на Фаринели-Кастрата вижте в Гугъл за инфо кой е и каква е идеята на кастрацията в онези години. Хубав филм, хубава игра, впечатляваща музика, това от мен:)

# 208
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И аз много харесвам "Фаринели", ренесансово пищен е Heart Eyes

# 209
  • In The Middle Of Nowhere
И аз много харесвам "Фаринели", ренесансово пищен е Heart Eyes

Да, но за мен не е от най-пищните:) По-скоро очарованието му е в музиката и историята на певеца  Peace

Общи условия

Активация на акаунт