UMUTSUZ EV KADINLARI (ОТЧАЯНИ СЪПРУГИ)

• 67 978
  • 470
  •   1
Отговори
# 375
Ами нормално е, ако си харесвала и гледала оригинала. Не ме учудва. Но за такива като мен, които не са гледали оригинала, няма нищо разочароващо.
Като казваш Габи - да не би да става въпрос за артистката, която изпълнява ролята на скучаещата бивша миска?! Ако е така, и на мен точно тя не ми допада, не ми се връзва външният и вид с жена, печелила конкурс за красота. Mr. Green

# 376
Точно тя да, в оригинала ролята се играе от Ева Лонгория, просто...няма място за сравнение просто  Mr. Green

Изгледай само една серия от оригинала  Peace, да се нагледаш на мацки, къщи.....ох разкош

# 377
Ако имам време, ще гледам и двата варианта.. Grinning Точно къщите не ме вълнуват особено, но е интересно да се види какво води тези уж на пръв поглед  осъществени жени до отчаяние... Mr. Green Тематиката е интересна.

Като гледам анкетата, никой не харесва турската Габи. Joy

# 378
И на мен ми беше странно докато гледах 1 епизод. Позната история, любими герои, но с други лица и имена, различна обстановка. Във втора серия обаче нещата вече си дойдоха на мястото. Абстрахирах се от оригинала и историята започна да ме увлича. Много ми хареса Сюнгюл в тази й роля както и момичето, което играе дъщеря й. За мен като излъчване най-близки до първообразите са комшийските "Сюзан" и "Бри". Джейда не ми прилича точно на "Линет" /то не е и нужно/, но пък се справя отлично с ролята на леко психясала майка на отбор немирници.
Все още не мога да приема само "семейство Сулис". За ролята на "Габи" определено можеха да подберат някоя по-засукана красавица, каквито има не малко сред турските актриси. А "Карлос" е много по-симпатичен от този папуняк, когото на всичкото отгоре все още свързвам с образа на Бора от ЛиН. Но с времето може би ще свикна и с тях.  Peace

# 379
  • В тъмната гора.

Не съм съгласна  и за липсата на вложена мисъл, някои хора просто са против, само защото е турско и  без изобщо да са гледали нещо или на базата на някоя петминутка.. Mr. Green

Изобщо не е заради това, че е турски.
Не ми хареса и българския вариант на Женени с деца. Какъв е смисъла да преразкажеш един филм, който спокойно можеш да гледаш в оригинал  newsm78
Не ми харесва подбора на актрисите в турския Отчаяни съпруги, казах вече, Габи удар ще получи, ако се види  Joy

Целта на сценаристите не е да дублират едно към едно "Отчаяните съпруги"-американски вариант, а да предадат действителността в една турска махала и между комшийските отношения. Има доста характерни моменти за балканския начин на живот на жените, така че не може и да става въпрос за пълно копиране на оригинала...и така е много по-добре. Америка не е Турция, като не давам преимущество на нито една от двете държави. Прекалено различни са...и си имат своите недостатъци и предимство.

# 380
  • на брега на Дунав
Здравейте! Hug
Да се включа и аз - изпуснах само първата серия.
Наистина неизбежно е първоначалното сравнение с оригинала.
Някак по сме свикнали с показаните в него отношения и начин на живот.
Но пък като се абстрахира човек от тази обремененост, филмчето си е доста забавно и в този вариант.
Както писа Мишел филмът си има своите послания. А наше право е да го гледаме или не.
Моето съпружие например веднага направи крива физиономия- пак ли тр.сериал ooooh!
Аз лично бих го гледала ако се отдалечи по-чуввствително от оригинала. Не намирам нужда от повторение на нещо, което вече съм видяла Hug Hug

# 381

Аз лично бих го гледала ако се отдалечи по-чуввствително от оригинала. Не намирам нужда от повторение на нещо, което вече съм видяла Hug Hug

Точно това казвам и аз  Peace

# 382
  • на брега на Дунав

Hug

# 383

Тъй като съм гледала повечето серии по канал Д- малко инфо по въпроса :
Скрит текст:
Тр. версия следва доста плътно сюжета на холивудската продукция,но интерпретацията  е по-различна.Има повече динамика и по-наситена палитра от емоции-същите събития и ситуации,но когато в тях попадат жени с друг темперамент и манталитет.Американските съпруги са доста по-обрани във всяко отношение и много по-стилни и елегантни.Турските са малко шантави,по-буйни,емоционлни и  импулсивни.Харесват ми и двата сериала заради различни неща.
Някъде след 18-20 епизод се вижда и по-сериозна разлика и в самия сюжет на тр.съпруги.

# 384
И на мен ми беше странно докато гледах 1 епизод. Позната история, любими герои, но с други лица и имена, различна обстановка. Във втора серия обаче нещата вече си дойдоха на мястото. Абстрахирах се от оригинала и историята започна да ме увлича.

И при мен беше така, първата серия като гледах ми беше леко странно, но на втората вече ме завладя, а третата ми беше много интересно. Наистина сценарият е адаптиран към нашето балканско ежедневие и това ми харесва. Някой спомена копието на Женени с деца, но там диалозите са 1:1. Не съм гледала първата серия на американските съпруги(но мисля да го направя), но смятам,че чак такова копиране няма.

Ето например героя на Серхат, в този сериал е инженер, а не водопроводчик, подозирам и някаква тайна професия  Mr. Green

# 385
Нова телевизия най-после спечели истинска битка със своите конкуренти от БТВ, като успя да измъкне от ръцете им нашумялият турски сериал „Другите отчаяни съпруги„. Това е истински актуален сериал, който милиони зрители вече гледат и то с обожание.

Новият сериал, който ще се излъчва цяло лято по Нова телевизия, е пълна сензация, не само защото е източната адаптация по нашумялия хитов сериал „Отчаяни съпруги“. „Другите отчаяни съпруги“ приковава вниманието на всички, защото успя да събере в един интригуващ дамски сериал почти всички звезди на турското кино от последните години. „Другите отчаяни съпруги“ ще даде възможност да видим в актьорски екип толкова интересни и прочути актриси и да усетим сложното им превъплъщение в един живот и отношения, които се считат за изцяло западни и непостижими за източната култура. Сред тях са Сонгюл Йоден ( Инджи от сериала „Перла“), Бену Йъдъръмлар (Фикрет от „Листопад“), Джейда Дювенджи ( Бену от „1001 нощ“), Йозге Йоздер ( от „Мелодия на сърцето“) и Еврим Солмаз. Това ще е интересно и забавно предизвикателство, което без да копира изцяло своят първоизточник, ще покаже че „Другите отчаяни съпруги“ носи модерната форма на женските взаимоотношения и проблеми в стоящата на границата на Изтока и Запада Турция.

Сериалът е изцяло по лиценз, като 5 красиви турски актриси ще влязат в ролите на добре познатото заглавие.

Освен интригуващо предизвикателство сериалът се превръща и в рекордьор още преди да стигнал до своя пик на разпространение. „Другите отчаяни съпруги“ представлява най-скъпият турски сериал, произвеждан до сега в южната ни съседка и чупи рекорд след рекорд в продажбите на пакета от свои серии.

В България зрителите имат удоволствието да се насладят на турския сериал всеки делничен ден, след новините по Нова телевизия с начало от 19.45. Сериалът „Другите отчаяни съпруги“ започва излъчване на 04.06.2012 и ще се излъчва цяло лято, като се очаква да бъде хит по зрителски интерес за телевизионния прайм тайм.

http://radar.bg/bg/2012-06-04/article/1229767__%D0%94%D1%80%D1%8 … %D0%B8%D1%8F.html

# 386
  • София
В България зрителите имат удоволствието да се насладят на турския сериал всеки делничен ден, след новините по Нова телевизия с начало от 19.45. Сериалът „Другите отчаяни съпруги“ започва излъчване на 04.06.2012 и ще се излъчва цяло лято, като се очаква да бъде хит по зрителски интерес за телевизионния прайм тайм.
А има ли от къде да се теглят? Интересно ми е да ги видя, но ще трябва да се караме в къщи с мъжо, сега пък и турски отчаяни съпруги  Laughing, а и предпочитам да си ги гледам на спокойствие през деня.

# 387
Сега БТВ ако са умни, ще пуснат последния сезон на истинските "съпруги"  Laughing

# 388
А има ли от къде да се теглят? Интересно ми е да ги видя, но ще трябва да се караме в къщи с мъжо, сега пък и турски отчаяни съпруги  Laughing, а и предпочитам да си ги гледам на спокойствие през деня.

За теглене не знам, ето тук има качени епизодите  Wink

# 389
  • София
мерси!

Общи условия

Активация на акаунт