Отговори
# 630
Здравейте мили майчета, и аз влизам да се похваля. В този светъл ден - Съединението на България - 22-ри септ. в 15:08ч се роди малкия ми прекрасен мъж - Тома. При нас всичко мина като по учебник, че и по-добре. 15 мин след като прекрачих прага на болницата с изтекли води - родих Laughing Пожелавам на всяка бъдеща майка такова раждане  Hug
Честито на обебилите мами и успех на тези, на които им предстои.

# 631
Здравейте мами,

Аз да се оплача, че сме заложници на асансьора - не работи, а сме на 8мия етаж и не мога да я извеждам на разходка с количката, че последната е към 16 кила  #2gunfire Докато го оправят ще свърши хубавото време, значи!!!  #Cussing out Висим на терасата следобед ама не е същото, а тати е зает по цял ден и само съб и нед може да помага  Sad
Имам слинг-шал и слинг с халки - вече 10 пъти се пробвам да наглася бебка вътре, но все ми се струва, че й е супер неудобно и се отказвам.

Зузанка, и аз имам същите проблеми - моята мома хълца толкова силно, че цялото й телце се повдига, а за оригването - в повечето случаи заспива и ако реша да я събудя, за да я оригна - вместо оригване в 80 % получавам повръщане, а не оригване. Ще се радвам мами, преодолели тези моменти да споделят инфо.

Хубав ден на всички и да се разходите и за нас по парковете!!!

П.П.  Еййй, аз докато си напиша поста и вече има публикувани съвети. Благодаря момичета - супер сте!

# 632
maslinka07 честито да е жив и здрав Тома!   bouquet
За хълцането и аз знам това което  mishchitzata е написала, но в повечето случай практикувам както Галче е обяснила  Wink
Оригването не винаги ни се получава, но аз не се вживявам много, ако стане стане. Естествено ако не се получи следва повръщане и после хълцане и после пак на гърда.
За спането слагам Яна по гръб, тя сама си върти главата  Simple Smile

# 633
  • София
По повод детските и еднократната помощ, вижте на какво попаднах току що във ФБ:

Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :
- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето
... ... ... ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
... ... - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето
... - 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"
... - още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД
(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)
- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )
Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО !!!
Освен това, циганката oпотребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме НИЕ !!!
Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток!!!
Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет!!!
Освен това държавата плаща ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на всички цигани!!! ... Не знам на каква стойност !!!
Т.е., истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата за минималната заплатка "бяла робиня" на 240 лв. БРУТО, доходът е 188 лв. НЕТО, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци!!!
НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!!
Не забравяйте, че тази 11-15г. циганка, освен че взема детски, нейните родители също вземат детски за нея, щото тя още няма 18г........

# 634
Момичета здравейте. Чета ви редовно, но нямам време да пиша, все едната ръка ми е заета я с гушкане, я с кърмене. Grinning Но не ви изпускам де, много ми е полезно всичко, което обсъждате.
Вече два пъти вдигам Т от гърдите, първия път беше много висока, биха ми и окситоцин, и с изцеждане и цокане на малката се оправих. Сега пак имам Т, компреси правя, давам на малката да суче, помпата ползвам, но се надявам да не се задълбочи, че изтръпвам като си помисля как бях първия път. Уж гърдите ми са меки, но явно има кърма, която си се задържа и тя ми прави проблемите. А нямам възможност след всяко кърмене да се цедя.
Вече дечицата ми ги хвана и първия вирус. Първо каката, след ден и бебка. За сега само сополи има, слагам физ. разтвор, педиатърката изписа и Имунокинд и вит.С. Дано бързо да се оправи, че трудно диша от време на време.
В Неделя ще правим и погачата, та трябва всички да сме здрави и добре за празника.
Иначе си имам много послушно бебче, спи, яде, само вечер за час-два мрънка и не иска лесно да заспи, но през другото време е бонбон.

Поздрави от нас.

# 635
Здравейте и от мен мен.

За хълцането: и на мен педиатърката ми каза, че е нормално, да я оставям да си хълца на воля, щяла да го израсте.

За повръщането: както е писала и Галче, ако не е на фонтан е съвсем в реда на нещата. Дължи се на това, че мускулите, които свързват хранопровода със стомаха, все още не са добре развити при бебенцата и не успяват да действат като еднопосочен клапан и част от млякото и стомашните сокове се връщат обратно в хранопровода. Притеснително е, ако има кръв/слуз в течността, която изтича, ако е след абсолютно всяко хранене или ако както вече споменах е напред на фонтан. Моята педиатърка ми препоръча да я слагам винаги на една страна, а не по гръб, за да избегнем доколкото може този проблем.

# 636
Мишчица, много интересна информация. Аз дори не знаех, че съществуват толкова много вида помощи в България Blush За съжаление е тъжно, но е факт, че "обикновените" майки не могат да се възползват от тях Tired

# 637
  • София
Галче Мхм и аз незнаех  Whistling

# 638
  • Варна
Мишчица, Красунка, Джейдед, благодаря ви за споделения опит с мастита! Ей голямам гадост е това. Обаче днес съм доста по-добре, нямам температура и червенината значително намаля.  newsm44 Продължавам с компресите и цеденето/сукането на бебка!

Честито на всички нови мамчета! Да са им живи и здрави рожбите!  Hug Hug Hug

Красунка, трябва да се видим на живо, че да ми направиш една демонстрация на слинга.  Wink Аз си взех един от трикотажен плат, много е дълъг. Пробвах го два пъти - единият път беба беше нервна и не беше подходящия момент. Вторият път спеше, но съм сигурна, че не я нагласихме в правилна позиция. Трябва ми показно.  Grinning Heart Eyes

За хълцането и аз изчаквам  няколко минути и предлагам гърда и скоро след това то спира.
За спането - редувам двете страни, за да не върне храна беболина. Тя общо взето рядко връща и не хаби материала   Mr. Green , ама все пак.

Уф, не ми се подхваща темата за циганите, че... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out  Преди се опитвах да бъда толерантна, чела съм разни книги за културата, мисленето им и т.н. ама както се казва "ай сектир от тука".  #2gunfire

А пък за институциите в БГ нямам думи - е защо трябва да задържат оригинала на акта за раждане? Thinking Не можеш ли да отидеш с оригинал и копие и да им оставиш копието. И не могат ли те като държавна институция да проверят в базата данни, кой колко деца има, а не ти с малко дете да виснеш по опашки за разни тъпи удостоверения. Само да намират работа на бюрократите.  #Cussing out То май всичко в БГ е на принципа " Защо да е просто като може да е сложно?" #Cussing out

# 639
Мами, благодаря ви!
Ние пък от вчера сме с друг проблем, едната гърдичка ни е зачервена и подута - като бучица.
Казаха, че не било страшно и да слагам компрес с риванол. Бебка още се чистела от моите хормони и  затова се получавало.
Има ЛИ някой с такъв проблем, и как се бори с него?

Благодаря и прекрасен ден!!!  bouquet

# 640
 Cry Cry Cry Cry Cry
Мили майчици, моето бебе Захари от снощи е в реанимация в пирогов-повърна кръв.никой не знае какво е, изследват го, нощес е "изпускал кръв отвсякъде", наложило се е да му поставят някакво скъпоструващо лекарство, за да го спасят...Моля ви за всичката положителна енергия на този свят Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 641
Здравейте,
Честито на всички момичета, които в последните дни гушнаха малките си съкровища и стиснати палчета на всички, които все още чакат срещата с бебенцата си.

Ние вчера бяхме на профилактичен преглед в клиниката, в която родих. Оказа се, че за 10 дни (от 19.09-деня на изписване, до вчера - 29.09) бебо е качил 500гр., което според педиатъра е много.
Чудя се как е качил толкова, при положение че се храни по 8 пъти на ден максимум и бодърствува много (това според мен Wink).
Сега по негова препоръка трябва да давам по 100мл. чай на Хипп против колики и вода (с една чаена лъжичка захар) - също до 100мл. Бебо, обаче, нещо не ги хареса - нито водата, нито чая.

Имам въпрос - кърмата, която бебо пие, предполагам е с телесна температура.
Чайчетата и преварената вода, която давате - как ги затопляте вторично - на водна баня ли? Може ли за стопля чая в ел. кана? Или пък да приготвям само по 20-30мл. за между храненията? newsm78

# 642
Пипи изпращам ти много положителна енергия, дано бебо Захари се оправи скоро, скоро.
Представям си какво ти е, кураж и успех  Praynig

# 643
  • София
PipiLangstrumpf  много ама много стиснати палци и кураж ти изпращам. А Захари имаше ли някакви проблеми при изписването, после нещо в поведението на бебо да ти е подсказвало, че има проблем? Ох, стискам палци всичко да се оправи и детенце да е отново с теб миличка и да си се гушкате живи и здрави:-))) Целувки и прегръдки....

# 644
 PipiLangstrumpf имаш стиснати палчета от нас и ще се молим бебе Захари да се оправи възможно най-бързо Praynig Praynig PraynigМилото детенце,толкова е мъничко,а с такъв проблем...дано е нещо,което ще мине бързо.Пипи,бъди силна и вярвай,че детенце ще се оправи и пак ще ви радва здравичко.
Ние вчера,на месечинката,бяхме при педиатърката на първа консултация.Порастнали сме с 2 см и сме сложили 1кг върху теглото от болницата.Мисля,че това е добре,нито много,нито малко Flutter
Да не ме чуе дявола...но напоследък забелязвам,че коликите са по-поносими..дали е от инфакол-а не знам,но бебка се напъва по-малко и не плаче както преди.Вече след хранене си бодърства по 1-2 часа преди да заспи..е поревева си по малко,нали е бебе.
И един въпрос към мамите,ползващи судокрем-бебка има зачервяване в областта на гушката,та може ли за там да го използвам или е само за областта около дупето?

Общи условия

Активация на акаунт