Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли деца, които са записани в детска градина за следващата година, но в първа група? Ако да, как успяха да го постигнат?
Има ли деца, които посещават частни детски градини и ако да, кои са те? Как се отнасят към тях там и как се развиват?
Има ли деца, които са започнали да посещават детска градина директно във 2-ра група? Как се адаптираха към вече установената среда?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли деца, които са записани в детска градина за следващата година, но в първа група? Ако да, как успяха да го постигнат?
-
Има ли деца, които посещават частни детски градини и ако да, кои са те? Как се отнасят към тях там и как се развиват?
Някои родители са споделили своя опит с посещаващи частни детски градини деца. Въпреки че има положителни отзиви за отношението към децата, има и изразени съмнения относно компетентността на персонала в работата с деца със специални образователни потребности. По отношение на градините Монтесорри, има съмнения относно ограничения достъп до тях.
-
Има ли деца, които са започнали да посещават детска градина директно във 2-ра група? Как се адаптираха към вече установената среда?
-
Как се определя нуждата от ресурсен учител - само въз основа на документи или наистина се прави задълбочено оценяване от Комисията към РИО?
-
Как се справя детето ви с липсата на умения за самообслужване и какви са вашите наблюдения върху отношението на другите деца и родители към него?
), особено когато се отнася за деца с увреждания, които не са в училищна възраст.
.
. Той е на 1г2м. кандидатствахме за градина и бяхме приети, но се отказах да го запиша. Посетих яслата на място и не ми хареса. Предстои ни операция затова мисля живот и здраве да кандидатстваме догодина.
. Искрено се радвам, че вашите деца са намерили добро отношение в детската градина. Напълно съм съгласна, че ролята на учителите е ключова детето да не бъде изолирано. В София, уви, ситуацията е по-трудна, заради недостига на ДГ въобще. Въпреки, че ТЕЛК-а ни дава предимство, предполагам, че често ще чуя "няма свободни места".