Витамините "Матерна"

• 21 613
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Цитат на: ale_x_andra

Можеш да ги счупиш на две по-малки парченца и така да ги глътнеш.

Мерси за съвета, пробвах се, сега пък ми дерат гърлото, абе гадост. Ще говоря с лекаря да не ги пия, да се мъча така цели 30 дни.
Не разбирам защо да не мога да ги дъвча, и това ще го питам.

# 61
Грешка!

# 62
Цитат на: evpraksia
Аз до сега не пиех матерна, но сега лекаря ми каза да направя два курса по 15 дни ако искам, защото много ме болят ставите, особено пръстите на ръцете.
Искам да ви питам знае ли някой защо пише в упътването да не се дъвчат хапчетата, аз не мога да пия големи хапчета и ги дъвча  Sad . А Матерната са доста големи  Sad

Миличка, питаш ли ме мен как свикнах да ги пия, като по принцип един Аналгин деля на 4. Направо изпитвах ужас, като се сетя, че е време за хапчето (между другото, на мен лекарката ми каза да пиех сутрин след закуска половинка и вечер след вечеря половинка). То не беше дране на гърлото, а направо няма един път да не е заседнало в гръкляна и нито храна, нито вода го дърпаше надолу. Ужас. Сега последните седмици ги спрях и в това отношение чувствам такова облекчение, само да не вреди на бебчо. В такъв случай съм готова и цялата кутийка на веднъж да изпия, а как ще се справя, това е друг въпрос!

# 63
Цитат на: Irena80

Миличка, питаш ли ме мен как свикнах да ги пия, като по принцип един Аналгин деля на 4. Направо изпитвах ужас, като се сетя, че е време за хапчето (между другото, на мен лекарката ми каза да пиех сутрин след закуска половинка и вечер след вечеря половинка). То не беше дране на гърлото, а направо няма един път да не е заседнало в гръкляна и нито храна, нито вода го дърпаше надолу. Ужас. Сега последните седмици ги спрях и в това отношение чувствам такова облекчение, само да не вреди на бебчо. В такъв случай съм готова и цялата кутийка на веднъж да изпия, а как ще се справя, това е друг въпрос!

И аз чудя защо не са измислили разворима Матерна, нали вече технологиите са много напреднали, ами да се мъчим да ги пием тези големи хапчета  Close

# 64
chuvala sym mnenie, che tezi vitamini  dosta draznqt stomaha - a az imam i bez tova rpoblemi (4 m. napravih 2-sedimchna ostra gastritna kriza, adski koshmar)
ta molq vi spodelete - vqrno li e? Razdrazvat li stomaha? Ima li druga alternativa - iskami se da pia vitamini, no ne i ako mi vredqt:(

# 65
Цитат на: beti_bratanova
chuvala sym mnenie, che tezi vitamini  dosta draznqt stomaha - a az imam i bez tova rpoblemi (4 m. napravih 2-sedimchna ostra gastritna kriza, adski koshmar)
ta molq vi spodelete - vqrno li e? Razdrazvat li stomaha? Ima li druga alternativa - iskami se da pia vitamini, no ne i ako mi vredqt:(

За пръв път чувам такова нещо за стомаха, аз пия отскоро Матерна и на всичко отгоре я дъвча. Моят стомах никога от нищо не е боледувал, нито нещо ме е дразнило някога, така че мисля, че аз не мога да изразя мнение в случая, но да се надяваме, че някой друг може  Grinning

Успех!!

# 66
  • София

На мен ми ставаше лошо от тях и затова не ги пиех. Истината е, че докато не опиташ няма да разбереш как ги понася организма ти Rolling Eyes .

# 67
  • Все на втория етаж
Сестра ми не ги пиеше/нейният лекар не ги препоръчваше,защото главите на бебетата ставали големи Shocked /Аз не останах с такова впечатление,пих ги и не мисля,че главата на Алекс е голяма. Grinning .Но и племенницата е добре-така че...няма нищо и да пропуснеш.Аз ги пиех на две,всяка вечер и редовно ми засядаха в гърлото.Само като се сетя и лошо ми става Close .

# 68
Цитат на: irenka
.Аз ги пиех на две,всяка вечер и редовно ми засядаха в гърлото.Само като се сетя и лошо ми става Close .

Успокоих се, че не съм само аз нещо не вред, и на мен ми засядат и за това ги дъвча. Нещо не са ги направили както трябва тези витамини, уж са за майки, а такава мъка да ги пиеш Close

# 69
Това са най-добрите витамини за бременни и кърмачки.Аз ги пиех през цялата бременност и след това,докато кърмех.Нямах никакви проблеми с изслидванията,нито аномалии от рода-падане на коса,болни зъби,чупливи нокти...,типични за бременните и родилките.Не се притеснявай ако забравиш една таблетка,но гледай да си създадеш навик и да не пропускаш-в твой интерес е.Успех!

# 70
dobre de, momicheta:)
 nqma li nqkakva alternativa na vitaminite - druga firma? shtom sa tolkova nepriqtni? (ne govora za estesvenite zamestiteli) To e qsno, che naj-dobre vitamini ot plodove i zelenchuci, no vse pak zima ide...)

# 71
  • Varna
dobre de, momicheta:)
 nqma li nqkakva alternativa na vitaminite - druga firma? shtom sa tolkova nepriqtni? (ne govora za estesvenite zamestiteli) To e qsno, che naj-dobre vitamini ot plodove i zelenchuci, no vse pak zima ide...)

Ами не съм чувала за заместител.Само че,защо да са толков анеприятни?Просто има хора които трудно пият всякакави хапчета примерно.Аз от малка все съм болнава-та съм свикнала- с шепите лекарства.И аз имам проблеми със стомаха-пия Матерната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след закуска(и то не малка;)и нямам никакви оплаквания.
А колкото до големината на главата на бебето- мойто пък мъничко било!

# 72
  • София
Az puk si piq CENTRUM raztvorimi i to ot vreme na vreme i mi e dobre i bebo mai e malko po golqm ot normalno. Zashto puk trqbva da se pie to4no taq gadna Materna - i hap4etata sa ogromni a i na stomaha ti stava gadno.

# 73
Цитат на: dilqnka
Az puk si piq CENTRUM raztvorimi i mi e dobre. Zashto puk trqbva da se pie to4no taq gadna Materna - i hap4etata sa ogromni a i na stomaha ti stava gadno.

Може ли да се пие CENTRUM вместо MATERNA? Ако е така - супер, аз преди да забременея пиех CENTRUM  разтворими от време на време и много добре ми действаха. Обезателно ще питам гинеколога си,  Grinning  Grinning

# 74
  • Sofia
не прочетох мненията ви, но на мен ми ставаше лошо от Матерната, направо се насилвах да ги пия после лягах и чаках едва ли не да умра. По собствено желание ги спрях, наистина не ми ставаше добре от тях получавах сърцебиене, гадене чувствах се отпаднала

Общи условия

Активация на акаунт