Витамините "Матерна"

• 21 611
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
Izviniavam se, triabvashe da utocnia che stava vapros za Montreal, a ne za ciala Canada. Az mnogo se vazmutih, zashoto ginekolozkata mi v BG mi kaza vednaga da otida, a mi dadoha chas ot uli za septemvri. Otgovora beshe, ami kakvo she vi vidi lekarkata, kato i bebeto ne moze da chue. Ti kade si, che imash polozitelni nabludenia na zdravnata sistema?/ v ls, ako iskash/. Zaradi problemite tuk vednaga shom mozem da patuvame ili smeniame provinciata ili se vrashame v BG. Zaradi deteto-v speshno otdelenie s men, chakaha i bebenca s chasove. Haide, az sam bremenna, ama te kak e vazmozno da chakat? I ne znam zasho ne sa gi zaveli v bolnicata za deca, ne znam kak e tam /prosto tova vidiah/.

# 31
  • София
Цитат на: AFRODDITA
Отдели 1 лв за суров сусам и си го посипвай в/у салатата и така ще се грижиш за бебето си повече, отколкото да се тъпчеш с Матерна. Как не го разбрахте, че всичко с тая Матерна е масова зарибявка, витами, та витамини. Аууу колко много са важни те, сакън ако си изтърва хапченцето, не знам какво ще стане. Съжалявам, ама като прочета нещо за тая Матерна ми причернява, защото това е страшна промивка на бременните мозъци. А ти на всичко отгоре си си го самоизписала, защо Confused: [/b]

И аз не съм привърженик на Матерна. На мен също ми я изписаха, но ми ставаше лошо от тях и ги спрях още първата седмица.  Моят стомах по принцип е много устойчив към всякакви "боклуци" и фактът, че тези витамини не ми понесоха не ме кара да имам много добро мнение за тях. Е, роди ми се живо и здраво момченце. Не ангажирам никого с мнението си - който иска да пие Матерна, нека пие, но със сигурност не е фатално ако пропуснеш за известно време или съвсем прекратиш приема.

# 32
  • Варна
Цитат на: Elfi
Отдели 1 лв за суров сусам и си го посипвай в/у салатата и така ще се грижиш за бебето си повече, отколкото да се тъпчеш с Матерна. Как не го разбрахте, че всичко с тая Матерна е масова зарибявка, витами, та витамини. Аууу колко много са важни те, сакън ако си изтърва хапченцето, не знам какво ще стане. Съжалявам, ама като прочета нещо за тая Матерна ми причернява, защото това е страшна промивка на бременните мозъци. А ти на всичко отгоре си си го самоизписала, защо Confused: [/b]

И аз не съм привърженик на Матерна. На мен също ми я изписаха, но ми ставаше лошо от тях и ги спрях още първата седмица.  Моят стомах по принцип е много устойчив към всякакви "боклуци" и фактът, че тези витамини не ми понесоха не ме кара да имам много добро мнение за тях. Е, роди ми се живо и здраво момченце. Не ангажирам никого с мнението си - който иска да пие Матерна, нека пие, но със сигурност не е фатално ако пропуснеш за известно време или съвсем прекратиш приема.

И аз като вас не съм и фен на Матерната...всъщност аз изобщо не съм фен на изкуствените витамини и макар че си я купих си седи в шкафа Close . Моето мнение е, че ако се храниш пълноценно и разнообразно няма смисъл от допълнителни витамини.
AFRODDITA, усмихнах се на твоя постинг, защото преди месец си купих суров сусам от Пикадили Grinning .

# 33
Не просто не съм привърженик на Матерна, а на всички синтетики, които се водят витамини. Аз пия детския продукт на компания Vision, който се препоръчва за бременни и кърмачки, и мога да кажа, че вече 6 месеца нямам проблеми. Изследванията ми са добре, бебо се развива добре, качила съм само 6 кг/и то последните 2 месеца почнах да качвам повече/ и се чувствам чудесно. Обаче, момичета, да не ви казвам какво има в тоя продукт - в смисъл, че всички витамини и минерали, за които се сещате са вътре. Лекарката ми каза, че накрая ще видим как ще се развият при мен нещата в сравнение с майките, които пият Матерна, но аз съм спокойна, просто защото знам, че осигурявам на бебето си всичко, от което има нужда.

# 34
Цитат на: Altie
Цитат на: Irena80
Вчера влязох в 9 месец и съм само 8 кг качила отгоре, а ги пиех както споменах без прекъсване шест месеца, всеки ден. Както казах пропускала съм сутрин или вечер понякога, но няма ден да съм пропуснала и двете пиенета. Така че, сигурно зависи от организма, незнам.

Как ги правите тези неща??? Аз съм в началото на 6-ти месец и съм наддала 13 кг, а ми казаха че към края се наддава най-много  Embarassed

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Знаеш ли, до мин. година още неомъжена, знаеш как е, все гледаме да сме финни, то фитнеси, то диети и в крайна сметка (или поне на мен така ми се струваше)  - ефект никакъв, после се омъжих и реших да започна сериозно с фитнес и тенис, но "сметки без кръчмар" не се правят. Горе - долу месец след сватбата забременях и си казах, че чак сега вече не ме интересува колко ще кача, че няма да се лишавам от нищо и дори 100 кг да стане не ми пука, важно е само на бебчо да му е  добре - то пък почти нищо не качих. Но като гледам този не достатъчно голям корем пък, се притеснявам, че не осигурявам на детето си достатъчно място и че няма достатъчно пространство да се разположи и да му е удобно, та чак ми е съвестно. То не е една беля. Така че според мен по- хубаво е една бременна жена да си качи достатъчно килца.

Сега като се замислям, аз не знам дали наистина му е тясно на бебето. Една приятелка като я гледах (между другото, тя онзи ден роди син), с два пъти по- голям корем ми се струваше, че на бебето й му е много удобно вътре. Дали наистина има значение обиколката на корема? Аз така съм си мислила до сега, но дали е вярно? Чак сега си задавам този въпрос "на глас"?

# 35
Аз също пия Матерна, понеже не ям достатъчно плодове и зеленчуци смятам, че това е единствения начин да си набавя витаминините и минералите който са ми необходими. Който смята, че това е зарибявка изобщо да не ги пие, това е въпрос на личен избор. Аз също сама си ги "изписах" и смятам, че в това няма нищо лошо, защото това са витамини и изобщо не могат да навредят, пък и доста съм чела и съм се интересувала по-темата. По принцип е добре за всяко едно нещо, макар и дребно да се консултираш с лекарят си. Аз започнах да ги пия и тогава му казах  и той каза, че това е добре, а иначе не се сети да ми ги препоръча(и фолиева киселина не ми е предписвал). Сега поне се продават такива хубави комбинирани витамини, а навремето нищо е нямало, защо сега да не се възползват тези който желаят, пък и никой не ни кара насила да ги пием, те се препоръчват. Да, зарибени сме, но с витамини, не с друго...

# 36
  • София
Вчера влязох в 9 месец и съм само 8 кг качила отгоре, а ги пиех както споменах без прекъсване шест месеца, всеки ден. Както казах пропускала съм сутрин или вечер понякога, но няма ден да съм пропуснала и двете пиенета. Така че, сигурно зависи от организма, незнам.

Как ги правите тези неща??? Аз съм в началото на 6-ти месец и съм наддала 13 кг, а ми казаха че към края се наддава най-много  Embarassed

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Знаеш ли, до мин. година още неомъжена, знаеш как е, все гледаме да сме финни, то фитнеси, то диети и в крайна сметка (или поне на мен така ми се струваше)  - ефект никакъв, после се омъжих и реших да започна сериозно с фитнес и тенис, но "сметки без кръчмар" не се правят. Горе - долу месец след сватбата забременях и си казах, че чак сега вече не ме интересува колко ще кача, че няма да се лишавам от нищо и дори 100 кг да стане не ми пука, важно е само на бебчо да му е  добре - то пък почти нищо не качих. Но като гледам този не достатъчно голям корем пък, се притеснявам, че не осигурявам на детето си достатъчно място и че няма достатъчно пространство да се разположи и да му е удобно, та чак ми е съвестно. То не е една беля. Така че според мен по- хубаво е една бременна жена да си качи достатъчно килца.

Сега като се замислям, аз не знам дали наистина му е тясно на бебето. Една приятелка като я гледах (между другото, тя онзи ден роди син), с два пъти по- голям корем ми се струваше, че на бебето й му е много удобно вътре. Дали наистина има значение обиколката на корема? Аз така съм си мислила до сега, но дали е вярно? Чак сега си задавам този въпрос "на глас"?

Аз не се оплаквам чак... притеснявам се че като родя ще трябва да свалям повече килограми.  Cry
А иначе не мисля че това има значение за това колко му е удобно на бебето, но това така ми се струва, с никой не съм се консултирала по въпроса. Но... знам ли според мен би трябвало да му е удобно при всяко положение, иначе някакси... не е нормално. Щом не се лишава човек от нищо значи не лишава и бебето значи трябва да му е удобно.  Confused  Confused  Confused

# 37

А иначе не мисля че това има значение за това колко му е удобно на бебето, но това така ми се струва, с никой не съм се консултирала по въпроса. Но... знам ли според мен би трябвало да му е удобно при всяко положение, иначе някакси... не е нормално. Щом не се лишава човек от нищо значи не лишава и бебето значи трябва да му е удобно.  Confused  Confused  Confused

Дано си права и наистина да няма значение големината на корема!

# 38
Отдели 1 лв за суров сусам и си го посипвай в/у салатата [/color][/b]

Афродита, от къде се купува този суров сусам, кажи нещо повече за него.

# 39
Цитат на: Mushu
Лекарката ми каза, че накрая ще видим как ще се развият при мен нещата в сравнение с майките, които пият Матерна, но аз съм спокойна, просто защото знам, че осигурявам на бебето си всичко, от което има нужда.
Извинявай,но откъде знаеш,че си осигурила всичко на бебето?Правени са изследвания,според които трябва да изяждаме килограми плодове,зеленчуци и месо на ден,за да набавим необходимото!А пък и не напразно специалисти от различни държави са направили балансирани витамини специално за бременни,защото едва ли една жена ще може да го стори самостоятелно.Знаеш ли колко калий съдържа един среден банан и от какво количество се нуждаеш ти и твоето бебе и какво количество от същия калий ще се усвои от твоя организъм?А пък и много често бременните се ръководят от апетита си-угаждат си откъм вредните неща,тъпчат се с празни калории,ядат банички и пасти,в които определено няма нищо полезно за бебето.Да не говорим за първите 3 месеца,когато ти се гади,ядеш само онези храни,от които не ти се повръща,а бебето ти вече се нуждае от различни витамини и микроелементи,особено докато върви органогенезата...Аз,например,не можех да гледам любимите си зелени ябълки и салати,хапвах само картофи,печени,варени.Едва ли с тази еднообразна храна съм могла да осигуря всичко,от което се е нуждаело моето бебе  през първите 3 месеца на бременноста без витамините.
Аз съм ЗА витамините,без да се прекалява,разбира се.

# 40
  • София
Аз също не бях убедена  в това, че трябва да пия МАтерна. От дете имам проблеми с костите. Болят ме коленете и костите на подбедрицата ужасно. Не се храня разнообразно и никога не съм се хранела. След 20 мин обсъждане с моята гинеколожка тя ми каза, че ако не искам да остана без зъби след 2 месеца да почна с Матерната. Просто ми го препоръча. Не ям достатъчно месо нито млечни продукти. Просто не ги обичам. Точно преди да почна да пия витамините ме боляха и караката и единия лакът и кръста, а съм в 16-та седмица. Сега трябва да кажа, че се чувствам страхотно. Според мен предоставям витамини на собствения си организъм, защото бебето ще си вземе всичко което му е нужно от мен дори аз да не си го набавям в нужните количества. Приема на витамини според мен е нужен на майки които не могат да се хранят по една или друга причина здравословно.

# 41
Цитат на: vanilia
Извинявай,но откъде знаеш,че си осигурила всичко на бебето?

Ох, ами знам, защото например стигнах до 6тия месец без да имам киселини и без да повръщам; защото не съм от онези бременни, които ядат като невидели, защото трябвало да се хранят за двама и най-вече не ям вредни неща. Наблягам на плодовете, млечните продукти, месо - когато ми се яде и общо взето правя това, което и преди да забременея - вслушвам се в желанията на организма си. А за витамините - казах вече, че пия витамини, които е доказано, че имат страхотен ефект върху бременни, кърмачки и деца. И това, че ти например си изкарала трудни първи 3 месеца, не значи, че при всички е така - аз си пия витамините от деня, когато разбрах, че съм бременна, не ми се гадеше, хранех се нормално и т.н. Затова и казвам, че смятам, че бебето ми получава това, от което има нужда. Ако си иска нещо, което не му достига, то си дава знак. Това е.

# 42
Така че според мен по- хубаво е една бременна жена да си качи достатъчно килца.

Многото килца обикновено създават допълнителни проблеми, особено накрая - не говоря за тежкото ходене,  дишане и тн. Става дума за високо кръвно, албумин и други по-сериозни последици. Съжалявам, че не мога да ти пусна линкове, но на сайта има доста инфо за това.
Хич не гледай чуждите кореми и не им мери обиколките, как расте коремът е въпрос на структура, твоя и на бъдещия човек.
При всеки е различно.
Може да не ти личи бременността и пак бебето ти да е здраво и да се чувства на най-хубавото място. На мен през всичките бременности (леки и безпроблемни)  не ми личеше до 7 месец, не съм наддавала повече от 9-10 кг, а децата ми се родиха нормални - между 3.200 и 3.500.
Може и ти да си така - малък корем и малко проблеми?
По-малко се притеснявай!

# 43
Цитат на: Katusha
AFRODDITA, усмихнах се на твоя постинг, защото преди месец си купих суров сусам от Пикадили Grinning .

Аха, и аз от там Wink  Wink  Wink Смилам го и го слагам сега в овесените ядки на Цецо Laughing  Sign Exclamation

# 44
Цитат на: Silviya

Афродита, от къде се купува този суров сусам, кажи нещо повече за него.

Аз си го купувам от Пикадили, но в София предполагам, че трябва да потърсиш магазин за здравословни храни, просто няма начин да нямате, но задължително трябва да е суров. Сусама осигурява достатъчно калций на организма, повече от прехваленото мляко, сирене и т. н.

Общи условия

Активация на акаунт