Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 12
Здравейте мами! Имам огромно нужда да чуя вашето мнение ..Бременна съм 8 месец ,чакам прекрасно момченце . С бащата на детето имахме няколко разговора във връзка името му ,които завършват с караници и не се стига до решение. Той държи детето да се казва на баща му. Не приема друго име ,не иска да направи компромис,сърди се и общо взето ми съобщи ,че ако не се съглася няма да се държи добре с мен и т.н .Според мен името е остаряло ,не ми харесва ,не искам да се казва така ,но искам и да стигнем до компромис. В крайна сметка най важно е детето и това то да има щастливо семейство. Предложих да го кръстим на него ,предложих други имена какво ли не ,но той не приема,не иска да говорим . Опитах се да го накарам да седнем като големи хора ,да помислим за детето най вече и да решим ,а не да си разваляме отношенията,но неговите думи са само ,че ако не е това име което иска няма да станат нещата. Реших да говоря с баща му ,не искам човека да си мисли че не го уважавам или нещо такова ,просто имам мнение по въпроса и искам някой да го чуе . В крайна сметка бебето е наше не на него и баща му. Така де разговора с него не завърши както ми се искаше . Общо взето и той ми каза че ако не го кръстим на него и той няма да се държи ок и ще има едно наум. От три дена се мъча да говорим на тази тема (в крайна сметка много скоро ще родя),но бащата на детето ми или излиза или ляга да спи ,не ми звъни. Общо взето се инати и се държи много кофти с мен ,въпреки че съм бременна и малко или много трябва да се съобразява. След много мисли си казах добре ще го направя ,но в същото време се сещам как ме заплашваше той и баща му ,как от няколко дена само рева и не се чувствам добре ,а той гледа как да излезе с приятели,вместо да седне с мен да говорим . Нуждая се от вашето мнение по въпроса,как бихте се почувствали вие ако бяхте на мое място ,какво бихте направили?

# 1
 • Мнения: 29 476
Не името ти е проблем на теб, а този ръб на който ще му родиш син. Съжалям, но не бих кръстила дете под заплаха. Още повече с име което не харесвам.

# 2
 • Мнения: 2 378
Звучи гадна ситуация. Но ще ти кажа и друго - много силно ме съмнява, че това е първият път, в който твоят мъж прави подобен род изнудване.

Да се държиш така за едно име е по-скоро симптом на една властна, контролираща и насилническа натура. Името на бъдещото дете е просто една черешка на тортата. Мирише ми на психически тормоз.

# 3
 • Мнения: 511
Наистина ли? Никога ли преди да забременееш не сте си фантазирали и говорили?
Баба и дядо да се сърдят за това..съм чувала..
Но спор в 8-мия месец за името на детето между родители...
Пожелавам ти спокойна бременност до края и живо и здраво дете..
Другото е абсурд ...като спор.

# 4
 • Мнения: 283
В кой век живеете? Как някой ще ти казва или ще си налага исканията за това как да кръстиш собственото си дете?!
Както са казали преди мен - не името е проблема, а човека до теб... неуважение, манипулиране, изнудване, тормоз..
Аз не бих кръстила детето си с име, което не харесвам.
Компромисният варинат, за който се сещам е да измислите име, което да започва със същата буква..
Леко раждане и да ти е живо и здраво детето.

# 5
 • Мнения: 777
Името на детето ти е най-малкия проблем...
Нямало да се държи добре 😳 ако не го кръстиш еди как си..Къде ги намирате тия идиоти ?

# 6
 • Мнения: 1 545
Ти си носила това дете 9 месеца, а не баща му или някой друг. Ами ако и ти се заинатиш на твоя баща да е, какво става?Много неприятно впечатление ми направи и реакцията на дядото.Те направо ти извиват ръцете.Дори и да се съобразиш с тяхното решение/ което аз не бих направила/, не мисля, че ще живееш лесно и безпроблемно с такива хора.

# 7
 • Мнения: 3 426
Кръсти го както искаш ти и после ти се дръж зле с тях. Ай сиктир. Не си случила на човек, съжалявам. За бой са и двамата глупендери. Какви думи ми идват на ум ама ще ме баннат от форума ако ги напиша.
Няма да се даваш на манипулации! Няма да им клякаш! Уйдисваш ли им на акъла ще си правят каквото си искат с теб. Сега е за името, после ще е за възпитанието. Да не си посмяла да го кръстиш на тоя дърт цървул Rage Няма да ти казвам да се махаш оттам, ама честно, според мен точно това си трябва. Хващаш си бебето и парцалите и се махаш.

# 8
 • София
 • Мнения: 24 729
В края на краищата ти ще кажеш името в болницата...

# 9
 • Мнения: 1 545
Кръсти го на себе си. По- важен от теб никой не е.
Да не му е обещал нещо баща му в замяна на което внука да носи неговото име?
Какъвто бащата, такъв и сина. Изглежда мнението на жената не се уважава в това семейство.

# 10
 • Paris, France
 • Мнения: 6 694
Ние бяхме говорили за имена още преди да забременея. Решихме, че детето ще носи три малки имена, едно на дядо или баща на мъжа ми и едно на мой мъжки роднина и едно по наш избор ако е момче, на майка ми и майка му и едно име по избор ако е момиче. Така и направихме. Всички са доволни. Децата имат избор. Ако не харесат първото име могат да използват второто или третото.

Раждането на дете е предаване на гени и традиции. Добре е да има приемственост, отразяваща семейните обичаи и култури.

Как може хора, създаващи дете да се изпокарат за едно име! Не името прави човека.

# 11
 • Мнения: 388
А бащата на бебето на кого е кръстен? На дядо си ли? А дядото и той ли е кръстен на дядо си? Питай ги.

# 12
 • Мнения: 2 633
Вие женени ли сте или той ще припознава детето?
Аз намирам за хубаво нещо приемствеността в едно семейство, но не на сила.
Тук ще ти дадат съвети как в никакъв случай не трябва да отстъпваш и т.н.
От прочетеното, смятам че проблемът ти изобщо не е името на дядото, а много по-сериозен...... Какъв баща ще е този, дето оставя бременната си в 8 месец жена и излиза с приятели.

# 13
 • bulgaria
 • Мнения: 174
Навремето и мен така се пробваха да ме тормозят. Зор детето да е на дядо си. Нямах нищо против, но името Иван някак ми беше остаряло и масово. Зълва ми предложи Айвън с което ме закопа тотално.
Казах им, че аз ще реша и така стана. Избрах име по мой вкус и толкова. Към днешна дата няма обидени и сърдити, но и натискът към мен беше по-скоро мърморене, отколкото ултиматум.
Измисли аналог ако е възможно или приложи номера с първата буква.
Ако искаш сподели, какво е името и ще дадем идеи.

# 14
 • Мнения: 3 426
Какви идеи, те компромисен вариант не искат, а я заставят да е точно името на дядото. Попринцип няма лошо да се кръщава на някого, но ако и двамата са съгласни. Аз ако не харесвам човека и си кръстя детето на него винаги ще имам негативни асоциации и все ще се сещам за ултиматума, за лошото отношение.

Общи условия

Активация на акаунт