Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 40 892
И според мен положението ти е изключително сериозно и то е много повече от едно име.
Директно му кажи, с нормален тон, 2 от имената на детето са твои и на твоето семейство, първото избира майката.
С това приключваш въпроса.

Не искам да съм черногледа, но единственият начин да останете семейство е да играеш ролята на бездушен предмет. Ако си съгласна с това, кръщавай го както той иска и бъди готова занапред да живееш нечий чужд живот.
В момента това няма особено значение, но детето ще порасне и ще приеме тези отношения за нормални, което ще съсипе и неговия живот.

# 46
 • София
 • Мнения: 2 138
Родителите му са разведени и първото,което ми хрумна е да говоря говоря с майка му. Тя ме разбра започна да предлага имена ,варианти ,но сина и не чува.
Не сме женени ,обсъждали сме и преди темата за името .Имаше един ден в който стигнахме до там че той започна да предлага други имена,но сега с наближаването на раждането ,казва че иска само това име,друго "не го устройвало".
Имам семейство,което тотално ме подкрепя ,дойдох си даже при тях докато разбера какво да правя .
Този ти пост ми вдъхна усещане, че ще се справиш. Стой си при вашите и не отстъпвай. Не с лошо, просто благо кажи - две от трите имена могат да са твои, ако искаш, третото ще избера аз. Моля те, не ме притискай така, в момента съм в тежка физическа и хормонална ситуация, не е честно.
В краен случай му кажи, че не държиш и на второто и третото име, може да си го запишеш на себе си или на баща ти, но ти е важно да се държите един към друг с уважение.

# 47
 • France
 • Мнения: 2 014
Защо ли не ме учудва, че неговите родители са разведени? Добре си направила, че си отишла при родителите си. Трябва ти спокойствие в този момент, а е явно, че не можеш да го намериш при партньора ти. Много грозно е да заплашваш бременна жена с бъдещ тормоз. Много, много грозно.

# 48
 • Варна
 • Мнения: 22 900
Ти пък го заплаши, че ще родиш и запишеш детето си без той изобщо да разбере.

Абе, бита карта е тоя.

# 49
 • Мнения: 21
Името е нещо много важно. Човек го казва безкрайно много пъти през живота си ,запознавайки се и представяйки се. Добре е да е нещо приятно за слуха и благозвучно.
Отнесла съм много подигравки като дете за името си. Тежало ми е тогава.
Мисля , че е добре майката да мисли за детето си и за времето напред, когато го кръщава. Моята майка се е пречупила под натиска навремето. Аз съм плащала за това години като дете. Не я обвинявам.   
Казвам го просто като факт. Ето ти нещата от гледната точка на дете (макар вече да не съм такова). От разстояние на времето ми се ще тогава да е проявила твърдост. Но и осъзнавам , че никак не е било лесно.

# 50
 • Мнения: 1 263
Прочети темата на д-р Стефанов. Консултациите, които дава. Там имаше казус - като вашия. И как спорът за името продължава в отношенията след време.
  И браво, че си при вашите. Ако сега поддадеш, цял живот ще те командва. Щом не е склонен да прави компромиси. Но по-страшно е това хойкане с приятели - а бременната жена в къщи.

# 51
 • Мнения: 3 404
Това ми е най–омразната традиция. Аз навремето отстъпих за първото дете и го кръстих на свекървата, буква по буква, въпреки че смятах, че е старомодно. За второто обаче още като бях бременна, свекърът се затръшка, започна да заплашва, че ще си посегне на живота ако не кръстим детето на него. Ама вече никого не слушах, аз си избрах име, с буквата на баща ми, защото смятах, че така е справедливо. С времето свикнаха с името. Свекърът дни преди да почине, пак натякна, че не сме кръстили детето на него, а синът ми беше вече на 30. Сега, с тоя акъл, никого не бих слушала и с никого не бих се съобразявала. Аз самата си мразех името и го смених преди време след дългогодишни опити. Дъщеря ми също не си харсва името и иска да го сменя. Авторке, постъпи както ти решиш, тоя мъж, ако иска да е с теб и детето, ще трябва да се примири. Не позволявай да те подлага на тормоз.

# 52
 • Мнения: 1 548
Много добре си направила, че си отишла при родителите ти. Не се поддавай на манипулации. Отстъпиш ли сега и то за такова важно нещо, ще ти се качат на главата.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:51 от Sunnyhobi

# 53
 • Мнения: 43
Много са ми странни тези семейства, дето дядото държи всички внучета да са кръстени на него.
На една моя съученичка, брат и беше Тодор, и братовчед и Тодор, всичките кръстени на дядото. Тя като единствено момиче на баба си, пак от страна на бащата.
Защо не поставиш въпроса с двойното име? Казваш аз правя компромис, ще направиш и ти. Така можеш да ползваш името, което ти харесва повече, както и дедето когато порасне.
Да не би дядото да общава, някакви облаги-апартамент, голяма сума пари, ако внучето е на него?

# 54
 • Мнения: 3 194
Аз съм кръстена с модерно име и не спряха да ми мрънкат, че съм чужда, защото не съм кръстена на никого. Наистина отношението е много неприятно.

# 55
 • Сф
 • Мнения: 2 932
Колежка ми е разказвала за нейн съученик, кръстен по настояване на дъртите с претенциозното първо име Георг- Александър. Е, всички в училище му викали Гошо. Файда няма и най-хубавото име, ако не е във времето си и мястото си, изглежда нелепо. Щом е остаряло на свекъра, модифицирай го като компромисен вариант и отсечи на мъжа му или компромиса, или го кръщаваш по твое усмотрение.

Но пак казвам, името е само поводът за караниците, причините са много по- дълбоки.

# 56
 • Мнения: 3 426
С техните селски прояви изобщо не заслужават компромисен вариант. Да си седи при родителите си и изобщо да не се връща при тоя.

# 57
 • Мнения: 5 623
Без да си ми искала съвет Simple Smile
Никога не намесвай родителите в караници или скандали или даже дискусии между вас.
Този разговор е бил излишен и е нажежил обстановката. Та даже и да е имало малък шанс мъжа ти да размисли той си е отишъл.
Всеки човек има мечти. Може една от мечтите на мъжа ти да е била да има син и той да е кръстен на баща му.
Ти не обичаш ли този човек - за да му помогнеш да сбъдне мечтите си?

Не разбирам жени които нон стоп изнудват с бременността си - аз съм бременна и той се държи зле. Ами и ти се държиш зле - по мое мнение. Решила си, че няма да направи компромис и сриваш мечтата му.

Помисли дали обичаш този човек, дай си сметка това име колко е важно за него, ако на теб ти допада чудесно ако не ти допада пробвай да го видоизмените или да вземете само първата буква.

Аз лично не съм от хората които търсят и живеят с желание за отмъщение още по-малко към най-близкият и най-любимият ми човек. Моя мъж също има мечти различни от моите, коя съм аз че да го карам да се чувства зле че ги има. Още повече да му правя на пук, че те не съвпадат с моите. Не я разбирам тази война между двама обичащи се.

Явно за теб не е важен човека до теб, важно е да е на твоето.
Няма да ви бъде дълга като семейство , та няма никакво значение как ще кръстиш детето.

Дописвам се: Сега дочетох - ти и при вашите си се прибрала.
Идея си нямаш колко обида си нанесла на мъжа си. Той че човек от разведено семейство. Няма си и идея как се прави сплотено семейство. Има мечта за дете с името на баща му - оказва се ,че няма да се случи. Чувства се глава на семейство - което явно не е имал. Оказва се обаче ,че жена му не го уважава и ходи та говори по важни теми с майка му и баща му. И на финала....си се прибира при чудното семейство. И той пак без семейство остава.

Едно семейство е семейство когато двама души се подкрепят и всеки е готов да помогне на другият за осъществяване на мечтата му. Без да се мери кой колко е дал и кой колко е взел.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 11:04 от Hope for Two

# 58
 • Мнения: 12
Предлагах какво ли не,но те искат точно това име ,не само буква или подобно име и ако не съм се съгласила не съм уважавала баща му. Баща му дори ми каза ,че аз съм тази която не иска компромис и че искам да стане ли на моята .

# 59
 • Мнения: 3 194
И какво е това старо име? Не ми харесва Наум например, защото е остаряло, но виждаме, че и така се казват някои.
Мой братовчед пък трябвало да го кръстят Латю, за да угодят на дядо му.
+1 за hope for two.

Общи условия

Активация на акаунт