Януарско мъничко човече, рита мама силно вече - тема 8

• 30 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, мадами!  Simple Smile Честит празник на всички, които носят тези прекрасни имена и също честит празник на столицата! София ми беше сред фаворитите за женски имена, но ми остава за следващия път. Laughing
Шоки, в началото на бремеността моята лекарка ме предупреди да не пия бусколизин при болки, ако искаш попитай и за друго мнение. Незная дали се е отнасяло само за в началото, но като прочетох, че са ти казали, че може да го пиеш, се почувствах длъжна да те информирам. Ако искаш за по-сигурно карай на но-шпа.
Относно количките на ABC Design - много ми харесва Mamba в бежаво и кафяво. Двата коша са леки, маневрена е. Зимния кош може да се ползва по-дълго, защото в сравнение с други колички е по-големичък. Другият(летен) кош може да се използва и като столче за кола, ако например си имате свое, но се налага да пътувате с друга кола, пък може и за основно да стане, още незная. И двата коша са с 50 SPF слънцезащита. За триколките ми казаха, че не са толкова стабилни, колкото с 4 гуми, но всеки си преценява. Като "-" съм чела, че за някои е проблем, че няма изцяло легнало положение, но ние с ММ си мислим, че за да я направят така немците са изходили от техния опит и няма да рискуват репутацията си с недотам функционален продукт. Наистина е качествена, но и цената и ... Към нея няма чанта, имате ли идеи? Бихме я взели с идеята да се използва и за 2-ро дете, защото си е рисково с тези скъпи колички - има бебоци, които много рано отхвърлят коша, а дори и цялата количка. А ако нашето се е метнало на таткото, к/о на тия години още на моменти трудно си овладява енергията, незная какво ме чака.  Laughing Laughing

# 646
Леле, тук много бързо се развивала темичката, много се радвам Simple Smile Аз да споделя за моите кг - вече са +5....не че са много, но не знам как успях да ги кача, храня се точно както преди, не прекалявам с нищо вредно, гледам да се движа....Е, вече не тичам в парка и не ходя на фитнес, но както и да е, то е въпрос на организъм понякога. Иначе в кв.Хладилника има Център за съвременни родители, не съм ходила все още, но там имат йога, гимнастика и всякакви видове занимания. Лошото е, че йогата е в работно време, от 17 вечерта, но пък е доста по-евтино от всички други места в София, които намерих. Иначе аз ходя в Янтра, кв.Изгрев, но не съм от най-редовните. А гимнастика знам, че ще има в НСА от тази седмица. Иначе аз лично си свалих от един торент сайт 2 видео файла - гимнастика за бременни, и са доста хубави. Много е важно движението, не само за да не се качат прекалено много килограми, ами и после да е по-лесно самото раждане. Казват, че йогата помагала....Надявам се да е така Simple Smile
Аз ходя в Центъра за съвременни родители и съм много доволна. Тъй като работя, посещавам 2 пъти седмично гимнастиката, която е от 18 часа. Като изляза в болничен по-нататък, мисля да ходя на йогата от 17. Иначе има занимания и през деня. Хубавото на Центъра е, че има лекции, структурирани в различни по дължина програми. Правят и индивидуални програми, аз вече ходих на 3 лекции и бях сама, тъй като ми е удобно по-късно вечер. Имат акушерка, с която се прави практикум за раждането по-нататък.

# 647
Нищо не съм купувала, а на бабите поръчах да изчакат поне 7, 8-ми месец и тогава да започнат да плетат.
Относно количките само ги разглеждам и една приятелка с опит ми помага. Каза ми че колички с 3 колела не са стабилни, предимство е дръжката на количката да се мести, по-големите гуми са по стабилни и ако не я поръчвам от магазин да се пробва лесно ли се управлява колко е тежка + няколко килограма за бебето. За марка все още нищо не съм избрала.
Тези които са купили количките или са добре запознати с различните марки нека да изкажат и своите мнения.
Честит празник на всички. Нека да вярваме, винаги да се надяваме и да даряваме и получаваме много любов.

# 648
http://family-bg.com/prX_3781.htm
Ето тази е нашата количка,в жълто.Но ние,т.е.свеки я взе от Продавалника за 220 лв.Има си всичко необходимо,дръжката се регулира според желаната височина и посока.На мен ми хареса и мисля,че си струва,а  и всеки се съобразява с финансовите възможности. Peace

# 649
Да се отчета и аз с едно момиченце stork-girl Много не му вярвам на щъркела Mr. Green Отговаря си точно на седмиците, 350 гр, 25 см., имам вече и коластра.

# 650
  • до едно тепе
Честит имен ден на всички именници днес.  bouquet
Аз знам кога съм забременяла,защото на 12 ден имах голям фоликул.По принцип аз бях от тези с дълъг цикъл-45-60 дена.Засичала съм овулация на 28-29 ден,но е факт,че забременях когато си регулирах цикъла и хормоните ми се наместиха,а овулацията ми беше първата за 6 месеца(през тези месеци нямаше изобщо) и беше на 14-тия ден PeaceФакт е че всички сме различни.
Лек и прекрасен ден ви желая  bouquet

# 651
Здравейте,
май вече дойде време и аз да се разпиша в групата на Януарските майки.
На 34 години съм с  термин около 16 януари,  с второ детенце. Надявахме се много на момиченце , че вече си имаме един 6 годишен разбойник в къщи, но видеозонът е на друго мнение, така че за сега не съм склонна да му вярвам.Ще видим какво ще излезе , може да е някоя хитруша , дето добре се крие.
Ще се опитвам да следя актуалните проблеми, които разисквате  и да се включвам в частта където имам опит,но като към на пълен работен ден и вечер не ми остава сила след като се оправя с детето и  домакинството за компа.
Честито на всички именници!  bouquet

# 652
Честит имен ден на всички с името Вяра, Надежда и Любов!
Честит празник на всички софиянци!     Добре дошла на dessyda,лека и безпроблемна бременност.  Hug     Оттърване няма от моите гъби...аман:(   

# 653
Ние пък сме си харесали Виктория 2011 на кенгоро: http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=217 ,но след известно обикаляне ни предложиха и на Бертони фюжън,която е 1:1 с Викторията с някакви минимални разлики: http://www.bertoni-eu.com/bg/products/strollers/baby%20strollers … BA%D0%B0%20fusion единствената разлика беше,че бертонито е 210 лв а викторията е 300 може ли някой да ме посъветва какво да правим и коя да изберем?

# 654
  • Габрово
и двете ми деца станаха от еднократен за месеца секс  Mr. Green

И при мен така  Whistling. Чак не ми се вярваше. Второто го майсторихме 2 год и 10 мес., като е имало и бурни месеци, но взе че и то стана от един път Mr. Green.

Вчера бях на втора ФМ. Всичко било наред, бебе, плацента, води. Пол - уж потвърден - женски.
Док не беше много подробен в обясненията си. Бебето било 500 гр, голямо вървяло, но аз малко се съмнявам в абсолютната точност на тези измервания.

Честит празник на всички именници и софиянци    bouquet.  

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 16:21 от ivap

# 655
и двете ми деца станаха от еднократен за месеца секс  Mr. Green

И при мен така  Whistling. Чак не ми се вярваше. Второто го майсторихме 2 год и 10 мес., като е имало и бурни месеци, но взе че и то стана от един път Mr. Green.

Вчера бях на втора ФМ. Всичко било наред, бебе, плацента, води. Пол - уж потвърден - женски.
Док не беше много подробен в обясненията си. Бебето било 500 гр, голямо вървяло, но аз малко се съмнявам в абсолютната точност на тези измервания.

Честит празник на всички именници и софиянци    bouquet.  
аз когато ходих на 4д и попитах може ли да определи колко см е и колко тежи и д-р Малинова ми каза: докато не се роди бебето никой,нищо не може да определи,това което ти казват на ЖК е от разни статистики на други бебета,родили се преждевременно или починали бебета родили се в този период,но не може точно да се определи кг и см

# 656
Здравейте на всички, не съм писала от няколко дни, но то първи учебен ден, после домашни и така, даже още не сме приключили с домашното по математика  Laughing
Относно забременяването, ами момичета радвайте се , че не знаете кога сте забременели и е станало от раз или "без да искате". Аз също 4 години ми трябваха, за да стигна до лентичката, но съм благодарна, че не се наложиха и по-големи интервенции....
Относно количката окончателно се спряхме на Бейби дизайн http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/24013 направо се влюбих в нея. Бях харесала и Чиполино Перфекта и Бертони Фюжън, но като ги видях на живо и останах разочарована  Sad
В понеделник съм на ЖК да видим как сме, вече нямам контракцийки, малко обаче ме зори ходенето и прибирането от у-ще и ще трябва да подкарвам колата, но ще видим.
Честит празник на всички празнуващи   bouquet

# 657
Честит празник на всички празнуващи днес, да са живи и здрави именниците!

Добре дошла на dessyda!

Честито и на всички, видели бебета, гащи и хубави мерки  Grinning

# 658
Здравейте!
Честито на днешните именници и софиянци  bouquet!
Мен ме лепна летен грип, добре че свекърите могат да вземат детето, че да не го заразя. А и не съм в състояние да се грижа адекватно за него сега! Tired

# 659
  • Западен парк
Здравейте!
Аз само набързо да се разпиша, че днес бях на ЖК. Бебето расте много добре, сърчицето му е станало още по-силно от предишния път, а аз съм качила 3 кг. от първи август до днес. Чудя се как така съм 52 кг., пък си влизам във всички дънки и блузи (без корема, разбира се!).
За ритането ниско долу ми казаха, че няма нищо притеснително. Когато го почувствам и ми е неприятно - да се разходя малко за да се позавърти бебока и да си премести крачетата на друго място. Утре или в други ден ще пробвам и ще ви пиша дали е така.
Лекарката каза, че искам-не искам от началото на ноември ме иска да не съм на работа. Шефа също дава зор да излизам в болничен. Особено пък последната седмица така ми изхвръкна корема, че дори и аз понякога започвам да смятам наново дали наистина съм в шести месец! Че както ме виждате такава кльощава изглежда като в осми! На мен обаче ми се работи! Не зная защо точно, работата си е същата, еднообразна и ритмично повтаряща се... обаче ми доставя страхотно удоволствие да включа машината сутрин и да натисна педала! Както е казал един умен мъж (мисля, че беше Марк Твен): "Направи от хобито си професия и няма да ти се наложи да "работиш" и един ден през живота си!"

Общи условия

Активация на акаунт