Хайд парк 7

• 101 789
  • 1 367
  •   1
Отговори
# 60
  • Някъде в България
Не, Вела, предвижда се въвеждането на целодневно обучение в цялата страна. При нас е въведено от миналата година в първи клас и тази година пак сме така. Децата ги водят сутрин в 7.30 и си ги прибират в 17.00. Доплаща се само обяда по 1 лв. на ден. Просто в София нямат ресурс/т.е. много ученици пък малка база/ и затова карат на полудневна/ и в повечето случаи на две смени/, но скоро се надявам да стане задължително. Много е добро за децата, пък е по-спокойно и на родителите.

# 61
  • Вън от пространство и време
А, и у големото село миналата година беше осигурено целодневното обучение за първокласниците, чиито родители желаят, поне за училищата около нас. И за втори съм го записала моя калпазанин за целодневно обучение. Само купонът за обяд при нас беше 2,40 лв, а сега се говори за 3 лв., ама още не е сигурно. Занималнята след обяд беше до 6 часа.

На две смени винаги се е учило в София. Аз от първи до 11 клас съм учила един срок първа, един срок втора смяна. Обаче не е имало нужда да ме водят и взимат от училище. Тогава децата ходеха с ключ на врата и се оправяха сами още от първи клас - където нямаше баби. Мен ме обгрижваше майка ми, защото си беше в къщи по повод раждането на сестра ми, но сестра ми си се оправяше сама още от първи клас. Все различни смени учехме, пък и аз бях вече в гимназията, когато тя тръгна на училище.

# 62
в училището където записах Алекс предучилищната е от 8,30 до 11,30 ч.Като за начало ме устройва,понеже не е ходил на детска,по цял ден май ще му дойде много.Има и занималня по желание.

# 63
ох, от днес имаме учченичка. чакам ги да дойдат в 9.30 и отиваме в даскалото. лелеееееееееееее, много се вълнувам, все едно аз тръгвам на училище. ще се замъкнем май всички, да правим калабалък Wink
после отиваме на пазар, пак кеф. не мога да отрека, че съм ужасно горда и възлагам големи надежди. детето е мнго красиво, специално...

# 64
  • София
А, и у големото село миналата година беше осигурено целодневното обучение за първокласниците, чиито родители желаят, поне за училищата около нас. И за втори съм го записала моя калпазанин за целодневно обучение. Само купонът за обяд при нас беше 2,40 лв, а сега се говори за 3 лв., ама още не е сигурно. Занималнята след обяд беше до 6 часа.

и при нас първи клас ще бъдем целодневно - от 8,10 до 18 ч., купонът до нова година ще е 1,50 лв., за след това не се знае, дали ще има финансиране  Peace

# 65
От вчера имаме задача да научим "Аз съм българче".Цялото стихотворение трябва да се научи до 15.ІХ.И тъй като времето е малко,  започнахме още на излизане от ДГ, вървим, аз казвам стихче, детето след мен  , но нещо  не ни се получава.
Тази сутрин със събуждането  го почнах.Съответно, знаете как започва стихотворението, поради което пак си имахме разни обяснения "по темата"

Ето няколко епизода от "репетициите ни" снощи и тази сутрин.

Детето:"Аз съм българче  и силна майка мене е родила".
Мамо, защо  майката е силна?
/Ха, сега, де/
Аз:Защото това е символ,  родината ни е силна, националността ни е силна, защото сме родени да сме силни и  да устояваме .
Детето:  За да се бием  ли?
Аз- Не  за да се  бием, а в  случай на  трудности да се  преборим с тях./Ми к, во да кажа  по  пътя  от ДГ до нас/

Детето:"Аз съм българче и силна майка мене е родила
с  хубост и...радост/тук ми става и тъжно и смешно- за хубост, хубост е, ама откъде тази  радост/
Аз: "Каква радост, по-нататък  е "с хубост и блага обилна..."

Тази сутрин
Детето:"Аз съм българче и силна майка мене е родила".На  това място се подсмихва  съучастнически и при думите "мене  е родила" ме посочва с пръстче.
Аз:/Сакън, да не остане детето излъгано или недоразбрало или живеещо в неведение бързам да прехвърля топката/"Ама ти нали знаеш, че не съм те родила.
Детето"Знам, беее, е, аз само така, наужким.И се хили.
И пак започва"Аз съм българче и мене ме е родила друга жена.А сега ще кажа стихотворение за майката"

И това докато се обличаме за  градина, чакаме майстор за бойлера и бабата,  да посрещне майстора.

Детето:Аз съм българче, обичам  сини планини, зелени.
Аз- "Наште планини, зелени"

Детето-Мамо, а планините не са ли  бели, нали като вали сняг са  бели, значи-  обичам  бели планини.
И това, при  положение, че преди 10 дни сме се върнали от планини-зе-ле-ниУффф.Как ли ще мине днес репетицията в ДГ и какво ли ще изтърси?

# 66
Не се оплаквай  Mr. Green В първи клас ми се падна стихчето за Партията - наша майка и аз ревах като хималайска мечка пред целия клас, че майка ми е Теодора, а партията хич не искам и дая знам коя е.... така и не се навих да го рецитирам стихчето, обаче другарката умря от смях и ми даде друго  bowuu

# 67
  майка ми е Теодора, а партията хич не искам и дая знам коя е....

Joy Joy Joy

# 68
  • София
при нас това с майката го бяха отрязали, чудя се дали така е по програма или направиха реверанс към моя син  newsm78

# 69
Аз пък категорично се противопоставям на ученето на стихотворения. В нас съм забранила на всички баби да ги учат да рецитират стихотворения, за градината го отминавам, все пак е едно стихотворение на година. Но в училище категорично ще се противопоставя на ученето наизуст на стихотворения. По-безсмислено занимание не мога да измисля.

# 70
  • София
зависи, Кудку - учене на изус и на сила е безмислено, синът ми също не обича, не съм го и насилвала, но ученето на стихчета може и да е на игра - щерката има железна памет, само като чуе нещо два пъти и вече го знае, така че е до дете, а големия така беше луднал по това "Аз съм българче", че го беше научил цялото само от репетициите в детската, без абсолютно никаква помощ от моя страна  Peace

Светкавица, учудвам се, че трябва да научите цялото стихотворение, обикновено се пада по едно стихче на дете  Thinking

# 71

Светкавица, учудвам се, че трябва да научите цялото стихотворение, обикновено се пада по едно стихче на дете  Thinking

Госпожата се е амбицирала да го вкарва в пътя, не го каза точно с тези думи, но...
това е другата тема.Така де, до 15 ІХ  трябва да го научим цялото стихотворение., да видим ще успеем ли

# 72
  • Вън от пространство и време
"Аз съм българче" го учат наизуст предполагам заради общонационална инициатива максимален брой деца едновременно да го кажат на 15 септември. Имаше такова нещо на последния учебен ден през юни. Рецитацията ще е в хор, споко.

# 73
ние днес ходихме до училището.Занесохме пръст за цветята и едно цвете в саксия за класната стая.Госпожата попита Алекс дали му хареса как е подредила и ако нещо не му хареса да го промени.С това окончателно го спечели Laughing.Разбрах,че в събота (нали е работен ден) ще ги водят в парка.Понеже на нас 90% от времето ни минава там,госпожата му обеща той да си набележи къде иска да ги заведе.Наш Алекс реши че ще я води да я черпи сок Joy.

# 74
абе, вие сте на далавера всъщност с целодневното - плащате само за осигурения иначе от тях обяд. аз правя обяд, а отделно плащам за занималня, защото училището е от 9 до 3 и половина, а и пауза на обяд има 1 час. ако не си стоиш вкъщи, не можеш без занималня. 90 процента от децата обаче са от 8 до 5, така че и за социализацията е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт