За тази Коледа със сигурност ще правя линцеровите сладки и ванилените рохлички, медена къщичка, меденките на Джули и дъщеря ми ме навива за бисквитките на Дядо Коледа. АКК тази година няма да има. Но пък сега събирам идеи за други неща, които не сме пробвали. Така че списъкът тепърва ще се развива.

Що се отнася до традициите. На Бъдни вечер е ясно: постни ястия, нечетен брой, задължителната постна питка с паричка, ошаф, мед с чесън и изобщо типичните за този празник неща. На Коледа - според настроението. Гледаме да редуваме - една година пуйка, друга - пълнено пиле. И разбира се, към тях задължително свинско със зеле, а дали ще е пържолки, ребърца или нещо друго, в ход решаваме. Естествено, има баклава. Плюс сладките, които направя. Общо-взето пак към традициите клоним. Повече фантазия и експерименти има на Нова година.

lulumba, страшна си, кога успя да ги пробваш. Радвам се, че са ви харесали. Аз имам още няколко скрити в метална кутия и мога да кажа, че сега седмица след приготвянето им са даже по-вкусни. Наистина са много подходящи към кафе или чай. Станаха любими на моите момчета (а те са доста капризни).
За Коледа и тук се пече пуйка, гъска или заек, със задушено кисело зеле и кнедли. Ние обикновено сме на обяд при свеки, та тя е главния готвач, аз само помагам:) Иначе редовно си правим капама - любимата на мъжа ми, но обикновено за Нова година или между празниците (зависи от работното ми време).
dion на 8-ма страница в тази тема е рецептата, иначе и в моята тема я има:)