Кюретаж и забременяване след това - 22

• 32 756
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
А каква е разликата между ПАП и ЦИН ?
 Интересно ми е, защото от аборта и аз имам/имах раничка. Не съм убедена обаче, дали лекарката е видяла правилно... Аз реших, че докато не родя няма да я правя нищо. Така препоръчват в темата за раничките...  Както и да е. Сега си чакам първи цикъл и да ходя да си направя цитонамазка, за да видя дали в крайна сметка имам ли, нямам ли раничка и какво ще я правя.

ПАП са ти резултатите от цитонамазката, а ЦИН от биопсия. Можеш да си поискаш и преглед с клопоскоп. Моят лекар ми каза, че по някога само клопоскопията различава нещата. Понеже мен ме лекуваха 2 пъти до сега от ранички и стигнах до 3-ти, но на 3-тият доки ми каза, че не е раничка и на клопоскопа ясно се виждало какво е. Тогава също ми обясни, че дори и при раничка се вижда по-добре и понякога може да се прецени по какъв начин да се лекува.

# 91
Благодаря за разяснението, Поли! Hug

# 92
zuzi_79,Doni M,благодаря много за милите думи!
Днес отново минах през 2 прегледа. Rolling EyesПървият лекар ми даде хапчета за предизвикване на медикаментозен аборт-в случая за изхвърляне на остатъците от бременността.Но не ми даде 100% гаранция ,че всичко ще бъде наред и няма да се наложи по-късно отново абразио.
Вторият ми препоръча категорично кюретаж,защото имало прекалено много материи (вкл и плодния сак) в матката,които едва ли ще се изчистят с медикаменти.
Вече трябва да взема решение,защото искам час по-скоро "на чисто"да започна да си мечтая за бебе  Simple Smile

# 93
Здравейте,
Поли, аз също съм с тип 31, доказано с днк тест (HPV), имала съм преди и кондиломи, което ми говори, че и някой от нискорисковите типове на вируса съм имала, но не знам защо на теста не излезе. На два пъти съм имала пап 3а, и е следвала (след колпоскопия) една манипулация с горене на петната с предраковите клетки, на която й забравих името, но предполагам, че и на теб това ще правят. При мен не беше болезнено, но пък отдавна не съм правила цитонамазка и не си представям какво ще излезе от торбата тоя път Simple Smile Shocked
Данип, не зная какъв съвет да ти дам, можеби не пречи нищо да пробваш с хаповете и ако не стане, да се подложиш на абразио? Предполагам, че чакането те убива, много е мъчно, и искаш просто да приключиш..и аз бях толкова стресирана в болницата, чакайки да ме вземат, самата процедура се оказа абсолютно безболезнена (с упойката), но фактът , че са ти отишли и мечтите и бебо и всичко, много е гадно..тук всички са го минали, но аз се мъча да съм позитивна и смело напред..
Днес бях на зъбар и аз. Имам си някакви болки (вероятно пулпит) и с месеци не беше ясно какво е, после забременях и така. Сега поне си викам да оправя зъби, едно друго, да пробвам после на чисто.
Хайде хубава вечер от мен, и ще е супер скоро всички да се пренесем към отчетните, макар че да ви кажа честно, аз не бих бързала с писане в тях при следваща бременност Simple Smile Embarassed

# 94
  • Пловдив
danip link, много кофти положение  Confused Ей, това нещо винаги съм го мразела. Затова и съм се закотвила при моя док В такива случаи ти се обясняват различните варианти и накрая док  редно да каже кой има повече предимства и е по-добър. В повечето случаи смятам, че не ние трябва да взимаме решенията като цяло, защото нито сме с мед. образование, нито имаме някакъв опит при първоначално сблъсване с подобни проблеми. По тази причина според мен намери трети лекар, който да ти обясни предимства и недостатъци и да ти изложи аргументи защо едното е за предпочитане от другото. Както се казва човек трябва да вземе информирано решение.

Извинете ме за това лирично отклонение, но и аз съм се сблъсвала с подобни неща и честно казано се дразня.  ooooh!

# 95
Аз не разбирам защо е това мъчение... хапчета, ама дали ще стане, ама абразио, ама това, ама онова. Защо лекарите трябва да ни мъчат така  Sad Самият факт, че губиш един живот /а понякога и два/ е достатъчно тежък, за да ни натоварват и със допълнителни тревоги на главата. Радвам се, че при мен преди нещата се развиха много бързо и нямах време за размисли. Иначе ако ми бяха казали да отида след няколко дни... нямаше да издържа психически.
 А как ли процедират в другите държави в такива случаи? Някой знае ли?

# 96
Дните до абразио са ...мамата си джаса , на мен на 09.09 ми казаха, че трябва да ми се направи, а утре отивам, защото тогава моята лекарка може, не исках да отида и , който ме хване.. да ме "оправи" Shocked
Така, че стискайте ми палци утре да мине и да замине, и като се събудя да си ходя у дома, че като знам как ще съм в една стая с такива, дето си ги правят по желание тези аборти, може да си взема в чантата една бухалка Grinning Joy Joy
Благодаря мацки!

# 97
  • София

А как ли процедират в другите държави в такива случаи? Някой знае ли?

До 12 г.с включително или изчакват сам да тръгне аборта или дават хапчета.
Аз имам вече един медикаментозен аборт,беше в 12 г.с, сакчето го изхвърлих около 5-6-7 часа след като изпих първото хапче, адски беше болезнено,дни наред,повече от 20 кървях а болките бяха неописуеми,никакви обезболяващи не ми помагаха,бяха като на кризи-по 7-8-9 часа на ден без ниакаква почивка зверски,кански болки.

# 98
[quote author=magnet_for_happiness link=topic=608711.msg19715242#msg19715242

До 12 г.с включително или изчакват сам да тръгне аборта или дават хапчета.
Аз имам вече един медикаментозен аборт,беше в 12 г.с, сакчето го изхвърлих около 5-6-7 часа след като изпих първото хапче, адски беше болезнено,дни наред,повече от 20 кървях а болките бяха неописуеми,никакви обезболяващи не ми помагаха,бяха като на кризи-по 7-8-9 часа на ден без ниакаква почивка зверски,кански болки.
[/quote]

Това е ужасно! 12 седмица си е доста късно за изхвърляне на плода без кюретаж  Confused То верно, че е хубаво да се изчистиш сама, но не на тази цена  Rolling Eyes

# 99
Antonelly,стискам палци утре! HugА другите да стискат и за мен-в 8 отивам в клиниката и да се свършва.Така го реших.
Момичета,благодаря за подкрепата!Аз толкова лекарски мнения не очаквах да чуя,ама ей на....И сте прави разбира се-не стига че ти е гадно ,ами и те объркват с всичките "предложения и предположения".
Последният лекар днес беше възрастен -единственият ,който изказа съжаление за загубата ми и ме окуражи занапред!!!Други всички се държаха с мен като с поредния клиничен случай!! ooooh!Оставям се в неговите и в Божиите ръце! Praynig

# 100
  • София
danip, Antonelly,, кураж момичета.  Hug Hug
Antonelly, не е задължително, аз се паднах в стая с момичета, които изживяваха моя ужас, едно от тях преживяваше това за втори път.

# 101
danip, Antonelly,, кураж момичета.  Hug Hug
много сила и от мен Hug Hug Hug

# 102
Антонелко, Дани, стиснати са!

Аз в стаята бях точно 5 минути само с една жена, която беше точно в седмиците, в които и аз и точно поради причината, поради която и аз.

Всичко ще мине бързо, милички! Гушкам ви!  Confused

# 103
  • София
Добро утро, момичета.
Искам да ви почерпя, т.к. днес моето момченце има рожден ден, навършва 5г.
 Да ми е жив и здрав.

# 104
Деси, да ти е жив и здрав рожденника Simple Smile Винаги много да ви радва   bouquet
За стаята, аз бях с една жена с полипи, но в съседната и по целия коридор и навсякъде имаше бременни за задържане..не ми е било много гадно от тях, гледах да си мисля, че всичко с тях , а и с мен следващия път ще е ок..

Общи условия

Активация на акаунт