Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 6

• 57 630
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
2в1,страшна си!  Hug Как ме усети,че не съм го изгледала целия сериал.  Laughing Остават ми явно най-важните серии,но трябваше и да поспя малко снощи!А за Марк съм напълно съгласна....

# 196
Фенщината на Tuon  си има своите граници.  Laughing
В никакъв случай не бих си причинила на слуха "военен симфоничен оркестър" било то и корейския с наличието на Jun Ki.

В The Return of Iljimae наблягат повече на любовния сюжет и драмата, не, че липсваха в
Iljimae, но в този ми се сториха по-застъпени.Има доста забавни моменти,краят го бива. Идва като чудесно продължение на Iljimae и си заслужава.Незнам обаче какво е да се гледат двата един след друг.Аз имах пауза между двата и не сравнявах артистите.Jung Il Woo се справя добре и Той не ми липсваше (много).Всъщност не мисля, че може да има съпоставка между двата екипа.

# 197
rossonera, за 49 Days има доста противоречиви мнения и то най-вече за краят му. Лично на мен краят ми хареса, защото ми изглеждаше най-логичен, но ако ти решиш да изгледаш драмата сама ще си прецениш. "Небесните" истории не са прекалени, така че от тази гледна точка няма нужда да се притесняваш. На мен сериала ми хареса и то не само заради Jung Il Woo Wink.

За двете Илджимета не знам как ще ги възприемеш, ако ги гледаш едно след друго (макар, че аз направих точно така Crazy). Историята е една и съща, но е разказана по доста различен начин. Всички са на мнение, че Lee Jun Ki е ненадминат в ролята на Илджиме, но за мен лично Jung Il Woo също се справи подобаващо. Не обичам да сравнявам и затова приемам двете истории като различни виждания на режисьори, сценаристи и изпълнители Peace.

Приключвам Queen of Reversals и въпреки малко повечкото серии смея да кажа, че сериалчето наистина е добро. Не тръгнах с големи очаквания, но останах приятно изненадана. Актьорите бяха добре подбрани и се справиха наистина отлично с ролите си. Може би, защото това не е тинейджърска история, лиготиите и тъпичките, леко простеещи и тъпчещи се безобразно с храна героини липсват, което си е едно голяяяяямо предимство. Е, има две-три "коконки", но дори и те се държат в границите на разумното Simple Smile

П.П. Докато се натуткам и Tuon ме изпревари, но както виждам и двете имаме сходно мнение  Hug

# 198
П.П. Докато се натуткам и Tuon ме изпревари, но както виждам и двете имаме сходно мнение  Hug

Предполагам, че си се заслушала в изпълнението на "военен симфоничен оркестър" Rolling Eyes
 Hug
И за мен двата сериала си бяха различни,носеха различно усещане,послания и показаха различни неща.Jung Il Woo вложи много в ролята си и представи различен образ от този на Jun Ki и аз не търсих никакви паралели между двамата. Важното е, че сериалите се ми доставиха удоволствие докато ги гледах.Някак си се допълват.
Обаче допускам грешка когато препоръчвам исторически сериали някак си забравям за The Return of Iljimae  Blush

# 199
  • MJF
2в1 , съвпадат ни мненията за Queen of Reversals.
Хм откакто съм сред вас непрекъснато четейки се "бомбандирам" с исторически кор. сериали но за сега не поддавам  Laughing. Ще видя до кога. Остава си за сега само текущия , първи ми The Princess' Man,  Joy който евентуално довечера ще гледам  Joy

Аз пък след вчерашния ми сряда/вторник  Laughing, реших да пробвам нещо кратко японско. Набързо избрах Nagareboshi / Shooting Star 2010. Обаче пак трагедии нацелих. Хич не ми върви с японската киноиндустрия-нито мелодрами нито екшъни, фентъзи, ужаси харесвам, още повече тийн псевдодрами. Съответно остават единици нещата за гледане. 

# 200
Tuon, така е и с моята фенщина. Тя има своите граничи при слушането на парчета на The TRAX в периода 2004-2006 г.

Благодаря за съветите и на двете. Реших, че (след като внимателно ви изчетох) ще продължа след Lee Jun Ki с версията на Iljimae с Jung Il Woo.

Мен до тук финалите на корейските сериали не ме изненадват изобщо и нямам проблем с тях. В смисъл - напълно логични са ми с оглед и на събитията в тях. Изчела съм доста разочароващи коментари от това, което много хора са видели в последната серия на The Snow Queen и най-вече в A Love to Kill. В тези драми аз пък изобщо не виждах как ще завършат нещата "по мед и масло". Е, в A Love to Kill се зачудих какво ще измислят за няколко минути и този финал в стил "Малката кибритопродавачка" ме учуди, но го приех.
Виж вече ако ми избият в някой сериал всички главни герои... тогава бих се зачудила и кой дявол ме е накарал изобщо да го гледам, но до тук нямам такива изстъпления. От розовите бози си очаквам - големите мехури, а от драмите - обрати.

6o6ul4o, изгледай 11-те серии на японския сериал Bara no nai Hanaya/ The Flower Shop Without Roses и ела да си поговорим. Японците имат много стойностни неща! Просто явно не си нацелила заглавия.

И за финал отново нещо музикално от мен (за да не изневерявам на стила си) в изпълнение на Chung Dong Ha и любимците от Boohwal.

Boohwal - Fairy Tale

# 201
6o6ul4o, аз май след като прочетох твоето мнение за сериала се навих да го гледам.За което ти благодаря  bouquet, защото иначе не се знае кога щях да го вредя в списъка Joy.

За японските, не знам какво си гледала от тях, но бих ти препоръчала Pride , Engine , Change , Sore wa, totsuzen, arashi no you ni , The Flower Shop Without Roses , Long Vacation. Последният не съм го гледала, но на няколко места четох добри отзиви, а и щом е с Кимура Такуя не се съмнявам в това.

Ха, учудващо rotfImbo rossonera те съветва същото като мен Joy. Дано не те подведем, защото ние с нея имаме изненадващо еднакви вкусове.

А за финалите, не че съм мазохист, но някои просто няма как да свършат "и заживели щастливо до края на дните си" yes.

# 202
  • София
   Аз два дни нищо не съм гледала, внука си предяви правата върху лаптопа и на моя комп нищо не върви, то едва зарежда страниците, камо ли да тръгне нещо.

# 203
Тайна, май е време да си поискаш от Дядо Коледа нов компютър  Hug.

# 204
  • София
Тайна, май е време да си поискаш от Дядо Коледа нов компютър  Hug.

Няма Дядо Коледа за мен  Joy. Един керамичен тиган си поисках за рождения ден, домашните ме обявиха за луда  Wink!

# 205
  • MJF
Мм чудесно rossonera и  2в1. Разгледах предложенията. Само Pride съм гледала. Ще ги изгледам задължително.   bouquet

# 206
Ха, учудващо rotfImbo rossonera те съветва същото като мен Joy. Дано не те подведем, защото ние с нея имаме изненадващо еднакви вкусове.

Laughing Факт, факт. Мислим еднакво, което на мен ми е много забавно.

6o6ul4o, днес вече е време за Protect the Boss.  Grinning Видях току-що програмата на SBS, новата 13-та серия ще се излъчи. Започва след 20 мин.

Време е за JaeJoong.

# 207
Да си призная и как ми попариха фенщината японците.
Става въпрос за Gantz.Чета резюмето и  Grinning да ще ми хареса + това на лице са Ken'ichi Matsuyama и Kazunari Ninomiya.Обаче се оказа, че целият филм се гледа с една мисъл "кой болен мозък е измислил това",а при това има и втора част.
Ако някой реши да го гледа е на негова отговорност.

Long Vacation е японската версия на "Приятели" при това е и по-кратка,по-забавна и с по-симпатични артисти.

Тайна не си само ти.Аз си поисках речник, но намерих бележка, че бил твърде скъп.

rossonera, тъкмо свикнах с аватара и хоп нов и го слагаш с все по-убийствен поглед.

# 208
  • София
  Tuon,моята щерка е от поколението на НЕчетящите книги, ако и поискам книга, ще се чуди за какво ми е, нали всичко имало в нета. ooooh!

# 209
rossonera, тъкмо свикнах с аватара и хоп нов и го слагаш с все по-убийствен поглед.

Нали?  Hug Аз сега ще си пусна отново 6-ти епизод на Pasta, ти ме подсети, а и всеки път и аз придобивам това изражение на лицето, когато гледам точно този откъс. Много ми е любим и един ден си направих тези скрийншотове.

Появи се онази новина преди месец, че "уж" преговарял за нова драма - Full House 2, но нищо повече. Всеки ден следя в интернет къде и какво прави. Днес е публикувал на стената си в Twitter - "Мисля, мисля, мисля". Кой знае, може и да го измисли.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт