ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 953
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
The Baroness, доколкото знам, в този тип режими не се броят калории, поне не отначало. Започваш да ядеш правилните храни и да избягваш неправилните, ядеш, когато си гладна и докато се заситиш, и следиш резултатите. Характерно е, че по-бързо се забелязва промяна в обиколките отколкото в килограмите. Ако много дълго се задържиш на едни килограми, а имаш още за сваляне, тогава има смисъл да започнеш да броиш калориите - при някои това помага да тръгнат надолу. Но по начало предимството на този начин на хранене (защото това не е диета за кратко време, а е начин на живот) е свободата от броене на калории.

Mamacita Bandida, и аз я видях новата пирамида, но ми се струва, че ги е дал малко неясно нещата - казва, че с тази подредба на "етажите" има предвид, че най-много калории трябва да идват от месото. Но човек се обърква, на пръв поглед изглежда, че месото трябва да бъде в най-голямо количество, повече от зеленчуците, което е абсурд и самият той го потвърждава. Но е хубаво, че е обяснил подробно концепцията на пирамидата Simple Smile

# 496
  • София
Cioccolata, мерси  Hug
Аз от много време съм в застой, почти година - около 3 кг искам да сваля, последните, и не успявам с нито 1 режим  Cry От 2-3 месеца се опитвам по Зоната, там всичко се смята и тегли и пак успявам най-много 1 килце да сваля, което се връща в мига, в който прегреша с непозволена храна и после пак всичко отначало  Crazy  Та затова съм предпазлива и не знам как ще стане без мерене  Whistling

# 497
Момичета, минавам да ви благодаря пак за съветите срещу главобола!   bouquet Днес се събудих нов човек. Няма такива екстри вече!  Grinning Само че май ще трябва да ям по-редовничко.
Аз имам да питам пак нещо!  Laughing
Плодовете съм ги свела до 2 на ден, ама обикновенно ги ям вечер. Това проблем ли е? И млечни хапвам, но и те гледам да са 1-2 на ден.  Wink А зеленчуците трябва ли да ги ограничавам? Защото май те са ми основната храна и ако трябва да ги намаля, ще ходя като гладно куче по улиците!  Joy Може ли да ви помоля да напишете по едно дневно меню всяка, за да се ориентирам вие какво ядете!  Hug
Иначе и аз четох, че първите четири седмици се яде режимно,  hahaha но на корем и след това се напасват калориите. Аз се опитвам така да правя, ама май се бях поизпуснала и ядеях много малко. За това от днес поправям грешката!  Mr. Green  И между другото забелязвам, че дрехите започвам да ми стават широки, макар че на кила не дърпам така бързо!  Crazy

# 498
Съвсем наскоро във форума на Марк четох въпрос, подобен на твоя за плодовете, а може и същият да беше - има ли значение кога се ядат през деня. Отговориха, че нямало. Аз лично съм свикнала от над 10 години вече да ям плод на закуска, а преди имах навика да хапвам и към 10 и/или 17 ч., но сега се стремя да се придържам само към 1 плод на ден - сутрин.

Зеленчуците не мисля, че трябва да ги ограничаваш. Примерното меню, което Марк дава, е яйца и кафе със сметана на закуска, на обяд голяма салата с някаква мръвка вътре, на вечеря пак мръвка и задушени зеленчуци. За междинно хранене мисля, че беше посочил бадемите, но може да бъде просто плод или пък варено яйце, зеленчук - каквото имаш под ръка.

(разбира се, всичко това е по Марк Сисън, а има и други автори и схващания Embarassed)

Една забележка за бадемите и другите ядки - полезни са от гледна точка на съдържание на белтъчини и фибри, но освен полезните омега-3, много от тях съдържат и много омега-6, които действат възпалително на организма. Затова е хубаво да не се прекалява с ядките Embarassed

# 499
Ей сладурки,

Първо да се похваля. Още съм добра, усмихната, мила и ведра. 0 изядени или обезкостени човека. Трябва да дигнат паметник на тази диета!  Mr. Green

За днес няма минуси, но предвид, че утре най-после ми идва, си е напълно в реда на нещата. Преди дори не само задържах, а качвах по 1 кг, така че съм абсолютно happy.

The Baroness, влез в спайдър форумите. Там има раздел за дневници, където хората си водят записки какво са яли и какво са тренирали. Също имат и много рецепти, ако си по-креативен човек, че да си ги правиш. Аз лично в кухнята мога да правя само крем карамел и пожари.  Mr. Green Също така се свиква на този режим 1-2 седмици, а после си броиш калориите, за да видиш кое колко процента ти е. Ще се удивиш, когато веднъж почнеш да го правиш, че има много неща, които не си забелязвала, а са си казвали думата. Лъжица зехтин повече или парче сирене повече. Забавно е. Все едно изведнъж ти отварят очите кое как е било Simple Smile

Jana Ina, по принцип плодовете не били препоръчителни, но да си гледат работата. Ако тренираш, яж ги сутрин след тренировката. Вечер мн ще ти тормозят организма. Също така не ги яж като десерт, а някое самостоятелно ядене през деня, че иначе става каша.

Такам, понеже имам енергия за 10-тима (нямам идея как се получава!), отивам да направя няколко упражнения. Да видим колко време гиричките и топката ще останат без прах.  Mr. Green

Живанк@, ако ти е трудно на английски, две-три страници назад съм оставила таблица на бг. Аз лично ползвам нея, че нямам нерви да разучавам сайтове. Ако толкова държиш да е сайт, има български такъв : (*който по някаква причина ми излиза след като е постнато като Save Darina... ) Ще го напиша на бг, а ти ще си го напишеш на латиница, за да не ми го обърква: ввв.калориенбаланс.ком

# 500
...Живанк@, ако ти е трудно на английски, две-три страници назад съм оставила таблица на бг. Аз лично ползвам нея, че нямам нерви да разучавам сайтове. Ако толкова държиш да е сайт, има български такъв : (*който по някаква причина ми излиза след като е постнато като Save Darina... ) Ще го напиша на бг, а ти ще си го напишеш на латиница, за да не ми го обърква: ввв.калориенбаланс.ком

А, супер! Мерси много.Табличката е супер.Почнах вече да въвеждам в нея менюто си за днес  PeaceМожете ли да ми кажете, понеже нямам везна, колко горе долу тежат 2 домата и 1/2 краставица.

# 501

на касовата бележка не пише ли  Flutter

# 502
Сигурно е пишело , когато съм ги купувала  Laughing Точно си мислех, че занапред ще следя касовите бележки, но за днес се чудех newsm78 И както излиза по таблицата ям малко.Като съотношение храните ги докарвам, но трябва да увелича калориите с около 400  ooooh!

# 503

Jana Ina, по принцип плодовете не били препоръчителни, но да си гледат работата. Ако тренираш, яж ги сутрин след тренировката. Вечер мн ще ти тормозят организма. Също така не ги яж като десерт, а някое самостоятелно ядене през деня, че иначе става каша.

Ами аз ги ям вечер, за да не ми стане лошо и за да не ме боли глава на другата сутрин. Т.е. малко захар за през нощта, че на другия ден да не съм парцал.  Mr. Green  Опитах без тях, но не става! И за сега май така ще карам. Иначе си ги хапвам отделно, т.е. 3-4 часа след вечеря. Аз съм с ир и предполагам, че като се подобри положнието, главоболът ще изчезне. Но явно с толкова ниска захар сутрин правя хипогликемии и за това трябва да хапвам нещо преди лягане...
Между другото ми се струва, че авторите много спорят за плодовете и млечените. Примерно палео-поддръжниците не ограничават приема на плодове, а други автори ги ограничават, трети пък напълно ги изключват. Същото гледам и при млечните...  Peace Явно всеки организъм различно реагира.  Wink
И все пак може ли да споменете какви причини може да има, когато не се свалят кила, а човек е много стриктен?  newsm78 Сигурна съм, че сте го дискутирали, но аз като новобранец не мога да смогна да изчета старите теми, всичките блогове, които ми препоръчахте и всичките форуми, които се намират на първа страница! Така ще простете ми  Hug и ми дайте малко сдъфкана информацийка моля ви!   bouquet

# 504

като ядеш плодове не си в категорията 'много стриктен'
тегло се сваля, когато тялото е в кетоза

и теорията за хипогликемията, ниската кръвна захар и плодовете
не ти е вярна, но да дойде някой научно да го обясни  Peace

за млякото любимата си статия ако искаш ще ти пусна,
ама да не досаждам и да не я натрапвам,
че все до нея стигам като някой спомене 'млечни'   Blush

# 505
Jana Ina,
41.   Защо плодовете трябва да се ядат само сутрин или до обяд?

При спазване на режим за намаляне на мазнините всички източници на захар трябва да се концентрират в активната част на деня.

Не знам как стои с въпроса за ниската кръвна захар, но някъде из форумите бях чела, че трябва просто да учеличиш процента мазнини, за да не ти се налага да пиеш колички или да хапваш нещо сладко. Дано се намеси някой по-запознат.

43.   Защо кисело мляко, а не прясно?

Прясното мляко е чудесна храна след тренировка, но високото съдържание на бързи захари (лактоза) го прави неподходящо за целодневна употреба. При киселото мляко в следствие на ферментацията захарите са значително по-малко, а калцият и пробиотиците подпомагат отслабването. Някои хора установяват че губят тегло по-лесно след като изключат млечните.

Аз без сирене и кисело  мляко не мога да живея и не ми и вредят, но прясното ме прави ленива, а и наистина явно си е някакво странно правило. Както, че в зехтина не се пържи или готви, защото, когато премине термична обработка, ставал канцерогенен  newsm78

A защо човек не сваля може да има няколко причини:
1) Не ядеш достатъчно калории. Трябва да си сметнеш от колко калроии имаш нужда дневно. От тях вадиш от 200 до 500, за да си в калориен дефицит. Ако са повече от 500, тялото ти решава, че ти искаш да се самоубиваш и ти прави бойкот. И на челна стойка да застанеш, няма да сваля, защото ще пести за всички гладни дни, които ще го мъчиш.

2) Приемаш твърде много калории. Пак е свързано със сметки

3) Задържаш вода. Ядеш много сол и т.н

4) Мускулите тежат повече от мазнините. Ако тренираш активно, мускулите увеличават масата си. Това е страхотно. Ти ще получиш едно изваяно тяло.

5) Ако изведнъж си в плато. Дай време на тялото си. Може да поразместиш храната, за да активизираш малко. Можеш и да си преизчислиш калроиите. На 90кг ядеш едни, на 80 други, на 70 трети Simple Smile

Затова си виж калориите и не е важно колко ще тежиш накрая, а как ще изглеждаш. Има огромна разлика между 60 кила отпуснатост и 60 кила стегната жена  Hug

Herzen
, може ли да оставиш линк към тази статия, понеже ми стана интересно. Благодаря ти предварително   bouquet

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 16:24 от Moirae

# 506

Млякото - смъртоносната отрова

http://healtheworld-ts.blogspot.com/2009/09/blog-post_6804.html

след това интервю вече не усещам блаженството от разтопения кашкавал  Flutter

# 507

не ти е вярна, но да дойде някой научно да го обясни  Peace

Може ли малко по-подробно?  Laughing Ще се радвам, ако дадеш малко повече инфо!   bouquet

Moirae,   bouquet . Аз от млечните ям кисело мляко, сирене, кашкавал и моцарела. Другите не ги обичам. Като се замисля и тези ги ям един път на ден, рядко два пъти, но тогава две различни храни.  Peace

# 508

ако можех, още първия път щях да го обясня
Moirae хубаво ти е написала, че с мазна закуска
изобщо ще забравиш какво е хипогликемия

имам висок инсулин и наследствена предразположеност към диабет
та знам какво ти се случва около 11 часа сутрин...
най-добрата ми закуска е 2 яйца и 30гр масло

дай време на тялото ти да свикне с режима  Peace

# 509

не ти е вярна, но да дойде някой научно да го обясни  Peace

Може ли малко по-подробно?  Laughing Ще се радвам, ако дадеш малко повече инфо!   bouquet

Ядеш плод- тялото регистрира захар, произвежда инсулин и може да свали повече отколкото трябва кръвната захар. По принцип не ти трябва много кръвна захар- тялото се грижи да е стабилна. Някои мозъчни клетки имат нужда от глюкоза, но е толкова малко, че може да си я набавиш или генерираш лесно дори и без плод.

На теория плодът вечер би трябвало до сутринта да няма много ефект върху кръвната захар.

Освен това с тази диета плюс спорт тялото ще придобие "метаболитна гъвкавост", тоест ще може да гори и глюкоза, и кетонни тела в различно време, без да има неприятни усещания. Първо, без въглехидрати няма да има пик на инсулин и после падане на кръвна захар; второ, дори да падне, тялото ще привключи на друг източник на енергия и няма да изпита слабост.

Общи условия

Активация на акаунт