Подсъзнанието може всичко 44 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 60 480
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Не ми пречи никак някой да се хвали с каквото и да е, винаги се радвам. Даже да не ми се вярват някои неща, ще се направя, че вярвам безпрекословно Wink Ако лъжат си е за тяхна сметка. Щом някой е доволен и иска да ми се похвали, никога няма да му разваля удоволствието.
Какво лошо има ако отвътре на някой му идва, да се похвали.
Изключвам случаите, когато някой настъпва друг по болни теми с имане и нямане Naughty

# 391
Dess, на-умствено си ги благославям.

# 392
Desss  Hug

Изключвам случаите, когато някой настъпва друг по болни теми с имане и нямане Naughty

Точно за такова нещо става дума! Peace

Щастлива съм, че ви имам момичета! Heart Eyes  bouquet

# 393
  • Tам през Атлантическия океан
.

Da ама има случаи когато хората и и дея си нямат че някоя тема за нас е болна  Wink та така че не винаги е умишлено  Wink

Като поприказваме с някой мн. от нещата които сме си ги мислели се оказват че не са така  Wink

Не ви ли се е случвало да засегнете някой неволно и да се чудите що ви се сърди , сигурно ви мисли за лош и т.н. а на вас и през акъла не ви е минало да го засегнете  Wink

Всичко е в нашите тикви  Mr. Green понякога трябва да се поставяме и в тиквата на другия Wink

# 394
... има случаи когато хората и идея си нямат че някоя тема за нас е болна Wink та така че не винаги е умишлено Wink

Аз мисля, че не е редно скъпите придобивки и финансите да бъдат преобладаващи теми на разговор м/у приятели. Какво приятелство би могло да бъде онова, в което постоянно се сравнява кой какво има? Ако наистина ти e скъп даден човек, той продължава да ти е скъп, без значение в какво материално състояние е в момента.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 10:47 от krem-karamel

# 395

Аз мисля, че не е редно скъпите придобивки и финансите да бъдат преобладаващи теми на разговор м/у приятели. Какво приятелство би могло да бъде онова, в което постоянно се сравнява кой какво има? Ако наистина ти скъп даден човек, той продължава да ти е скъп, без значение в какво материално състояние е в момента.

Ти мислиш така , други иначе  Wink различни сме  Grinning
  Ако някой ти е приятел ще му кажеш това че не ти е приятна еди коя си тема и готово  Grinning  Не всички са екстрасенси като нас тук   Mr. Green

# 396
  • Шотландия
Привет! Hug

Искам да попитам някой от вас имал ли е контакт с подобен тип хора - имам приятелка, която имаше доста проблеми, и на която винаги съм помагала с каквото мога. Когато беше изпаднала в този низ от проблеми, постоянно ми се обаждаше и ми се оплакваше, Винаги съм я изслушвала търпеливо и давала съвет, ако мога. Сега тя е малко по-добре, и в такива моменти, когато се почувства по-добре, някак си започва да се държи високомерно с мен, да се хвали, започва да ми говори за мои проблеми, които на мен не ми е приятно да връщам отново в съзнанието си, като че ли и се ще и аз да имам някакви несгоди, за да съм като нея едва ли не.....Ох, трудно е да го обясня, но дано някой ме разбере...Но след контакт с тази приятелка, се чувствам много изцедена, боли ме глава и ми е някак некомфортно...

Чудя се как да постъпя?
Винаги, когато не ми харесва насоката на някой разговор, в който участвам, я променям. Вече не участвам в разговори, в които не се чувствам добре.  Laughing

Ако това е моя близка приятелка, която ме познава - направо й казвам:. Този разговор ме кара да се чувствам еди-как си, може ли да сменим темата?

Ако не ми е близка приятелка, първо се опитвам деликатно и незабелязано да изместя темата. Ако човекът упорито се върне на нея, казвам "Извинявай, не ми е приятна тази тема, имаш ли нещо против да я сменим? Хайде да говорим за...." Ако и това не помогне, напускам. В зависимост от това, с кого е разговорът - отивам до тоалетната, заигравам се с телефона си, припомням си, че имам нещо много важно да правя... "Олеле, съвсем забравих, че..." "Голяма съм гъска, трябваше да... извинявай, трябва да тичам..." и т.н.

Като цяло, ако някой упорито води с мен разговори, при които не се чувствам добре, не се срещам повече с такъв човек.  

Но трябва да се има предвид и другата страна на въпроса - аз самата не водя разговори, в които да се надскачам с някого на тема "аз какво имам, ти какво имаш/ нямаш". Ако някой си е купил нещо ново, радвам се за него, моите приятели също се радват на моите придобивки... състезания за придобивки не са ми интересни, хората имат други ценности, материалните придобивки са играчките, с които се забавляваме, не повече. Ако не се забавляваме, значи те са ни завладяли и ни управляват, а не ние - тях.

Понеже спомена, че те боли глава и не се чувстваш добре след разговор с нея -това навежда на "източване на енергия".  Ако се интересуваш от това, прочети за Преодоляването на борбата за енергия и за "властните драми" - от Джеймс Редфийлд.

# 397
  • София-в сърцата на моите деца
Това,че някой има нещо повече от мен не ме кара да се чувствам нещастна или да завиждам! Не виждам полза от такива мисли..Имам позната ,която има къща с басейн,апартаменти , коли и...купища други придобивки , но ...няма какво да си кажем..Единственият разговор ,който водим е, аз й разправям къде съм пътувала, какво съм видяла, а тя ми се оплаква, как не може да насмогне със стригането на тревата или с почистването на къщата! Е, голямо удоволствие -нема що! Мисля,че съм по-щастлива с това ,което имам, отколкото с това, което нямам.! Peace

# 398
БЛАГОДАРЯ!  на всички още веднъж! Hug

*Мила* ще прочета това, което си ми пуснала, много ти благодаря за поста!

# 399
  • I want it all and I want it now.
Срещам се с хора само с ,който ми е приятно да общувам. Доставя ми удоволствие да ми споделят за успехите си. Никога не излизам с приятелка ,когато съм в депресия.Не желая да депресирам хората около мен. Предпочитам да си прекараме приятно този час или два в който сме излезли. Затова съм си подбрала и приятелите. Натоварващите познанства ги изтърпявам за малко. Но не излизам с такива хора. Достатъчно ми е стреса в работата и в живота за да се натоварвам излишно и с ненужни познанства.  Peace Малко са ми приятелите ,но е истинско удоволствие да прекарам известно време с тях. Не им завиждам за успехите.Днес на тях ще им върви утре на мен. Всичките много ги обичам и заслужават напълно всеки успех. Simple Smile

# 400
Xубавите хора са си такива и с много пари, и без. Или поне тези, които аз познавам.

# 401
Здравейте, мили и любими! Искам да споделя с вас една много хубава статия за молитвата - добре е да знаем основите на ползотворната молитва Hug -
"Молитвата като живец на вярата" :
http://www.monitor.bg/article?id=310130
А по темата, която повдигна Емили - имам такива приятели и мога да кажа само, че тяхното хвалене е симптом на голяма вътрешна неувереност и в следствие на това: голяма вътрешна неудовлетвореност. Не го правят с цел да наранят отсрещния, така че - Бог да им помага в техния път. Всеки живее в своя си филм. Усетих наскоро колко лечебно е хората, които са успешни и удовлетворени, да споделят непрекъснато своите преживявания и опитности. В мигове на слабост или вътрешни съмнения, радостта или успеха на другия често спасяват и дават зрънцето утеха, което ни е нужно. Хората сме родени да живеем заедно. Heart Eyes
Благословени събота и неделя, чудотворни феи! Hug

# 402
Успехите на другите трябва да ни стимулират и нахъсват  Wink към нашите си цели  Hug

Защо крием хубавото , защо трябва да се крие когато сме радостни , доволни  Crazy

Вместо да цъкаме може ди са кажем .... "искам и аз така"

После някой се обади в темата , що нищо не споделя за успехи и т.н  Sunglasses
Все повче четем как не се получава отколкото обратното  Crossing Arms 

А, да си кажа че и не виждам нищо лошо в това някой да ти звиди или пък ние да изпитаме това чуство  Wink за мен това е нормално но виждам че при други не е така  Wink

По-добре да ни завиждат отколкото да ни съжаляват  Wink ;
по-добре да имаме с какво да се похвалим а не с нещо да се оплакваме ....

Говори за щастие

Светът е достатъчно тъжен и без твоите неволи.
Пътищата не са само неравни и стръмни.
Вгледай се и виж къде твоят път е бил чист и гладък
и говори за това!
Дай отмора на изтерзания слух на Земята,
наранен от човешката скръб,
недоволство и болка...

ГОВОРИ ЗА ВЯРА!

На света му е къде по-леко
без твоето изречено невежество и съмнение.
Ако вярваш в Бога,
или в човека, или в себе си, кажи го.
Ако не вярваш,
скрий в мълчание своите мисли,
докато дойде вярата...

ГОВОРИ ЗА ЗДРАВЕ!

Непрекъснатото приказване
за неизлечими болести
е ненужно.
Не можеш да зарадваш никого,
когато му говориш за болката.
Кажи, че си добре
и че всичко ти е наред.
Бог ще чуе твоите думи и
ще ги превърне в истина...

Ела Уилър УИЛКОКС

Говори за Здраве,
говори за Вяра,
говори за Щастие...
И нека те изпълват дните ти
и осмислят Живота ти!

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 16:43 от Desss

# 403
Дессс, не е така. Не е хубаво да завиждаме, а трябва да се радваме за успехите на този някой, иначе това ни вреди на самите нас. Онова което така силно желаем се отдалечава...

# 404
    Е, аз не казвам че е нещо прекрасно   Mr. Green  .....ама не съм ангел случвало се е  Wink
и да такива чуства са за наша сметка  Wink та кака че ако ме сполети нещо такова невъзвишено  Mr. Green гледам да е за кратко  Grinning

п.п.
ае чаЛ за сега , че понижавам енергията тук с моята невъзвисеност  Wink

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 17:44 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт