Отговори
# 495
  • Варна
От вчера Преси нещо ми кашля, не често ама си кашля де. Водих я при лекарката- нищо била здрава. Някой да ми каже нещо за лека кашлица, някакво чайче или нещо такова, че не искам да се задълбочи. Аз покрай моята лекарка ще стана и аз педиатър като се налага все да се самообучавам.
Oпределено чайче от шипка или лайка( на Хип съм си взела аз).Капки ни бяха предписали Синекод-за деца са! Доволна съм останала от тях. И Д-р Михайлов разбира се - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2067#p57119 Simple Smile
Не съм ви чела, след малко сядам. Видях че Брикси има нужда от хелп и така....  Hug

# 496
Оле, цените не са ниски на сесиите, ама за апарат няма да стигнат, хехе.
Поне хубав такъв де. Иначе, си права, много неща в България са по-скъпи.
Специално за Икеа не съм гледала, за да сравня с тукашните.
Имат ли онлайн каталог?

Мишана, въх въх, страшни мерки. Мила май на 2 години беше толкова.  newsm78

Брикси, не знам. И Нико е хремав и с лека кашлица.
Аз му давам по 1-2 пъти дневно сироп, ама той е един лек бебешки, само за омекотяване на гърлото.
Нишесте не съм приготвяла. Бисквити му давам бебешки, купени обаче.
Домашни не съм правила скоро.

Днес направих сравнително добър шопинг, ама ме е яд че не си купих и едни обувки.
Мъжа ми къде с еобади, че не били яки, та се отказах. Утре пак ще ида.
Но тук цените са се качили, ама яко и то. Всичко е по-скъпо, и дрехи и обувки и храна.

# 497
Здравейте, Честит имен ден на всички, които празнуват! Честит празник столичанки!

брикси, моята лекарка ме посъветва Стодал да дам и не съжалявам. Хомеопатично е сиропчето, сладко е. Да ти кажа нишесте бебешко освен кисела май няма, защото никъде не съм виждала. Аз взех от обикновените без вкус и аромат, и му го правех с размачкан плод вътре. Хареса му много, но отдавна не съм правила. Както и бисквитки. По-лесно ми е да купя Blush

Мила, и аз така като послушам мъжа ми и после умирам от яд Crossing Arms Той не, че нещо разбира де, да се бърка само hahaha

Не съм, ей много е сладък Стоянчо, той и бузи направил едни големи Heart Eyes Ама нищо странно не намирам - моя пръска съзнателно като яде дребните кускусчета на Плазмон, после почва едно по едно да ги размазва с пръст, където са си полепнали и да се хили ooooh! Пък майка му да се чуди как да ги почисти - като сачми летят навсякъде hahaha

Аник, хейли, много неприятно, да се оправят бързичко сополанчетата. Heart Eyes Аник, юнак балкански си имаш, браво на момчето! За кърменето - случила съм на педи значи:) като бяхме при нея покрай дрискането на малкия, попита и се зарадва, че още кърмя. А на сестра ми, която отбива малката я посъветва да замразява кърмата, която цеди за облекчаване: "как ще хвърляш такова ценно нещо!" вика Laughing

илка, да си изпрося и аз Гараш'чето, please Blush

Лека вечер Hug

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 22:10 от bubolechence

# 498
Брикси, отскоро правя на Тони нишесте с бисквити, направо си става бисквитена тортичка Simple Smile Нишестето е чисто пшеничено, без аромати. Бисквитите са купешки. Тони би си облизал пръстите, ако можеше, много му харесва Simple Smile
Не съм, малкия е невероятен! С какъв характер обработва всяка хапка  Joy

# 499
Честито прохождане на Алекс на Нани! Hug
Орхид,супер е Евка! Party
Нашата кукла ходи на една ръка,ако я пусна без да се усети прави 4-5 крачки ,но усети ли се застава и ми търси ръцете ,просто не е готова ,страхува се и АЗ не я броя за проходила ...а вече ми се иска така както ходи Евка на Орхид безгрижно да си обикаля.
И ние започнахме с първа смяна и ставане в 6:30 ,добре че училището ни е на 5мин пеша ,че спим максимално.
Да се оплача Симона много крещи ,ако не стане на нейното или не й се даде нещо ,някакъв ужас ,гръмва ми главата .Има ли някой друг така ,дали е период?
В БГ е скъпо и тъпо ,макар че в София поне има хубави стоки ,но тук  Crossing Arms  Другата седмица отиваме 5дни на шопинг в Истанбул .Трябва да пазаря за дребната рокля и обувки в екрю за РД-то и мн други неща.С нетърпение чакам да си похапнем турски ястия.Сега търся хотел в района на  Синята джамия ,може и другаде де,ако някой знае да каже нещо добро .

Наде,Честит Имен Ден!
Цвети,важното е Мишелка  е добре!
Буболече ,до вторник съм на линия!

# 500
Да поздравя всички именници, които празнуват днеска!  Hug  bouquet

Пашик, Константин ми беше така цяло лято, като писнеше и улицата кънтеше, особено в Бг, народът по улиците се оглежда какво е туй дето пищи. Mr. Green ooooh! Ще мине, няма къде да ходи, ама докато премине ooooh!

Не съм, алеле при вас е весело Laughing Моичкият така прави позиви да повръща, ако нещо не му харесва, също и бута с ръце лъжичката и ако не реагирам бързо, после ела да видиш мазало. Mr. Green

Рор, я дай повече инфо, ползваш ли вече мляко за тази тортичка? Simple Smile

Брикси, аз нишесте все още не давам, освен като въведа млякото си мисля. Thinking

Аник, леле за кротичкия Ники ли говориш? Crossing Arms Направо не вярвам на очите, това кротко бебенце какъв е станал разбойник! Heart Eyes Hug

# 501
  • София
pashic, направо ми взе думите от клавиатурата!  Mr. Green Тъкво и за исках това да питем - и моята госпожица крещи ужасно силно, когато не е "на нейната" нещо... Какво ще ги правим с това тръшкане идея си нямам  ooooh! Калинчо изобщо не ми е бил такъв креслив и да демонстрира "характер" и съвсем не знам как да се държа с Мартина като прави така ooooh!
Саманта, готовият фондан го взех от магазинчето на ул.КАдемлия №6, не знам как се казва - в нет-а все така го цитират, посетих го по-миналата седмица да видя какво продават ... Количеството е колкото два пакета мокри кърпички на памперс долепени  (така ги измервам нещата - в бебешки единици Mr. Green) и цената е 19 лв. ... Казаха, че трайността му била 6 месеца и правя планове да ми стигне за 2 торти, ама да видим  newsm78 Иначе си правя от пудра захар и разни други работи, от които обаче не мога да открия глюкоза като сироп последно време и за това реших да си взема готова смес ... дано да е добра  newsm78

Бяхме днес в Джамбуре-то (което се четяло Джимбуриии, ама кй ще ти се криви пък толкоз  Mr. Green) Заниманието беше Музика, а темата Елвис  Peace Забавно беше, и Мартина се държа прекрасно  Heart Eyes Не й допадна много много да използва "инструменти", но за сметка на това си пееше постоянно детето и си танцуваше  Mr. Green Според мен много й хареса заниманието, защото като се прибрахме и сума си и време си пя  Joy Мога потвърдя, че пъвото посещение е безплатно и има примоция, ако искаш да продължиш - картата е 39 лв неограничен достъп 1 месец  Mr. Green Аз се прецаках малко, защото си взех карта и се записах за следващата седмица, но после като излязох отвън мъжът ми ме сюрпризира, че цяла седмица няма да го има и ще трябва да прибирам батенцето от училище, та няма да мога да ходя на занималня с бебето и ми изгоря 1 седмица така, абе здраве да е)))) Ама много е далече бееееееееее - от Младост до бул.България  ooooh!

# 502
  • София
Момичета, не съм си на моя компютър и нямам линка за Гараша. Опитах се да я издиря с Гугъл, но нещо не мога да я открия. Утре ще питам сестра ми, и тях ги зарибих с рецептата и често я правят. Като издиря рецептата направо тук ще ви я пусна, че небивал интерес предизвика. Но наистина е много бърза и лесна  Peace

Не съм,
много е сладък малкия.  Heart Eyes

А за фото-сесията ... аз принципно съм фен на снимките. Гледах го този сайт, който сте коментирали, ни никъде на открих цени  newsm78 Но пък разгледах галерията им и не ме впечатлиха  Naughty Голо бебе на изчистен фон винаги излиза сладко, готино и разтапящо. Още повече май са снимали 3-4 дечица, поне всичките ми изглеждат еднакви.  Thinking
Ние у дома често си подмятаме, че трябва да си направим една семейна фото-сесия, но да видим кога ще се наканим. Определено си струва да се откъснеш от сивото ежедневие за някой и друг час и да се усмихнеш пред професионалния обектив, за бъдещите поколения  Wink

# 503
Момичета, ей го мойто 'лапе до къде го докара. Показвам нагледен вариант:

http://www.facebook.com/photo.php?v=10150298266562087&notif_t=video_comment

Лурдес, за същото чааве говоря,  Mr. Green ама и сега да го видиш, пак няма да ми повярваш на приказките, дето ги пиша тук. За пред хората - най-мирното и послушно детИ, ама иначе... жална ми майка. Та, за тръшкането говорите. Ами пишете ни и нас там. Ако иска нещо, а аз съм го хванала за под ръцете и го отдалечавам, се извива като змийче и рита надолу с крака и крещи ли крещи. Едва го удържам (най-вече като го махам от копчето на компютъра или от някой шкаф). Явно е повсеместно разпространено това и дано е някой период, че ще ми побелее косата преждевременно.  Naughty  ooooh!

П.П. И едно заглавие за това тмичка: Октомврийчетата ни големи празнуват първите си дни рождени! (Оле, кратко, точно и ясно, като за теб! Wink )
Хайде, спокойна нощ! Simple Smile

Не знам дали ще имам възможност да пиша, та да честитя на всички предстоящи поводи, които ще изпусна. За рождените дни ще гледам да влизам!  Whistling

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 01:28 от Anik_bg

# 504
Рорр, аз също правя отдавна на Преси нишесте с бисквити, но онзи ден като си говорихме с тебе и ти ми казваш, че ще правиш за първи път и ще купиш бебешко нишесте, пък аз си правя някакво обикновено от магазина на биосет ванилия, обаче си има оцветители и т.н., та затова се зачудих какво е това бебешкото и реших да питам тук. Я кажи каква марка нишесте взе на Тони.
Да ви кажа взех сироп Стодал насвоя глава за кашлицата на Преси. Днес ще видим дали има ефект от него.
Мерси на хипото за информацията   bouquet
Лек ден на всички. Аз май ще отида на плаж за няколко часа, днес таткото почива и обеща да се грижи за малката. Така де и ние сме хора имаме нужда от няколко часа разнообразие.

# 505
Добро утро!
Тази сутрин Краси е пропуснала и ето кафето и почерпката са от мен:
Днес моята принцеса става на цели 11 месеца! Честито още и на Борис и Анна!Да са ни живи и здрави, да си купят скоро краченца и безаварийно припкане! Hug
Моето Яни от два дни е с гадни сополи и както и предположих- изби ни четвъртото зъбче горе вдясно. Ох дано вече се поускои и всичко да отшуми!
Стискам палци на всички болнички да оздравяват!
Аник - страхотни сте! Как само вече е стабилен - браво на момчето! Peace
Не съм - голям сладур е Стоян. Моята мома и тя така прави с храната  Joy
Оставям ви, че едно "ма-ма", "ма-ма" ме зове!  hahaha Peace

# 506
Лурдес, правя нишестето с вода и като се сгъсти, добавям няколко лъжички АМ.
Anik_bg, страхотен е малкия!
Брикси, не сме се разбрали за нишестето. Не съм имала предвид бебешко, че е специално за бебета, а обикновено - чисто нишесте без аромати на ванилия и т.н. Безвкусно е, просто пшеничено нишесте  Wink На Тони взех фамозната марка на ЦБА  Grinning тъй като бях в ЦБА, когато се сетих за нишестето Simple Smile

# 507
Добро утро!

Аз вместо да се оправям, по-зле ставам ooooh! . Кашлицата и хремата са ужасни от тази нощ!
Добре, че поне малечко е добре, пу-пу-пу! Praynig

Честити месечинки на сладките бебоци!
Полиглот, да ти е здрава и весела принцеската! А иначе, Краси отдавна не сервива кафе Naughty Peace

Не съм, уникално смешен е Стоян! Страхотни муцки Joy Joy

Ани, вие имате страхотен напредък! Симеон ако не се държи за мен не прави и крачка, днес даже падна и колата върху него Laughing . Добре, че често пада, та си пази главата Crazy

За фотосесия - ние май сме се спрели на Калина ме снима, защото там е най-евтино Thinking (60лв/15снимки + 3лв, ако си харесаш повече, 1.5ч снимане)

Орхи, ooooh! все забравям да ти кажа, че е страхотна сладка Евичка, разгледах и другите й клипчета и това с рапанчетата направо ме разби Heart Eyes Hug

Слънчева и приятна неделя ви желая!

# 508
  • Stavanger,Norway/ Varna
Едвам ви из4етох, не ми остава време напоследък. Утре сутрин рано, мъжо заминава уж само до петък, ама ми е едно такова свитооо. Не искам да го пускам. Та 6те излизам в болни4ни, добре 4е имаме супер ли4ен лекар и 6те си по4ина малко, 6те имам време да планирам и изпипам в детайли тортата за Мила.

Като казах торта и видях, 4е говорите за фондани. Незнам каква е цената на бонбоните мар6мелоуз в България, но ако не са скъпи, в тортената библиотека в готварския има много лесна рецепта за фондан от тях. Аз като правех първи стъпки в тортоправенето, с този фондан запо4нах и ми стана от първия път  Peace

Мила о6те вла4и едни сополи, ужас ви казвам, запо4на и ка6лица, от тожа 4е ди6а с отворена уста. Взех сироп в4ера, но едвам я карам да го пие.
Ина4е дивее до немай къде.
Имаме си и първа дума от в4ера, която не е мама, нито тати, а е моля моля.. СВИРИ  Joy Joy. а толкоз сме6но го казва, като пияница завалва, падам с нея.
Все пове4е се пристра6ава да се пуска и си ходи по малко из къ6ти, но навън сме големи бъзли  Crazy
Като не стане на нейното кре6ти и тя и подвиква, ама на мен ми е забавна.

Цвети, аз на Йована давах първите години Саностол. Те го предписват за поз големи де4ица, но просто давах поз малка доза и съм много доволна. Но е важно да се дава 10 на 10, 10 дни дава6, после 10 дни пауза. Курсовете ги правех по 3 месеца основно ноември, декември и януари, когато е грипния сезон  Peace

# 509
Привет момичетааа

Видях че много от вас ме питат колко струва тортата,
в момента аз наистина незнам с абс точност а и от уважение към Буболинката няма да коментирам цената и смятам че така е правилно защото тя не е сладкарница нито частен цех за торти, всичко е прекалено лично!  за мен нейното си е направо изкуство  Heart Eyes

относно другото и аз съм на мнение като мис Файн Hug, човек не се измерва с това което има а с това което потребява /стандрата на живот/ вярно че може на някой да му се струва изхвърляне, но за мен не е така! Пък и за какъв друг по "важен" повод бих го направила.....

Аз нишесте правя но не бих смесила с бисквити, едното според мен изкл другото

Мойта сладурка ходи и  се клатушка на една ръка, но като има цел която да достигне ехехей направо ми нута ръцете Joy

Айде хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт