ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10

• 80 129
  • 712
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,
Предстои ми обзавеждане на детска стая. Не открих много инфомация в каталога.
Бих искала да попитам запознатите, как се предлагат мебелите за детска стая за нормални вече легло в ИКЕА? Като отделни модули и си избираш, или са комплекти?
Питам, защото от едим месец обикалям и все нещо не е както ми е необходимо. Та, затова се чудя дали ИКЕА би ни решила проблема или да си търся фирма с всички последвяащи негативи от това  newsm78

# 121
Здравейте,
Предстои ми обзавеждане на детска стая. Не открих много инфомация в каталога.
Бих искала да попитам запознатите, как се предлагат мебелите за детска стая за нормални вече легло в ИКЕА? Като отделни модули и си избираш, или са комплекти?
Питам, защото от едим месец обикалям и все нещо не е както ми е необходимо. Та, затова се чудя дали ИКЕА би ни решила проблема или да си търся фирма с всички последвяащи негативи от това  newsm78

Модули. Влез в UK сайта. Там ще ти е най-лесно да видиш серията и да прецениш какво ти трябва.

# 122
  • ENGLAND
Аз поразгърнах двата каталога, английския и българския. Цените на повечето неща са почти еднакви, дребните неща са по-евтини в българската Икеа, а някои тукашни намаления са останали със същите цени в българския каталог. Но пък една фрапираща разлика направо ме втрещи, една дървена масичка-кош в английската Икеа е 15.99 паунда, а в българската 99лв.

# 123
Цитат
Като отделни модули и си избираш, или са комплекти?

На отделни модули.  Peace

# 124
  • Бургас
Знаете ли дали има избор на размери матраци? Трябва ми матрак 100/190, а в каталога видях само 90/200 и 160/200.
И ползващите матрак от Икеа - доволни ли сте?

# 125
geryger има легла колкото и каквито искаш  Laughing Има го и леглото, което се коментираше още миналата тема. На 'живо' изглежда още по-добре  Laughing

radinna и аз се оглеждам за матраци. Нямат 100/190.
Иначе най ми хареса латексовия - 90/200/14 около 330 лв .... нещо такова беше  Thinking

# 126
  • ENGLAND
Икейскте матраци са с такива размери, че стават само на Икейските легла, поне тук в Англия е така, другите легла са със стандартни размери.
7 години сме д икейски матрак и нищо му няма, а е и много удобен.

# 127
Doret какъв ви е матрака- с пружина, латекс, пяна?

# 128
Някой има ли SULTAN HARESTUA?

# 129
  • ENGLAND
Doret какъв ви е матрака- с пружина, латекс, пяна?
С пружина, беше един от най-евтините, взехме го временно, а остана за постоянно. Подобен е на SULTAN HARESTUA, само дето втората дума преди беше друга. Като поспиш малко и добива формата на тялото ти.
celika нашият е почти същия.

# 130
  • София
geryger има легла колкото и каквито искаш  Laughing Има го и леглото, което се коментираше още миналата тема. На 'живо' изглежда още по-добре  Laughing

Благодаря, но аз за първи път пиша в тази тема.  Laughing
Разгледах ЮК сайта, но детските легла са 160/70см  newsm78
а единичните 200/80см. Аз ли не съм разбрала нещо?  newsm78
Ако правилно съм разбрала продават се отделно вратички за отоврените полици, така ли е?
Нещо май се разочаровах....

# 131
Кое да не си разбрала? дете е до 160 см височина. След това има юношески легла. Те са 2 метра обикновено, най-малко 1.90. Моят син беше с икейско бебешко, сега е с икейско детско.

Всички модули на ИКЕА предлагат различни вратички, рафтчета, кутии и т.н. за клетките. То затова можеш да си направиш каквото ти душа иска, а не да си купиш един вече направен шкаф с три чекмеджета в жълто и две в зелено, който ще го им и съседката, а на теб може да не ти върши точно работа.  Laughing Това е смисълът - да си направиш каквото ти трябва. Аз например имам ПАКС гардероб, сега ще си правя нов с различни аксесоари за различно място. Ще си сглобя и БЕСТА за хола - точно по моите размери с точно тези рафтове и шкафове, които ан мен лично ми трябват.

# 132

Благодаря, но аз за първи път пиша в тази тема.  Laughing
Разгледах ЮК сайта, но детските легла са 160/70см  newsm78
а единичните 200/80см. Аз ли не съм разбрала нещо?  newsm78
Ако правилно съм разбрала продават се отделно вратички за отоврените полици, така ли е?
Нещо май се разочаровах....

Кое те разочарова? Сама си правиш проекта. Ето ти модулите на Стува - детската серия:

http://www.ikea.com/gb/en/search/?query=stuva

А това е Трофасhttp://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/series/19027?pageNumber=0

# 133
Каталогът тази година не е нищо особено, но аз си знам,че на място винаги си харесваме каквото ни е нужно  Laughing
Интересно ! Ние пък винаги си харесваме каквото НЕ ни е нужно / и си го купуваме де / !!!  Laughing

Това за ненужното беше първите няколко пъти като хидихме в Солунската-напълнихме се с какви ле не дреболии,но много от тях всъщност все влизат в употреба. От 1,2 години вече си купувам само нужни неща-ама,то и нуцдата е относително понятие   Laughing

И аз от зарибените от каталозите - че два, и в Сф, и в близката провинция. Харесах гардеробите с плъзгащи врати PAX - размери 300х43х236 ми е идеален за малките стаи, но да питам стабилен ли е толкоз плитък иначе голям гардероб, закрепя ли се за стената, че сегашния ми гардероб е над 60 см и нисичък и ми се вижда стабилен, секцията ни е голяма и плитка, но е закрепена за стената?

Ние вкъщи сме предимно с плитки мебели-пестят страшно много пространство. Иначе лостовете в такива гардероби просто се слагат напред,а не по дължина.

Иначе и ни ползваме икейски въглавници и юргани от пух  и съм много доволна. Имаме и полиестерна /но не си спомням коя точно е/и топли страшно много. Иначе предпочитам пухената,защото съм ЗА максимално естествените материи, но и с полиестерна няма да сгрешите.

# 134
А сравнени с местния пазар, цените не са чак пък толкова "солени", колкото се опитват да ги изкарат. Важно е като се правят сравнения да се избират равнопоставени продукти.  Peace

Това е абсолютно вярно. Не знам кои цени са високи, но аз в момента обзавеждам жилище в София и трябва да кажа, че гардеробът, масата, секцията в дневната и модулите за детската стая от ИКЕА са осезаемо по-евтини от това, което трябва да платя иначе на БГ мебелен производител. Обиколих повече от двадесет фирми вече и знам какво говоря. А иначе трябва да си купя готова мебел със съмнително качество (ако искам да сляза на същата цена) от разни онлайн магазини, която отгоре на това и изглежда зле. Това са моите изчисления за моите неща.  Peace

П.С. Същото важи за комплектите тенджери, тигани, чинии, прибори, чаши и т.н. А аз ползвам техни от дълго време и съм доволна от качеството. На такава цена не съм си намерила нищо хубаво до момента в София.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт