ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10

• 80 439
  • 712
  •   1
Отговори
# 270
Вярвай ми, след като твоето "миУ" сглоби първата икейска мебел, няма да задаваш такива въпроси дори и реторично.

Имам опит с 3 спални (легла + гардероби, шкафове, шкафчета, комоди, етц) от Икеа и знам какво говоря.

Мебели, поръчвани в БГ, куувам задължително с техен монтаж, щото съм яла попарата на липсващи компоненти и несъвпадащи части. При ИКЕА всичко пасва до последната гайка.

# 271
  • София
Рокси, благодаря!   bouquet
В каталога , отзад няма такъв шкаф, там е работата. В сайта го има. Tired
То не остана много време, но понеже няма да съм от първите посетили магазина, а кухнята ми е спешна. Поръчката отнема грубо 30 дена, не съм сигурна ,че ми се рискува за Икейските, ако нямат каквото ми трябва, защото това може да удължи чакането с още месец.

# 272
  • софия
Момичета, няма смисъл да се спори с ЕЖК Twisted Evil Някоя си била казала еди кво си. Хубаво. Нека. За съжаление при нас качеството и гаранцията не са част от изискванията и търсенето. Важното е да е евтинка първоначалната основна цена. За себе си мога да кажа, че казаното за конкретни неща по принцип няма тежест.
От предишните теми ми липсва много Гуш. Чудесна весела кухня- трапезария беше сътворила.

# 273
Courage, дано не те заблудя, но аз мисля че има корпус 30 см, но можеш да сложиш само вратичка, а не чекмеджета. Чекмеджетата май започват от 40 см широчина  Peace

# 274
Courage, и аз казвам, че има корпус. В момента не мога да се сетя моите чекмеджета обаче дали са на 30 или на 40 см в Канада. Ако ползваш планера на ИКЕА за кухни, там са ти дадени възможните опции, аз там си бях проектирала кухнята за тук (която Бг изпълнителят ос.а, но това е друга тема). Плотове и гърбове има, аз ще си взема от тях, определено ги предпочитам. За отворите - аз съм взимала цели шкафове и отворите отделно ми ги ряза човек, след като премери на място всичките ми уреди. Ако взимаш техни уреди, те могат да ти направят и отворите, или мивки и т.н. Но аз тогава имах уредите и нямаше как. А мивките им са много добри също.  Peace

# 275
  • София
zvanche , това изказване ако се отнася за мен е малко грубичко Wink Точно за хора като мен с не огромни финансови възможности качеството има значение и именно по тая причина не бих рискувала да си сглобявам сама мебелите. Разбира се, може и да пробваме и да сравним, дано си променя мнението Peace

# 276
  • София
Шанта,simplyaven, благодаря ви!  Satisfied

# 277
  • София
А кухните по стандартни размери ли са....взимаш си шкафове и решаваш как да ги подредиш ли  newsm78 Нямо опция за поръчка в Икеа, така ли?
Моля, който е запознат да ми отговори  Heart Eyes

За майсторите в Икеа имам малко инфо и ще го споделя. Едно момче, което работеше в чужбина и монтираха мебели по поръчка/ страхотни снимки съм виждала-красотии/ Та това момче е започнало работа в нашата Икеа, предполагам на тази длъжност. Мисля, че са се постарали да вземат хора, който си разбират от работата  Peace Аз бих се доверила...но зависи и от цената  Rolling Eyes

# 278
  • София/Осло
Чета темата  от години редовно, ИКЕА я заобичах в Норвегия. Фен съм и то не заради цените , не заради качеството, не заради масовката или лесното сглобяване на мебелите, нито заради транспорта и кюфтенцата, а просто, защото продуктите са различни!
Обожавам скандинавския изчистен дизайн, който няма нищо общо с мебелите, които предлагат родните магазини!   Десените на платовете ако щете, моделите на лампите или дори пластмасовите таблички за храна - всичко е различно и типично за северните народи.
Сигурно ви прави впечатление пространствеността, идеите и  самия различен вид, който придобива жилището, когато там има нещо тип ИКЕА.
Обзаведох жилището си в Бг миналата година, много  от вас са виждали снимки из различните теми...  обиколила съм всички магазини из София, изчетох хиляди сайтове и страници и  разбрах - този дизайн не е за всеки , особено в България- хората са с различно око и харесват  мииии не искам да обиждам никой, но..предимно кич, сухота и сивота ...та затова и винаги ще има и за и против ИКЕА, но все пак се надявам да стават все повече хората, които ще разчупят мирогледа си.
С най-добри чувства момичета   Hug

# 279
Чета темата  от години редовно, ИКЕА...

Точно Simple Smile и аз така Simple Smile
Само добавям и това, че икеа дава и много удобни възможности за хакване  Mr. Green

Преди ви бях пуснала нашата лампа-хак и сега видях, че някой ме е последвал  Outta Joint, но доста по-добре се е справил:

Май не е много по темата  Crazy

# 280
  • София/Осло

Само добавям и това, че икеа дава и много удобни възможности за хакване  Mr. Green

Да, това също визирах....дори нищо да не си купят "противниците" или тези, за които ИКЕА е просто поредния магазин, поне се надявам да попият част от духа на различния тип обзавеждане....
Цялото ми жилище е повлияно от скандинавския стил, много неща са от ИКЕА -дребни , но пък обемните мебели са всички по идеи от този дизайн.
Жестока лампа....много , много мой стил   Mr. Green и показва точно това ,което в моите очи е БГ потребителя сега и това, което искрено ми се иска да стане съвсем скоро  Peace

# 281
По темата е, как! Simple Smile Икеа хакването е част от културата на икеа потреблението. Simple Smile))))))

Ето един мой хак:
(хаквала съм и други нещица, но са по-дребни и ги нямам снимани)

--->

Масичката също е от Икеа. Тентата отгоре съм ушила от плат от Икеа. Малката възглавничка е от Икеа. Simple Smile))))))

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 01:08 от Barbabeau

# 282
Barbabeau,
много е хубаво  Heart Eyes

# 283
А кухните по стандартни размери ли са....взимаш си шкафове и решаваш как да ги подредиш ли  newsm78 Нямо опция за поръчка в Икеа, така ли?
Моля, който е запознат да ми отговори  Heart Eyes

За майсторите в Икеа имам малко инфо и ще го споделя. Едно момче, което работеше в чужбина и монтираха мебели по поръчка/ страхотни снимки съм виждала-красотии/ Та това момче е започнало работа в нашата Икеа, предполагам на тази длъжност. Мисля, че са се постарали да вземат хора, който си разбират от работата  Peace Аз бих се доверила...но зависи и от цената  Rolling Eyes
И аз се зачудих щото ще трябва да правя кухня и реших да изчакам магазина им, но като започнах да калкулирам цените се оказа по-скъпо от оферти, които са ми правили по проект. Имам и някои по специфични шкафове, които в икеа нямат и не ми е ясно дали правят, така, че по всички личи кухнята няма да е от икеа. Цените им на крачета панти лайсни и др. неща са просто умопомрачителни, не видях и много евтини неща в каталога, цените са по-скоро умерени до високи за нашите стандарти.  

# 284
Courage, от ИКЕА ме увериха, че сайта ще съдържа информация за другите продукти. Така че , малко остана докато го пуснат. Така ще можеш да провериш предлагат ли в БГ размера който ти трябва и да прецениш да чакаш ли или да си поръчваш другаде.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт