ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10

• 80 121
  • 712
  •   1
Отговори
# 435
Те сигурно повечето са отишли, ама едва ли ще тръгнат да пишат от там Simple Smile

# 436
  • София
Ох аз си чакам да ми пуснат едни пари и веднага отивам за бебешка кошарка, матрак и чаршафи!

За ПР кампанията им и аз мисля, че нямаха голям успех. разпространяването на каталога им е супер (аз тук се бях запасила с 3  Grinning), но това, което се случва на фейсбук страницата им е наистина неприятно.... Постоянно нови недоволни мнения за цените и накрая тая игра дето пуснаха и не работеше - голям цирк, ужас, горките  Grinning Все пак нямам търпение да си похарча  парите там Simple Smile

# 437
Аз бях на генералната репетиция на 10ти Септември там и смея да твърдя, че въобще не са толкова високи цените, колкото се пише навсякъде. За по-големите неща тип кухни, гардероби и спални наистина са по-високи от Икеата в Италия и в Англия примерно, но все пак едно 70-80% от продуктите им са по-дребни неща и в техните цени аз разлика не видях.
Верно е, че гърци я правят цялата работа и затова е леко осрана, но те са си направили проучването на пазара и започват с най-високите възможни цени, т.к. искат да се възползват от истерията и после само ще свалят цените според мен. Затова и на каталога пише, че това са максималните цени.
Аз очаквам още около Коледа да ударят едно 15-20% намаление на някои неща. Истината обаче е, че дори и на тези цени, продуктите им са по-красиви и с по-хубав дизайн от буламачите по повечето мебелни магазини и пак излизат по-евтино.

# 438
# 439
  • София
едно питане към simplyaven, понеже съм запомнила нейния постинг за гардероба РАХ от ИКЕА, който щял да излезе много по-евтин от офертите на мебелните фирми тук. мисля, че споменаваше трицифрена сума.
разглеждах вчера отделните модули на тази система и не можах да докарам цена под 1000 лв за гардероб от 2 метра ширина. как се получава това?

# 440
  • софия
Един мазньо от откриването предизвика у мен позиви за  Sick Как можаха точно него да поканят?

# 441
Никой ли от темичката не е смогнал да отиде да каже как е? Освен да взема аз да скокна следобяд и да рапортувам Grinning Чудя се обаче дали да пазарувам или да чакам да намалят цените...,а това дали че стане... newsm78Вече съм набелязала някои неща, вярно, не са евтини, обаче обичам Икеа, кой каквото ще да си говори...кефят ме и ще си пазарувам оттам на драго сърце. Радвам се, че вече са в Бг.
Днес няма никакви промоции за откриването, така ли?

# 442
jam , аз не съм пислаа никъде, че моят е 2 метра. Аз в началото мислех да правя гардероб 2.10 и от фирмите, които питах в София ми обявиха четирицифени суми, и се отказах. промених концепцията сега ще имам ПАКС, който ще е 1 метър широк и се колебая в момента дали да го вдигна на 2.36 или да остане 2.01 висок. Но цената зависи много от типа врати (а моите са най-обикновени бели гладки, съответно най-евтини), типа разпределение вътре - аз нямам много специални рафтове, планирам един лост, един рафт отогре и един отдолу, и една метална кошница за обувки. Оттам идва разликата. Ако ползваш планера, ще добиеш по-ясна представа в какви граници ще е цената. Но основно типа рамка/типа врати и аксесоарите вътре ще дадат разликата. И да, за такъв тип гардероб на височина 2.20 ми дават цени от порядъка на 800-900 лева (намерих едни за 800 лева), което за мен е безумно. Забравих да напиша, че на база планера моят гардероб би трябвало да не надвишава 500 лева, така както съм го описала.

Аз пък се чудя как ще работят сега по празниците. Мисля, че доста народ ще пътува и едва ли ще е навалица. Някой знае ли?

veka, ще споделяме икейски придобивки, няма как.  Simple Smile

# 443
Тези гардероби как имат стабилност - при метър широк и висок над два метра - имат ли някаква специална система, за стената ли се хващат?
Иначе цената за метър гардероб - няма да коментирам. Няма да повярваш просто.

# 444
кия, ако си си набелязала дребни неща, в смисъл различни от цялостно обзавеждане - според мен спокойно можеш да отидеш да си ги вземеш тия дни. Аз на 10ти купих 3 комплекта завивки страхотни на 50 до 70% по-евтини цени от всички други, които съм виждала из БГ, купихме също одеалца няколко, съдове страхотни, едни фенери и още куп дребни нещица. Цената им е същата като в другите Икеи така че си заслужава отвсякъде  Peace

# 445
Вярно, че днес е 20ти. Хайде, честито  Grinning

# 446
 A_vagabоnd, хич не са ми дребни нещата, не че и дребни покрай другото няма да взема де. Дивани съм харесала. А ти как си пазарувала на 10-ти, нали днес отваря магазина?

# 447
на 10-ти имаше нещо като предпремиера на магазина - с цел да пробват всички системи преди официалното откриване и отидохме тогава, за да избегнем тълпите.
За по-големи неща като дивани и прочее според мен по-си заслужава от Букурещ или от Солун да се вземат. С транспорта пак по-евтини ще излязат. Другия вариант е да се изчака да започнат с намаленията

# 448
  • ENGLAND
Аз имам гардероб Пакс, 2м широк, 2м висок, с всичките му допълнения вътре. Излезе 300 паунда. Като сравнявах цените с бг. икейски е почти същата цена, та  излиза не повече от 700 лв. Супер стабилен, вече 6 години го ползваме, подложен е и на издевателствата на дребната, не е мръднал, врата не е виснала. А дребната игра на лоста нон стоп цял месец, докато сложа вратите и го наредя. Сглобих си го сам сама, докато чаках моя да се накани, помогна ми само като слагах вратите.
viliko всички подобни мебели, гардероби, ракли, детските имат допълнение за захващане на стената.

# 449
Синът ми сега ми се обади от там. Няма никаква навалица, повече от спокойно е, така че който има възможност да тръгва.

Общи условия

Активация на акаунт