ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10

• 80 184
  • 712
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Има много хубави неща , но цените...  #2gunfire
Пазя си каталога на Икея от Швеция, цените са същите...

А как трябва да са?

Не съм  аз човека, който казва как да е просто коментирам.  Но при среден  годишен   доход 60 000 EUR в Швеция, на 3500 ЕUR в България, очаквах цените да са спрямо Българския пазар.

# 181
А не ти ли хрумва, че тогава стоките нямаше да са произведени в обичайните за ИКЕА фабрики с обичайните материали и контрол? Много са ми странни такива очаквания. И като си накупим боклуци, и те се разпаднат, после ИКЕА виновна.  Laughing Но то няма как да стане просто и добре, че е така, защото където и да живея по света знам какво купувам, което ме кара да се придържам към определени марки за много неща.

# 182
  • софия
Ейййй, хайде стига с това "скъпо, та скъпо"! Чак и пистолети ooooh! Наистина ли смятате, че проблемът е реалната цена на стоката, а не ниските средни доходи и стандарт в БГ? Като ни е нисък стандарта и дай цените да са нереални спрямо разходите за производство на стоките. Швеция може да има много добра социална политика, но магазинът не е благотворително дружество. Никой на никого не е опрял пистолет в челото и да го кара да ходи и купува от там.
Ето нещо малко по-сериозно:
1 и 2

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 06:48 от zvanche

# 183
  • София-в сърцата на моите деца
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-09-14&article=381742
Сагата продължава..... Peace

# 184
Просто се чудят какво да пишат.

# 185
Тия от Стандарт първо писаха "за" Икеа, а сега "против" Икеа.

Щом става въпрос за пари, явно наистина всичко е възможно.

# 186
Цитат
Тук е момента да помоля за 1 броя ако имаш излишни, че нашия район (до Скай Сити Мол в Гео Милев) ще се раздават след като магазина вече е отворил   Ако нямаш излишни здраве да е. 

Вчера получихме каталога, живея до Скай сити мол-а.  Peace Ако успея да намеря допълнителен, ще ти пиша на лични.

Това с цените вече започна да омръзва.  Whistling Всеки приценява сам за себе си дали да купува или не.  Peace

# 187
Има много хубави неща , но цените...  #2gunfire
Пазя си каталога на Икея от Швеция, цените са същите...

А как трябва да са?

Не съм  аз човека, който казва как да е просто коментирам.  Но при среден  годишен   доход 60 000 EUR в Швеция, на 3500 ЕUR в България, очаквах цените да са спрямо Българския пазар.

И аз искам BMW X6 на цена като за Българския пазар, ама няма .....

# 188
А не ти ли хрумва, че тогава стоките нямаше да са произведени в обичайните за ИКЕА фабрики с обичайните материали и контрол? Много са ми странни такива очаквания. И като си накупим боклуци, и те се разпаднат, после ИКЕА виновна.  Laughing Но то няма как да стане просто и добре, че е така, защото където и да живея по света знам какво купувам, което ме кара да се придържам към определени марки за много неща.
Не мисля, че ИКЕА е супер класа или супер качество, цените са си ОК, но по повод това мнение искам да уточня, че собствениците на ИКЕА в България са не шведското, а гръцкото дружество. Мисля всеки, който е работил с представители на тези две култури, веднага ще си направи изводи за междукултурните различия и как това влияе на бизнеса, отношението към печалба, качество и т.н.
Обичайните фабрики за много от продуктите за същото това дружество ще са си или китайско, или българските подизпълнители, т.е. тези от тях, които не са фалирали под натиска на закупчиците от ИКЕА (които притискат на първо място за цени и след това, евентуално, за качество). Много моля, не ме нападайте - и аз разгледах каталога и може и да посетя ИКЕА след първите 2 седмици на самозабравяне в цената, но ако търся високо качество (не задължително на по-висока цена), бих избрала други фирми. Peace

# 189
  • София
Не мисля, че ИКЕА е супер класа или супер качество, цените са си ОК, но по повод това мнение искам да уточня, че собствениците на ИКЕА в България са не шведското, а гръцкото дружество. Мисля всеки, който е работил с представители на тези две култури, веднага ще си направи изводи за междукултурните различия и как това влияе на бизнеса, отношението към печалба, качество и т.н.
Обичайните фабрики за много от продуктите за същото това дружество ще са си или китайско, или българските подизпълнители, т.е. тези от тях, които не са фалирали под натиска на закупчиците от ИКЕА (които притискат на първо място за цени и след това, евентуално, за качество). Много моля, не ме нападайте - и аз разгледах каталога и може и да посетя ИКЕА след първите 2 седмици на самозабравяне в цената, но ако търся високо качество (не задължително на по-висока цена), бих избрала други фирми. Peace

Напълно съм съгласна с теб, но явно не бях разбрана.
Качеството няма да е като в Швеция, и не мисля, че могат да слагат цени като техните.
Но това е лично мое мнение, който не е съгласен с него го разбирам.
Приятно пазаруване в ИКЕА,  има много красиви неща.

# 190
Аз пък мисля, че качеството ще Е като в Швеция. Имат и по-нискокачествени продукти и такива от по-висок клас, както и в Швеция.
Не може да се очаква от масичка за 20 лв. да е вечна, въпреки, че аз съм доволна от моята вече 5 години, но пък очаквам, че ако някога си купя любимия кожен стол за 700 лв., то той наистина да ме надживее  Laughing

# 191
Един и същ продукт би трябвало да се прави по една и съща технология, където и да се прави и да няма разлика в качеството.

# 192
  • София
Вестник Капитал публикува в сайта си фотогалерия от магазина на ИКЕА.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 12:58 от Госпожица Лаленце

# 193
  • София
Последната статия е безумна  Rolling Eyes Сега масовата истерия ще е само да се гледа през първите две седмици и да се чака намалението после  ooooh!

# 194

Общи условия

Активация на акаунт