135 American Motion Pictures Presents

• 37 932
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Мерси на отговорилите.Явно "проблемът" ми с пластмасории е изолиран и децата ни,неиграещи с играчки и неуважаващи нищо понеже имат камари от подаръци, са по-скоро изключение.Ще му търсим колая някак..

# 136
  • САЩ
O Анет, това че сме затрупани с играчки не значи че Алекс си играе с тях. Радоста му и интереса е от ден до пладне и после отлежават. Периодично се присеща за някоя и се заиграва, после пак я забравя. Колкото си играе с нещо за $1 толкова и с нещо за $20. Аз мине не мине и преглеждам кошовете. Счупените изхвърлям, някои здрави, но с които вече не си играе понеже ги е израснал ги нося в Гуудуил. При нас напоследък имат най голям успех борд геймс. Поне и ние с татко му играем и той е доволен. Иначе ама хич ме няма да бръмча с колички ... Grinning

# 137
Аз пластмаса го виждам в случая като нарицателно за боклучави/глупави играчки.  Peace

И аз така + лилав огромен плюшен пингвин примерно Simple Smile

Анет, не бих казала, че сте изолиран случай.
Аз съм живяла детство без играчки. Мога да изброя всичко, което съм имала и затова пък образувам нерви като не се пази Simple Smile Един гараж сейл не би ли могъл да ви реши проблема? Децата да изберат какво да се пази, какво да се дари, какво да се продаде.

Клер, мерси. Аз го правя това без да крия в капсула. Пиша сълзливи писма на картичката за р. ден 1, сега 2, пазя 1 страница от вестник при важни събития.....Обаче аз си давам сметка, че за р. ден 4, 5, 6 ако не я държа у дома без връзка с останалия свят тя няма да си поиска всичко, което и другите получават, вкл. р. ден в детски клуб на пица (това колко е искано около нас не е истина просто).

# 138
Ние рождени дни дотук не празнуваме извън семейния кръг, но политиката ни е подаръците да са ограничени до това, което купуват родители + баби и дядовци. Всички останали - пари за обучение, дарения или само картички, ако обичат. Така и детето се радва на подарък, и ние не се чудим кое как да връщаме скришом. Покупките на баби и дядовци сравнително лесно контролираме дотук и все пак сме зарити до шия с плюшки, кукли и всевъзможни глупости, с които се играе по два пъти. Ако трябваше и някой друг да подарява - не ми се мисли.

От миналата година бабите вместо измислени семейни дарове ни купуват годишен абонамент за зоопарка или музея, чудесни подаръци според нас.

# 139
ianajar за абонаменти пък не се бях сещала. Страхотна идея!
Инче и аз не съм получавала играчки, може би защото празнуваме в много тесен кръг...

# 140
 Как го постигате това с тесния кръг? Синковеца можех да го прилъжа така до към 3г. После се социализира повече покрай ДГ.и започна да иска празници като на другите деца-клуб, пица и пр. Ако му кажа, че ще сме си само ние ще помисли че е наказан на връх РД.
Верно че много боклук като подаръци, но в повечето случаи се питаме какво да подарим, интереси, предпочитания етц.

# 141
Как го постигате това с тесния кръг? Синковеца можех да го прилъжа така до към 3г.

Е, тя нашта е още на две и половина, че и на градина не ходи - лесна работа, пълно информационно затъмнение.  Laughing

Като стане на четири-пет, както казва Ники, ще е зор с пица-партитата. (И с ай-фоните). Предполагам.

# 142
Абонамента е наистина добра идея.

Но ще Ви кажа какво каза племеника ми след почти един куфар с дрехи ( естествено съгласувани с майка му). Попита ме по детски "Само това ли?" И очите му светнаха като изкарах едни дребни динозавърчета- купени от един парк. ( Той е дете което има много играчки, но искрено се радва на неща останали от моето детство например - сега хит е апарата за прожектиране на филмчета).

Не искам да лиша детето си от емоцията, която носи подаръка- независимо колко ще играе с него. Калин има доста играчки и т.к. е още малък ги въртя периодично  Mr. Green

Била съм дете, което е имало доста играчки. Учудващо е че съм ги и пазила. После имах идея да ги изхвърля, но родителите ми ги прибраха в таванското помещение. Сега се радват на нов живот.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 19:01 от Titina

# 143
Мен точно това пресищане ме притеснява, както и факта, че почват да мислят, че всеки е длъжен да им носи подарък... просто се губи ефектът на подаръка, става нещо всекидневно и без стойност за тях...

Клер, още се хиля за този Плейбой  Joy
Иначе го пъхам в трейлъра както си е страпнат в карсийта, защото е още малък за каски рошко, въпреки гигантските му размери... и после връзвам карсийта с ремъците на трейлъра... понатежава, но ми е полезно за енергоразхода  Mr. Green

# 144
so what? лесно, тук сме от скоро  Laughing
А и от тесния кръг знае, че ще получи пари (големия) и ще си купи каквото иска (съгласувано с мен разбира се)...

# 145
  • САЩ
Е, со уот?, чакай де. Хората които главно коментираха че децата им няма и не искат играчки и партира са още с много малки деца. Дай им време  Wink И не, не го казвам това за да се заяждам, просто и аз така си мислех. Ние нямаме много приятели и мислех че няма да правим големи партита. Да ама това беше до миналата година. Тази година елате го вижте. От сега приказва какво парти искал и да е на клуб и т.н. Нищо че пица не яде  Grinning Просто не може да изкараш детето от социалната му среда. Него го канят на рожденни дни, съответно и той иска такъв с всичките си приятелчета. Няма отърване.

# 146
  • USA
На нашия РД повечето хора ме попитаха какво харесва и си казах. Въпреки това, върнах в магазина няколко подаръка, които не одобрих. Дрехи получи също, което нито той хареса, нито аз. Нещата, с които не играе ги подаряваме на други деца или в благотворителни контейнери.
И на мен пресищането ми е проблем, но то не идва толкова от РД, а от постоянно и редовно заливане с подаръци.

# 147
  • WA, USA
При нас е малко зор с подаръците, защото тъкмо е получил такива за Коледа. Затова обикновено ни питат и аз казвам от какво има нужда. Моето суетно дете обаче се радва и на дрехи, и бърза веднага да ги пробва. Колкото до пица и детски клуб, съм много откровена с него и му обяснявам, че за тези пари мога да направя парти в къщи със семйни приятели и с неговите приятели, и да го заведа някъде. Обикновено избира второто.
Интересно ми е говорите ли за пари с децата? Аз често май се изпускам да му кажа това е много скъпо, другото не можем да си го позволим, и се чудя не прекалявам ли. Като избирахме сега костюми за Хелоуин и първото нещо, което си хареса беше за $50 костюм, обясних му че е много скъп и не можем да си го позволим. След това първо ме питаше "а този скъп ли е?" и накрая си избра най-евтиния от всички. Не искам да го депресирам детето нещо, ама ми се ще и на малко финансова отговорност да го науча.

# 148
Интересно ми е говорите ли за пари с децата?
... обясних му че е много скъп и не можем да си го позволим. След това първо ме питаше "а този скъп ли е?" и накрая си избра най-евтиния от всички.

Руми, аз не говоря.  Mr. Green Не ми е на дневен ред още.
В една от книгите за възпитание, които чета, има засегната темата. На този етап можеш спокойно да му отговаряш "този можем да си го позволим", без конкретна сума и така да му дадеш избор между няколко.
Друго, което бяха препоръчали е, примерно в случая да му дадеш $25 като му обясниш, че това е лимита за костюм и да отидете заедно в магазина, да прегледате етикетите и да прецени той кой костюм да си избере до тази сума.

Клер, мерси за отговора.  Peace И аз като Ники събирам, просто не му викаме капсула на времето.

Да си изохкам, тъкмо излязохме на разходка и след буквално 5 метра заваля като из ведро.  Sunglasses А аз си правех тайни планове детето да спи в количката, а аз да си чета книжка в парка.

# 149
  • САЩ
Руми и аз му казвам, че някои неща са много скъпи и не мога да му ги купя. Та често първо ме пита това колко струва, после а то много ли е ииии аз съм в чуденка какво точно да отговоря. Нали се сещаш, ако кажа че не е много се започва тръшкане да го купя, ако пък кажа че е много скъпо почва да търси друго което е евтино. Край няма  Crazy Напоследък като тръгнем за магазин правя уговорка че отиваме да пазарим само нужни неща и нищо настрани без значение евтино или скъпо. Някога работи, някога не. Детска работа какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт