135 American Motion Pictures Presents

• 37 977
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
  • САЩ
Въпрос - мога ли да получа второ мнение от радиолог? Правих си ултрасаунд, взех си имиджите и репорта, но той е толкова неясен че не знам какво да мисля, та ми се иска и друг да разчете снимките и да ми каже мнение преди да предприема понататъчни мерки. Някой правил ли го е и как става? Чудя се понеже като правих ултрасаунда реално не съм избирала кой да ми разчита имиджите. Сега като гледам репорта ми се струва че не е бил много добър. Но може ли да направя апойнтмент само с радиолог?

# 256
Хитруша - би трябвало да можеш да поискаш второ мнение, но трябва да мине през личния ти лекар. Питай направо там. Възможно е, обаче, пак да нямаш избор кой да ти разчете снимките, при повечето застраховки май няма възможност за избор на провайдър.

# 257
  • САЩ
Яна, да, лекарката ми има репорта и когато ми се обади и ми каза неточния резултат първо се ядосах на нея и реших да си взема нещата от болницата и да прочета и аз какво е написал радиолога. Е, като видях ми стана ясно защо тя така неопределено ми говореше. Просто така е написано. А се замислих дали мога да се видя директно с друг радиолог при положение че такъв не виждам при самия ултрасаунд. Той нали се прави от техник и после някой си го разчита. Да ама този някой ако е некадърен аз нямам избор. Та викам си ако някой е минал по този път може да ме осветли...

# 258
  • WA, USA
Ako имаш PPO би трябвало да можеш и сама да си избереш при кой да отидеш без да трябва да минаваш през личния си лекар. Обади се на застраховката и ги питай как да процедираш и вземи имена на няколко радиолога, които са ви в нетуърк.

# 259
  • САЩ
Мерси Руми! Да, РРО сме. Точно гледам сайта им за партисипейтинг радиолози. Ще хвана някой за ушите и ще видим какво ще кажат.

# 260
Ха! Пък при нас няма избор... хем сме им в университетската система.  Sad

# 261
  • The QC to be!!!
Hitrusha има 2 проблема с разчитането на US правен в 1 клиника от радиолог работещ в друга и радиолог който няма достъп до технолога правил снимките. Теоритично можеш да си занесеш снимките на друг радиолог да ги прочете и да ти даде 2ро мнение. Но практично би било сложно, но не и невъзможно. Защо би било сложно. По принцип US е мн. субективен и си зависи от технолога правещ го. Веднага като направят US технолозите би трябвало да го покажат на радиолога и да "диагнозират" пред радиолога, и той да каже иска ли допълнителни снимки или това което има е достатъчно. Самите технолози в някой щати могат да правят заключенията на US, в други щати не, но винаги радиолог се подписва. В мн. случай ако радиолога знае, че може да се довери на 100% на US технолога, те се подписват и на "сляпо". Провери в нета за radiology groups където живееш и ги попитай по тел. дали биха се съгласили да дадат мнението си. Обикновенно те не седят в офиса на групата си, а са или в болници или в клиники и там четат. Но понякога ходят и в офиса на групата си. В днешно време и по интернет може да се получи 2ро мнение на снимки, но US не е най-лесният за четене ако нямаш добри снимки. Ако не бях през океана, можеше да помоля моя приятелка, мн. добра US техноложка да погледне снимките и да си каже мнението за качеството им. Тя не обича да коментира резултати, но виж за качеството винаги казва мнението си и е човек на който мога да се доверя с живота си щом става на ?с за US снимки.

So what? какви са новините за детенцето на шефа ти?  Praynig Praynig Praynig

# 262
  • САЩ
Мерси Бейби! Права си че трудно ще намеря някой да ми разчете просто имиджите. Звъннах на няколко места и след като обясних какво искам първо настъпваше леко объркване, после бях на холд и накрая ми обясняваха че не правят само консултации, а трябва да направят тестовете при тях и така. Не съм се отказала още и не съм изчерпала всички места, но ми се вижда почти мисия невъзможна. Tired

# 263
  • The QC to be!!!
Ако отидеш като outpatient за US, не би струвало много. Не зн. и за какъв точно US е, но аз съм си правила пелвик, вагинално (няколко де), и ми беше към $130, + ~$35 за четенто. Така, че не е лошо ако имаш съмнение да го повториш, но и да искаш да говориш с радиолога преди да си тръгнеш и пред теб да ти каже какво вижда/не вижда. Повечето нямат нищо против да го направят, ако си найс и помолиш учтиво технолога да обясни притесненията ти. А ако попаднеш на технолог в професията от 100 години, който си знае работата, може и той/тя да си изплъзне езика да те успокой.  Peace

# 264
Цитат
Hitrusha има 2 проблема с разчитането на US правен в 1 клиника от радиолог работещ друга и радиолог който няма достъп до технолога правил снимките.

ей това не мога да го разбера защо е?

Изобщо това: технолога показва на радиолога и той диагностицира ме вбесява, честно. Може да разчете снимки, но само от неговия технолох..ай с......
ако са лоши снимки- ОК, но ако са нормални, какво пречи да дадеш мнение и след това да препоръчаш още, ако трябва, Да, ама не, трябва да се иде наново и да се чарджи инсуранса 200 пъти по възможност, аколко страх и нерви образува пациента... и депресийка може да си впише докато разбери какво му е...

личи ли, че не съм се наспала  Mr. Green. Опитвам се да преместя малкия да спи в неговия креват, но той ми показа как не се спи там  Grinning

# 265
 Хитруша, в болница ли ти правиха УС или малък офис. Работих такъв офис и от 17 технишъни само двама ставаха. Останалите ги наемаха не по кадърност, а възможност за по-ниско заплащане. Та повечето снимки бяха на практика не разчитаеми и единствено нашият радиолог се наемаше да се подпише под тях. Той четеше резултатите и ги записваше на диктофон, ние ги изпращахме като е-мейл записите в Индия и с помощта на часовата разлика след ден имахме напечатаните резултати. Следва разпечатване и търсене в едни кашони снимките за да ги закрепим за резултата. Много често имаше объркване на имена в Индия чули не дочули.... Та с този страшен разказ не искам да ви плаша, но от тогава вярвам само на лаборатории и техници в болница.

# 266
 newsm67 Честит рожден ден на Титина! Да си здрава и всички планове реалност! Весел празник и наздераве!

# 267
  • Чикаго / София
Честит Рожден Ден на Титина! Здраве и успехи с пълни шепи!  bouquet

Хитруша, в болница ли ти правиха УС или малък офис. Работих такъв офис и от 17 технишъни само двама ставаха. Останалите ги наемаха не по кадърност, а възможност за по-ниско заплащане. Та повечето снимки бяха на практика не разчитаеми и единствено нашият радиолог се наемаше да се подпише под тях. Той четеше резултатите и ги записваше на диктофон, ние ги изпращахме като е-мейл записите в Индия и с помощта на часовата разлика след ден имахме напечатаните резултати. Следва разпечатване и търсене в едни кашони снимките за да ги закрепим за резултата. Много често имаше объркване на имена в Индия чули не дочули.... Та с този страшен разказ не искам да ви плаша, но от тогава вярвам само на лаборатории и техници в болница.

ooooh! нямам думи направо! И това ли започнаха да изнасят в Индия! Crazy

# 268
  • САЩ
Леле so what? ти направо ме разби!!! Ултрасаунда го правих в болница не в малък офис. И аз сякаш имам повече доверие на болница. Както и да е, мерси на всички включили се. Вече си мисля че се шашкам повече от нужното...

# 269
Титина си мина по реда вчера. Wink Днес - честит рожден ден на ТинаХрис!   bouquet Здрава, заядливо откровена и да намира време за хубави филми!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт