135 American Motion Pictures Presents

• 37 712
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • Чикаго / София
Хитруша Честит Рожден Ден! Бъди здрава, весела и обичана. Много щастие и късмет!
 newsm59 newsm59 newsm59

lena1 с инфо не мога да помогна. Ние сме се женили в Бг.

Linka10 нищо не знам аз за иншурънсите.

# 421
  • The QC to be!!!
ЧРД на Хитруша  newsm67 много здраве и обич.  Кат си пишеш РД във ФБ, не ѝ се сърди  Mr. Green

Linka10 нещо съм забоксувала и не мога да ти разбера ?са за застраховките.  Thinking

За сменянето на имената след брак нищо не зн. от личен опит или от познати или пък какви са правилата.  Blush Но гледам има отговори.

Аз се питам какво значение има дали жената ще си смени името след брака? И то щото на скоро позната ме питаше... Нейната половинка ѝ дал ултиматум, ако ще се жениме ѝ казал, трябва да приемеш мойто име. Тя обаче не ще да се ожени само заради това. При нея са интересни доводите, има си установена лекарска практика, знаят я в сферата ѝ мн. добре, всичките ѝ титли и бол публикации са с моминското ѝ име, и е голям дерт от около месец. Това ѝ е 2ри брак, и преди е нямало такива ултиматоми, но сега е... мани, мани. Аз ѝ казвам да си го смени, но да си запази проф. документи и да продължи да ползва моминското си име. Но това не дай си Боже, може да стане мн. сериозен проблем - да изписва рецепти под едно име, а да се води под друго...

Та вие защо си сменихте имената? Изобщо има ли някакви про и конс?  newsm78

# 422
Кат си пишеш РД във ФБ, не ѝ се сърди  

Аз и го имам записан и в тел.  Mr. Green

Линка, мисля ( без да съм на 100% сигурна), че трябва да се гледа колко са дедуктабъл.

Аз взех фамилията на съпруга ми ( въпреки, че трябваше в този случай да си направя всички документи за 1 ден - емигрирах в Канада тогава). Просто неговата е много по- интересна и неразпространена за разлика от моята моминска. Той не е настоявал , решението си беше мое. Пък и свекърът ми все разправяше, че са от царски род  Mr. Green, и аз си викам какво царица ще съм с друга фамилия. Сега мъжа ми се отметна, че били само от болярски .

# 423
ЧРД на Хитруша

Та вие защо си сменихте имената?

Защото неговото по ми харесва  Mr. Green. Моминското ми име беше от често срещаните в България и сложно за спелуване тук, а неговото е хем по-рядко, хем по-лесно. Пък и ми харесва всички да сме с една фамилия.

# 424
  • The QC to be!!!
Въх Титине, по лоша си от ФБ.  Mr. Green Твоят пак от болярски род, ми моят има няма и каже, че е циганче. Joy Викам му, че те циганчетата по него време са били само с тъмни очи и тъмна кожа, ма той не та не, имало и такива като него със сини очи и беломуняви  Joy

Не зн. дали е за оплакване или за радване, шефката ми днес изтърси на тръгване, че е решила да напуска  Shocked Тя ми е шефка само от Юли насам, предната напусна края на Юни.  Crazy Дано не го каза найстина сериозно, че тази поне работи чат пат. Предната освен да приказваше дивотии нищо друго не правеше и все мрънкаше за  Money

# 425
  • Чикаго / София
ЧРД на Хитруша

Та вие защо си сменихте имената?

Пък и ми харесва всички да сме с една фамилия.

И аз така.  Simple Smile

А и бащиното ми име и моминската ми фамилия бяха едни и същи, та пак нищо не съм загубила, само внесох малко разнообразие. Харесва ми!

# 426
Аз пък не си смених фамилията защото беше много разправии и не ми се занимаваше, пък и какво значение има за Америка и да я бях сменила пак нямаше да е еднаква Wink Така поне си спестих куп бюрократщина Peace За протокола съм омъжена в БГ Mr. Green

# 427
  • USA
Аз приех фамилията ма мъжа ми ,харесва ми и исках всички да сме с еднакви имена

# 428
Ами аз си го смених първо , защото родителите ми са с една фамилия и така ми се струваше естествено. Второ, защото искам всички вкъщи да сме с една фамилия , а и аз не съм звезда или свръх успешна бизнес дама ( за жалост  Laughing ) Освен това , тъй като ще живеем в това общество, си мисля , че ще се приема по-лесно. Достатъчно ми е да си спелувам първото име навсякъде - поне фамилията да си спестя.  Hug

# 429
  • USA
И аз съм си със старата фамилия. Изключително труднопроизносима за американците, но аз много си я харесвам и не исках да я сменям. И аз имах много дипломи и бумаги и не исках да се занимавам с бюрокрация. Мъжът ми нямаше никакви претенции как да се казвам. Тук съм женена.

# 430
Молим, молим аз си имам и документ за идентичност на имената  Mr. Green Сегашната ми фамилия е мисия невъзможно за произнасяне ( когато мъжът ми е емигрирал се е ползвала френската система за спелуване)

# 431
  • The QC to be!!!
( когато мъжът ми е емигрирал се е ползвала френската система за спелуване)
Taka беше и по мое време, и сега всеки път обяснявам как се произнася името ми и защо, след като е еди коя си буква, се казва еди как си.  Crazy Ша им са не види франкофонската работа... тук, нали са си франкофони, та поне на работата не давам обяснения за сега.

Въйх, мъ как ви подпалих фитила...  smile3508 шъ я изпишем темата брех, преди Никул ден даже.  Laughing Шъ мисля ся друга тема да продължим в този дух на писане.

# 432
  • САЩ
Аз не си смених името че нямах много време да подменям всички документи тъй като наближаваше да се явяваме на интервю за зелена карта. Мъжът ми нямаше нищо против, а аз все пак тайно бях доволна от ситуацията понеже моята фамилия е много рядко срещана за разлика от неговата и исках да си я запазя. Тук никога не съм имала проблеми освен че от време на време някой записва Алекс с моята фамилия и се налага да го поправям. А фамилията ми се оказа по лесна за произнасяне за американците отколкото първото ми име, та често някои по хитри като ми видят непроизносимото първо име и се обръщат официално към мен по фамилия  Grinning

Мерси още веднъж за пожеланията!

# 433
Мики, много пораснало това момче. Heart Eyes

Хитруша, ЧРД!  bouquet

Линка, ние сме с БКБШ но има толкова много планове, не знам какво точно те интересува. Ние сме доволни, големи са достатъчно и много лекари/болници работят с тях, поне около нас.

Ултиматуми за фамилия не са ми поставяни, смених защото не иска да ми правят проблеми като кандидаствах за емигрантска виза, а и повече ми харесва от моминската.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 23:00 от benson10

# 434
  • Boston, MA
ЧРД, Хитрушке!

Аз не съм регистрирала брак в България, не съм сменяла фамилия. Мъжът ми би трябвало да ме убеди да взема неговата фамилия, а не да ме кара, другият вариант е аз сама да поискам (не искам). Не разбирам такива отношения.

Общи условия

Активация на акаунт