135 American Motion Pictures Presents

• 37 657
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Нашата пуйка днес я извадих от фризера да се размразява.  Ще я правим по рецептата на Мимето с плънка от ориз, лук и дреболиите от пуйката и с кисело зеле отвън. Миналата година за пръв път правих пуйка през живота си и се получи учудващо добре. Дано не е било късмета на новобранеца, че ако не става за ядене, само ще се снимаме с нея /дано поне за снимка да става/  Whistling

А защо всъщност трябва да се кисне пуйката в солена вода?
Ирка за да е овкусено месото иначе остава безсолно Peace  и аз я пека в плик супер става хайде след пуйкин ден тук на отчет със снимки Mr. Green

# 646
хехе пуйкин ден дойде, а?

Моята пуйка е вече във фурната в плик и напълнена с ориз и щпикована с бекон... ямииии, ама мама само бяло месо ще опита Simple Smile. Ако не забравя ще я снимам, миналата година Ам. фемили облизва пръсти много, тъй като правих за 1ви път.

# 647
  • The QC to be!!!
Мацки някой имал ли е неблагоразумието да залага на Penny Auctions? Ако да, моля споделте опит?  Praynig

# 648
vanhorne, нали е сряда днес, не е ли рано за пуйката? Ама се размириса вкусно чак при мен а мислех да не закусвам Laughing

Baby*, не знам за какво говориш даже)))

Да попитам, ваксинирахте ли децата против грип? Мнения?

# 649
Благодарско на Цонна за идеята и снимковия материал.

# 650
  • САЩ
Мале Цоне завидях на София. Аз едно време колко обичах диадеми, а имах само 2 (то и толкова имаше тогава). Поздравления на майка ти за идеята. Много оригинално!

А къде киснете пуйките в солена вода? Имам предвид че са такива големи и мисля и премислям но не ми идва на акъла в какво да я събера, а далеч не съм купила от най големите.  newsm78

# 651

А къде киснете пуйките в солена вода? Имам предвид че са такива големи и мисля и премислям но не ми идва на акъла в какво да я събера, а далеч не съм купила от най големите.  newsm78
В пласмасова голяма кофа за вода Mr. Green

# 652
Аз мариновам пуйката предварително, че да придобие вкус по-така. Обаче тази година решихме да си останем у дома (толкова рядко се виждаме заради неговите командировки) и никакви пуйки няма да приготвям. Вече гръмнах един патладжан (забравен да бъде надупчен) в мокровълновата. На кьопоолу ще сме с една дума, кисело зеле с чесънчета и тиквеник.

Ние не се ваксинираме срещу грип. Още не сме лепвали, чук-чук.

# 653
Благодарско на Цонна за идеята и снимковия материал.

Anytime. Laughing

# 654
  • САЩ
Миналата година не ваксинирахме Алекс против грип и не съжалявам. Разболя си се точно толкова колкото и като е бил с ваксина, даже май беше по добре. Тази година също мислех да не го ваксинирам, но пратих мъжа ми с него на годишния физически преглед и така както бяхме говорили и решили, така нашия се съгласил да му сложат противогрипна ваксина. Малеее направих го на бъзи и коприва след това, ама той видиш ли трябвало на момента да реши пък доктора какви доводи бил извадил и затова. Е естествено че ще извади ама що е нужно да се реши на момента!!! Както и да е, бях бясна и сега като се сетя пак се ядосвам... Не че две седмици след това не се разболя. И винаги като кажеш нали е ваксиниран, ти се отговаря ееее, ми то толкова други форми на грип и вируси има. Е тогава къде е смисъла???

Пети, кофа а? Ми като нямам...Ще си гледам посудата пак довечера и накрая може да части да я кисна, като сте рекли че става по хубава няма се излагаме я  Grinning

# 655
Да попитам, ваксинирахте ли децата против грип? Мнения?

Не, но тя не ходи на градина, а възрастните около нея сме ваксинирани всичките.
Иначе бихме решавали според честотата на боледуване.

(Аз от първата си бременност гледам положително на тази ваксина, за първи път не се разболях от грип).

Хитруша, за кисненето на пуйката можеш да пробваш голяма найлонова торба (за боклук, примерно) вместо кофа. Можеш да я провесиш някъде, ако държиш да е равномерно кисненето, иначе - просто пуйката в торбата с маринатата, и в тава в храдилника. Само я залепи хубаво с тиксо, да не протече.

# 656
vanhorne, нали е сряда днес, не е ли рано за пуйката? Ама се размириса вкусно чак при мен а мислех да не закусвам Laughing

рано, но мъжа ми работи на празника и за това ще я хапнем днес. Ние с децата ще ходим на готово в деня Simple Smile

# 657
  • Чикаго / София
Не се ваксинираме против грип.  Нито ние възрастните, нито децата.  Нещо им нямам вяра на тези ваксини.

Аз я накиснах в един голям пластмсаов контейнер на децата от играчките.  Simple Smile

# 658
Малее що сте изписали! Нашият комп е с вирус и скоро не се оЧертава да си купим нов, не може да се разберем какъв да си вземем.До тогава основно само ще ви Чета. За празника сме канени във Фили, но решихме да си стоим у дома и ще сме на Чайниз тейкаут Simple Smile Весело изкарване и не преяждайте.                                                                                         

# 659
  • USA
Цоне, много мерси за идеята с вазата и диадемите!

so what?, аз все се чудя дали дали да ваксинирам Стейси или не. Не искам, но като се разболее се притеснявам от усложнения, както в момента. Стейси е болна и треперя, още не съм й сложила ваксина, нито пък на мен. Та хем не искам, хем пък ми е едно такова Sad.

Момичета да ви питам как правите кестените, варени или печени и след това как махате обвивките? Досега само съм варила и след това пада голяма играчка докато си ги хапна, а ги обожавам. като са печени пак ли трудно се белят?

Общи условия

Активация на акаунт