Имам следният проблем:
Бебка е на почти 2 месеца и откакто се е родила кърменето ни куца, но проблема е, че нещата се задълбочават, а не се оправят с времето. Голямата ми дъщеря кърмих до почти 1 годинка и никога не съм имала проблеми, но сега е просто някакъв ад!
Бебка суче през 20 мин или 1 час най-много, по 7 минути максимум, предремва и пак е гладна пак суче 4 минути и пак задремва или плаче неистово и неиска да захапе зърното, кърма имам, доизцеждам даже съм замразила, за смяна на гърдите да суче от едната и после от другата и дума да не става, просто спира и всякакви опити за повторно засукване е безмислено, рев и това е. Наддава добре, пълни доволно памперсите, но аз съм в нервна криза, не мога да се наям, не мога да спя, нямам време, а имам и 2 годишно детенце за което също трябва да се грижа. Дайте ми съвет, не знам какъв е проблема а вече не издържам. Не можем и да излезнем като хората, защото все трябва да спирам да суче 5 мин и пак 20 мин и пак наново. Направихме контролни кърмене ами за 7 минути 40 грама беше изсукала. Опитвам се да и направя режим на 3 часа, но това е голяма мъка. Има и колики, които са най-силни вечер, тогава просто до 1-2 часа въпреки че давам капки, спазвам диета тя си реве, после спи но се буди на около 2-3 часа пак суче по-малко и сутрин пак отново.
Съжалявам за дългия и сигурно не много разбираем пост, но вече съм на ръба да се откажа, а не ми се иска при положение, че имам достачъно кърма.
Дайте ми съвет как да суче по-повече мляко и да увеличим интервалите!
). Иначе като мерки се роди перфектна - 3500г и 51см
Престоя ни в болницата също не беше лек - жега, малката плачеше много. Кърменето също се оказа трудно, но слава богу и помогнаха и засука първо само от едната, после и от другата. Сучеше начесто и трудно заспиваше, плачеше като я оставех. Даже почти не спеше, а и аз със нея. Прибрахме се вкъщи и смятах, че нещата ще се оправят, но уви. Сега сучем продължително, трудно заспива, иска да се приспива на гърда. Като брой хранения не мога да определя, незнам дали са 8, защото ядем продължително и предпочитам да спи когато може. Само днес яде повече като брой. Пробвах с биберон, но не го иска. АМ яде в болницата и вкъщи дадохме няколко шишета признавам си, но сега от 5дни честно мога да кажа, че не сме давали. Вода давам по малко за успокоение, но честно казано няма ефект и аз незнам защо продължавам да предлагам. В понеделник сме на консултация за да видим как наддава.