Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

• 73 288
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Нямам определено мнение за цветовете. Понеже съм много бяла със сини очи просто има цветове, които ме правят да изглеждам болна и не ги слагам - червено, някои лилави нюаси, някои кафяви. Всичко опира до подходящия нюанс. Рядко слагам и опушен грим, при това не в черно а в сиво - графит. Съчетавам с дрехите, но не изцяло. Случва ми се да слагам допълващи се цветове, контрастни. Всичко зависи от настроението и аксесоарите.

За ежедневен грим ми трябват 20 мин, за по - специален повече, о зависи точно какво искам да постигна.

В момента имам проблем с очите и не съм се гримирала от 2 месеца. И лещите не съм си носила. И това е просто някакъв кошмар... Изглеждам все едно съм болна  Confused

# 571
Имам въпрос - Слагате ли си тъмен цвят във вътрешната страна на окото?
Има доста клипове с такъв начин на гримиране, но аз се колебая дали да пробвам.

По принцип този трик се прави, за да приближиш очите си, ако са много разделечени и така да балансираш разстоянието между тях. Иначе не знам, може би за експеримент. Примерно при опушен грим можеш да сложиш опушеното дори на вътр. ъгъл на окото. Просто зависи от големината и разположението на очите ти. Ако очите ти са малки и захлупени, в никакъв случай не потъмнявай вътр. ъгъл, защото ще станат още по-малки.  Wink

Аз се вдъхнових от това видео... http://www.youtube.com/watch?v=d0dOZp4EaRM&list=UU5Tg81D3KFQ … &feature=plcp

# 572
Здравейте,
харесах си този крем http://olcombg.com/lumene/catalog/skincare/hydra/lumene_tinted_moisturizer.php и този http://olcombg.com/lumene/catalog/skincare/hydra/3.php   описанието отговаря на моите изисквания.
Кожата ми е без пигментни петна и искам да го ползвам вместо фон дьо тен.
Въпроса ми е почиства ли се като фон дьо тен , ако някой е ползвал моля да сподели мнение.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 22:05 от werty

# 573
Какво е мнението ви за палитрите по 120 цвята?!

# 574
  • София
Какво е мнението ви за палитрите по 120 цвята?!

Искам да ви споделя, че откакто имам палитра 120 цвята Lollipop - ето тази, не използвам почти останалите си сенки. Там има около 5 вида черно!!! #Crazy Много съм доволна и вече правя всякакви експерименти с цветовете-например пробвах Червено, малко е ексцентрично, но на мен ми хареса супер много.  Crazy Ако имате желание може скоро да закача и снимчици да видите аз как се мацам  Grinning

# 575
Mai4kaa, пускай снимки да черпим идеи  Blush

# 576
  • София
И аз внимавам с цвета на сенките при определени дрехи. Например имам страхотно червено палто. Когато го обличам него, нали се сещате че е изключено да сложа ярко лилави сенки примерно  Mr. Green.  Тогава съм предимно с телесно-бежови и очна линия. Иначе се харесвам с почти всички цветове. От това лято нося ярки коралови-розово-червени цветове, които преди ми се струваха немислими. Стоят разкошно...особено на подходящ тен  Heart Eyes Напоследък съм в сиво-зелената гама. Очите ми са пъстро каки със жълтеникаво-зеленикави отблясъци  Mr. Green

# 577
  • София
Mai4kaa, пускай снимки да черпим идеи  Blush

Охх, ето ме отново със снимковия материал  Rolling Eyes Много се запалих да пиша по темата за гримирането, а ето че ще ви споделя и първите си тестови снимки  Crazy, пък вие ще изразите мнение! Предупреждавам, че качвам само очите  #Crazy, защото не съм правила цялостен грим, а само пробвах цветовете.
Първият ми опит е с черно и сиво - 1, 2, 3
След това преминах на зелено - 1, 2, 3
И за десерт лилавко - 1, 2, 3
Вероятно снимките не са от най-качествените, пък и светлината беше тъпа, но се надявам да почерпите идеи! Ще чакам отзиви, а и мнения кое според вас е готино и кое - не! Освен това смятам, че стига да е с мярка, можем да се мацаме с каквито цветове ни харесва, а не да се ограничаваме до 1-2, които подчертават очите!  Hug

# 578
  • София
Много ми харесва как се правиш.
С този нюанс на лилавото сякаш очите ти изглеждат болни и уморени. Може и от снимката да е. Опитай по - тъмно, по - убито, патладжанено например, нещо матово. Или просто ги подчертай повече с черно, а не със сенките.

# 579
  • в 1001-та нощ
Mai4kaa най-много ми хареса със зеленото - на мен този цвят би ми стоял ужасно, но поне от видяното ми се струва, че много ти отива  Hug интересни идеи  Peace

# 580
  • София
Mai4kaa,на мен сивото много ми харесва.

Лилавото също би ти стояло добре,но не по този начин,аз мисля че наистина е добре да подчертаеш очите с черно,или ако държиш да е лилаво с някакъв тъмно лилав молив тънко

# 581
  • София
Не че се оправдавам  Whistling, но снимките явно наистина са тъмни... или поне такива съм подбрала! И така като казахте се замислих, че изглежда наистина малко недовършен лилавия. Следващия път като го направя не само за 1-2 снимки, а за да го разходя някоя вечер, ще му се постарая повечко  Party

# 582
Mai4kaa малко повече внимание и концентрираност в работата на долния клепач, да не се получват изкуствени тъмни кръгове.

120, 88 палитрите - прилична пигментираност като цяло , с база дори добра, липсва консистентност в качеството на отделните сенки, някой са по-успешни от други. За цената си са ок, и са особено подходящи за някой, който иска да експериментира с много цветове.
За някой, който е наясно какви цветове иска, например палитрите на Слийк са много по-добър избор, за също доста добра цена за разнообразна палитра качеството е няколко класи нагоре.

# 583
  • в 1001-та нощ
и аз точно с такава идея си взех една 100 цвята палитра на e.l.f - интересно ми е да опитам различни цветове

поръчах си и молив тип plum - много напито тъмно лилаво тип патладжан, чакам и такава очна линия

нямам идея - да не стане папагалско, но ако не опитам няма как да разбера  Hug

# 584
Алена, става въпрос за едни конретни 120 и 88 палитри, китайски, които се размотават из ибей и се ребрандират за например Коустъл Сентс, БХ козметикс и т.н. На ЕЛФ единичките им са поизмита боза, палитрите съвсем, и с база  дори много цвят  няма да видиш.

Общи условия

Активация на акаунт