Кому е нужно това???

• 14 961
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Лично аз не харесвам подобен вид вземане на булка /кумове/. Но всеки прави сватба според вкуса си. Ако ще вземат булката от някоя възрожденска къща в Балкана, нормално ми звучи да е с оркестър. Да засвири в двора, да поиграят хорце.../че и блага ракийка на сутринта може да има/.Но между отекващите панели в града....

# 106
  • София

Нямам нищо против щастието на хората, но имам много против подобни шумни прояви.
То и врякащото новородено е щастие за майка си и татко си, ама знаеш ли как се чува врякането му особено посред нощ, особено посред лято. И какво сега? Стараеш ли се да му заглушиш рева с възглавницата в три през нощта за да не смути покоя на съседите?

Ако са си на село и всички съседи са им роднини да си думкат колкото искат, но в големия град, да играеш хоро между блоковете, ми се струва супер нелепо...

Аз живея пак в голям град, ама сме в квартал с къщи. Допустимо ли е да вием хора или не?

Чак не мога да повярвам, че баш аз застанах в подкрепа на тъпаните  Crazy

# 107
 Laughing Аз пък умолявам съседите преди да се сдобият с врякащо новородено да ме попитат дали съм съгласна, защото аз не съм! Току що преминах през периода на разнасянето, а сега ме чака тежка бременност.

# 108
  • София
Знам какво е и ми е много кофти за съседите, но за съжаление плача на бебето е нещо, което няма как да контролираш, за разлика от начина по който ще се ожениш.

# 109
  • София
Решението е просто. При всеки повод - купон за рожден ден, сватба, раждане и т.н. минаваш от предния ден и даряваш съседите не с бонбони и ракийка, а с красиво опаковани тапи за уши  Mr. Green

# 110
  • София
Какво им е лошото на тъпаните и хорото? ей, ама покрай вас хората да не посмеят да се веселят! Веднъж се жени човек в живота, или поне веднъж по този начин! Какво толкова!

Някой мнооого назад отвори дума за циганските сватби. Ами, извинявай, ама една циганска сватба трае три дни нон-стоп кючеци, че са и поне по една сватба на седмица! Българските сватби, я има по една на няколко месеца в един блок, я не! че и въпростото думкане е максимум половин-един час! Къде сравняваш едното с другото! Три дни срещу един час, и всяка събота срещу веднъж на три месеца!

# 111
  • София
Да, а сега се постави на мястото на съседите - бебето плаче всяка нощ по няколко часа, а сватбата е един път за 30 минути (я има, я не). Те ти влизат в положнието, и ти влез в тяхното. Щото аз веднага се сещам как да проконтролираш плача на бебето за няколко месеца - айде в някое родопско село  - чист въздух, птички, пчелички и кьорава сватба няма наоколо до шуми, щото съседите, ако имаш такива, са на 70+ години.

# 112
сутринта реагирах много емоционално, но нищо лошо не съм им помислила на хората.

А и ние емоционално подхванахме темата  Grinning

# 113
  • Germany

Нямам нищо против щастието на хората, но имам много против подобни шумни прояви.
То и врякащото новородено е щастие за майка си и татко си, ама знаеш ли как се чува врякането му особено посред нощ, особено посред лято. И какво сега? Стараеш ли се да му заглушиш рева с възглавницата в три през нощта за да не смути покоя на съседите?

Ако са си на село и всички съседи са им роднини да си думкат колкото искат, но в големия град, да играеш хоро между блоковете, ми се струва супер нелепо...

Аз живея пак в голям град, ама сме в квартал с къщи. Допустимо ли е да вием хора или не?

Чак не мога да повярвам, че баш аз застанах в подкрепа на тъпаните  Crazy

Ако съседите ти са ти роднини поканени на сватбата и тъй или иначе ангажирани в патакламата, защо не? Но, ако са хора току що прибрали се от нощна смяна или дондуркали бебе цяла нощ не ми се струва уместно да ги ангажираш с твоите вълнения и желания за хора рано сутрин.

# 114
Знам какво е и ми е много кофти за съседите, но за съжаление плача на бебето е нещо, което няма как да контролираш, за разлика от начина по който ще се ожениш.

А него как контролираш? С наредба за тържествените обреди? Едва ли всеки уикенд някой се жени във входа ви, както и едва ли всяка година раждаш по едно плачещо бебе. Нека бъдем снизходителни, хора сме все пак, всеки със своите странности и виждания за нещата, всеки със своята вяра и убеденост в традиции и обичаи.  Peace

# 115
  • София
Не ти трябва наредба, за да прецениш, че може да пречиш. Въпрос на гледна точка. Просто споделих една.
Аз лично, излизам, когато има шум през деня - сватби, ремонти и други подобни. Нямам нужда от родопско село...

# 116
  • Варна
И какво толкова ги ангажират изморените,едно хоро  пет минути.
Никой не си прави сватбите в къщи и да шуми цял ден и цяла нощ. За веселата част хората отиват в ресторант.Като почнете да се лигавите направо не се усещате. 

# 117
Не ти трябва наредба, за да прецениш, че може да пречиш. Въпрос на гледна точка. Просто споделих една.
Аз лично, излизам, когато има шум през деня - сватби, ремонти и други подобни. Нямам нужда от родопско село...
Ами явно малко шумутевица около една сватба не пречи на всички .
Баш си е прав /а don domat

# 118
Един познат точно вчера ми разправяше като бил в Германия допреди 2 седмици при свои приятели, как попаднал на Златна сватба на комшии някакви и си я правили хората както трябва с музиката, комшиите отвън, много интересно било. Всички традиции били спазени. Да им се неначудиш на германците к'ви селяни са начи.

# 119
  • Там,където се събуждам щастлива.
Около Болярската къща комшии няма, освен това ние идваме от 250 км., аху-иху, после тихо накъм София и туйто.

Ха ха, но всичко се чува в цяло село. Лятото присъствах задочно на не една сватба, въпреки, че бях отседнала на един от хълмовете. Та все едно бях я в Люляка, я в Болярската. Даже отчеливо се чуваше:"И свекървата ще захрани снахата и т.н." Голям ужас! Добре, че маанетата са се оттеглили към "Севастократор"-а ма Софиянски(ако имах къща срещу него, щях да се  обеся), та от споменатите две други заведения поп фолка се лее в по-малки форми...Ама репертоара е един и същ, та след една събота и неделя, съвсем ставаш луд......Та този проблем е по-голям за мен, отколкото 15-те минути пред блока.

Живях в един квартал една година и редовно правеха подобни сватби. Дразнещото бяха най-вече злостните коментари на съседите  Sunglasses Преживяла съм и една такава сватба. Беше мечта на свекървата да бие тъпана и на мегдана да се вие хоро (пак в Арбанаси  Wink ). Стана, ама сега като гледам "уважението" на син и снаха към нея: беше до тъпана и мегдана, май. Признавам, бях заплашена да ме сполети подобно тържество( пусто не мога да казвам "не," че да не обидя хората), та избягах на ....2300 км.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт